Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy adag köret hasáb hány...

Egy adag köret hasáb hány gramm lehet az éttermekbe?

Figyelt kérdés
Ha pl natur csirkemellet kérek egy adag édesburi hasábbal, akkor hány grammot számoljak a krumplira (és esetleg húsra?)?

2021. jún. 22. 11:53
1 2
 1/17 anonim válasza:
91%

ez azért nagyban függ a helytől.

100-250g ?

2021. jún. 22. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
85%

25-30. 25 alá bemenni azért az elég mini adag.

Húsból 16-18, +- 2 deka, de a 14 és a 20 deka inkább a szélsőségek.

2021. jún. 22. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
93%
2-es vagyok, bocs, dekában írtam, Magyarországon inkább abban számolunk. Mármint kalkulációt.
2021. jún. 22. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
A hús átlagban 120, a hasábburgonya 200 gramm.
2021. jún. 22. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
37%

4-es, menzán, vagy egy étterem nyomott áras menüjében!!!


Egy átlag ala-carte étteremben nincsenek ekkora adagok.

2021. jún. 22. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
90%
#5, lehet igazad van, - a krumlinál biztos -, a húsnál viszont az elkészítés módjától függ, hogy hány dkg kerül a tányérra. A 16-18 dkg nyers csirkemellből sütés után kb. 12 dkg marad, amire kitálalod.
2021. jún. 22. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
39%

6-os, soha semmit nem mérünk megsütve.

Miután az ég világon semmi értelme.


Se a pénzügyi elszámolást tekintetében, (leltár, elszámolás, kalkuláció, stb) se kalóriabevitel, tápanyag bevitel tekintetében.


Hagy ne menjek bele a részletezésébe, hányféle szempontból és miért teljesen szakmaiatlan egy hőbehatásnak kitett bármilyen élelmiszer tömegét méregetni, (már csak azért se vesztegetnél erre az időt mert nem terjed ki rá a kérdés)

legyen elég annyi, hogy mindig minden esetben a nyers alapanyag a mérvadó.


Tehát tökéletesen irreleváns az elkészítés módja, ugyanis senkit nem érdekel, hány deka kerül a tányérra, a nyers állapot számít, és a 16-18 deka is evidens módon erre vonatkozik.

A veszteség szinte teljes mértékben csak víz, az pedig se tápanyagot, így se kalóriát, se pénzbeli értéket nem képvisel.


(Vannak olyan kivételes esetek -sült kolbász, sült hekk, stb- amit klasszikusan megsütve szokás lemérni, de ennek az alapja is a nyers mérés.

Aki ilyennel foglalkozik, az kikísérletezte az adott termék és az adott technológia hogyan viselkedik, mennyi a veszteség, stb, mert eladásnál praktikusabb a kész terméket mérni, de ez is csak egy közvetett módszer, aminek az alapja szintén a nyers mérés, abból származtatjuk a kész termékre vonatkozó tömeget.

De egy leltárnál ebből a származtatott adatból kell visszaszámolni a nyers termékre, (hiszen az egység nem megsülve veszi a terméket) a nyers az elszámolás alapja, akár a könyvelés, akár bevétel szempontjából a nav felé.

Mint ahogy tápanyag vagy kalóriabevitel szempontjából se releváns a kész termék, hiszen a veszteség az csak víz, a tápanyag táblázatok, kalkulációk pedig a nyers alapanyagra vonatkoznak)

(2,3,5 voltam)

2021. jún. 22. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
49%

...szintén még én, mellesleg 16-18 dekából kivételes esetekben marad 12 deka.

Akörül mozog, de valamivel kevesebb.

2021. jún. 22. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
80%
#8, most picit hagyjuk a konyhai elszámolást. Ha a pincért megkérdezem, hogy hány dekás ez a szelet natúr csirkemell, akkor azt mondja, hogy 18 dkg, de ha lemérem, akkor csak 12 dkg, ezt valahogy így gondolod? Vajon a fogyasztóvédelmi felügyelők is így gondolják?
2021. jún. 23. 00:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
71%
7-es, a halat például szeretik fejjel együtt sütni, mert úgy nehezebb, nagyobb :) miközben ígyse-úgyse eszi meg senki, tök fölösleges, dehát kidumálható esztétikai élményre való hivatkozással.
2021. jún. 23. 02:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!