Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha sólet a főétel, mi mással...

Ha sólet a főétel, mi mással szokás menüvé kiegészíteni?

Figyelt kérdés

Nem kenyérre gondolok, hanem bármi másra, mert nem emlékszem, h hogy szokás menübe foglalni, pláne, h igencsak laktató étel, ugye...


Leves előtte? Akkor csak vmi nagyon könnyű leves lehet, húsleves, pláne hús nélkül vagy zöldségleves, nem? Vagy mi még?


Saláta? Szerintem sosem ettem salátával sóletet, szerintem nem is láttam így ajánlatban (vagy csak nem emlékszem rá...?), de ha mégis, milyen saláta egyáltalán?


Vagy mi más?



2021. dec. 17. 20:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
...hozzá, mondtam is neki, h köszi, bár én vszeg nem eszem a levesből, de aztán mégis ettem, és nagyon finom volt amúgy a lencselevese is <3 :) és mondtam is neki a sok-sok köszit, de ezt is, h nem szokás sólet elé levest adni szerintem, és lám: szerintetek sem, ezt is mondtam neki és mondta, h oké, ebédre csak sólet lesz! :)
2021. dec. 18. 11:34
 12/13 A kérdező kommentje:

És #7 kicsit kevered a szezont a fazonnal, úgyhogy hadd segítsek most rendet rakni nálad, a fejedben, még mielőtt mások is az általad írt káoszkát veszik alapnak:


- a zsidók 8 napos hanuka ünnepe tényleg nem rég ért véget, idén tényleg pont Télapó napján, ám ekkor olajos ételeket szokás enni, főleg fánkot meg tócsnit, ha már az olaj és a fény ünnepe

- a sólet meg tényleg klasszikusan zsidó étel, ám nem hanukához kapcsolódik, bár persze akkor is lehet enni, sokkal inkább szombati, hétvégi, sábáti étel, mivel lassú főzésű és a szombati ünnep, már péntek napnyugtától szombat napnyugtáig kötelező a pihenés, annyira, h Bibliából eredően tilos bármilyen munkát végezni, tüzet gyújtani is (hiszen régen az komoly munka volt és ezt megtartotta a vallásos hagyomány), a Bibliában is sábátkor dupla adag manna hullott az égből, péntek délután készítik és főzik meg még a sábát bejövetele előtt, aztán egész sábát során csak melegen tartjak, mert a sólet csak annál finomabb lesz, minél tovább fortyog minél lassabban (ami már nem főzés, csak melegen tartás!)


A mi sóletünk (vagy ő sólete... én csak a rendezője és a hálás közönsége vagyok... :D ) amúgy vega-vegán és gluténmentes is, csak sokféle bab, borsó, lencse, hagymák, meg krumpli, batáta, fűszerek, ám meglepő módon pont olyan illata, íze és zamata van, mint a húsosnak. :)

2021. dec. 18. 11:54
 13/13 A kérdező kommentje:

...és a következő sóletevős körből jelentésem az esetleges érdeklődőknek a kérdésem folytatásaként:


Közben én is készítettem még vmit: polenta = puliszka = mamaliga = kukorica és hajdina alapú kásából lett szilárd és szeletelhető étel, amit amúgy életemben először készítettem :D és a sólethez ettük kiegészítőként, és szerintem nagyon jól jött ki szerencsére, mert semleges az íze az ízgazdag sólet mellett, akár mint kenyér, de nem eszem kenyeret a glutén miatt.

2021. dec. 18. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!