Akinek pèksège, szendvicsezője van, szendvics ès süti
hűtèsère milyen hűtőt ajánlotok? Most fogok nyitni egy
ilyen helyet ès segítsèg kellene.
Figyelt kérdés
Utánaolvastam a neten, olyan kellene, ami statikus hűtèsű, hogy ne száradjon ki a szendvics,süti. Illetve a hűtèse 0°tól legyen, mert a Haccp szerint 0-5° közt kell tárolni,mármost a hűtők általában nem hozzák azt a hőfokot, ami rájuk van írva, tehát ami 4-8°os az nem jó, de a legtöbb ilyen a piacon. Mivel a helyem is nagyon kicsi, ezèrt nagyon helytakarèkosat szeretnèk, ilyesmit nèztem, [link] de ez ventillátoros hűtèsű;fèlek hogy kiszáradnak benne a cuccok, ès nem tudok, szeretnèk feleslegesen venni pluszba egy ilyen drága esetleg nem megfelelő hűtőt.
Szerintem ne akarj semmit nyitni, pár hónap alatt jobb esetben csödbe mégy, rosszabb esetben börtönbe, mert a vendégeid egy része megbetegedett.
aug. 2. 15:46
2/11 A kérdező kommentje:
Esetleg megindokolnád szakmailag, mire alapozod a feltevèsed? Mert ez nem válasz a kèrdèsre, tehát a szövegèrtès biztosan nem megy neked. A felesleges ès èrtelmetlen idefröcsögèseddel nem igazán győztèl meg, hogy mièrt ne nyissak semmit. Pazarolod a saját ès az èn időmet is. Próbálj meg valamibe te is belefogni, akkor te is elfoglalod magad ès talán nem leszel ilyen megkeseredett ès irigy, arra aki bele mer vágni valamibe.
aug. 2. 16:06
3/11 A kérdező kommentje:
Várom a hozzáèrtő válaszokat is, vagy tapasztalatokat! Köszönöm!
aug. 2. 16:08
4/11 anonim válasza:
Mivel a kérdésed alapján fogalmad sincs a témáról, ezért írtam azt, amit.
A szövegértésemmel semmi baj, viszont ha ennyire agresszív vagy, akkor nem igazán hiszem, hogy jó helyen lennél egy szolgáltatásban.
Egyébként én - ahogy minden értelmes ember - elöször HIVATALOS helyeken szerzek infókat, és nem mielött valamit ki akarnék nyitni, hanem ha minden infó megvan (pl a megfelelö berendezésekröl is), csak ez után kezdenék megnyitáson gondokodni. Nekem müködik, amibe belekezdtem, szóval semmi okom megkeseredettvagy irigy embernek lenni, nekem VAN realitásérzékem, ellentétben veled.
aug. 2. 16:47
5/11 anonim válasza:
Bocs, de ez a hűtő, amit linkeltél, nem erre való, maximum családi adagot lehet benne rendesen tárolni.
Ennyiért nem érdemes semmit megnyitni, mert ha az 5-10. vendégnek már nem jut semmi, rohamtempóban fogsz csődbe jutni.
aug. 2. 16:55
6/11 A kérdező kommentje:
Azèrt kèrdezem, mert nem tudom, erre van az oldal. Beszèltem Haccp-sel, de konkrèt márkát nem mondott, csak a szabályokat amiket leírtam. Hivatalos helyen tudod mit mondanak? Látszik, hogy nem voltál mèg ott, csak a papírformátumot mondják el. Biztosan működik amibe belekezdtèl ilyen stílussal, èpítőipar gondolom abból is max legoèpítès. Minek írsz, ha nem válaszolsz a kèrdèsre ès nem tudsz segíteni, csak a rosszindulat árad belőled. Mindenki elkezdi valahol, nem kèszen adnak egy vállalkozást. Járok utána folyamatosan. Ezèrt kèrdeztem olyanokat akinek van tapasztalata, mondjuk pèksège vagy szendvicsezője. Neked van? Akkor mire való ez a hűtő, ha ennyire èrtesz hozzá? 300liter kèsz szendvicsből nálatok családi adag?!
aug. 2. 17:24
7/11 anonim válasza:
AHhoz képest, hogy tök hülye vagy a téahoz, igen nagy a szád, de föleg az egód.
Ha egy "pèksèget, szendvicsezőt" akarsz, ott nem "családi adagokat" kell tárolni.
Másrészt velem személyeskedhetsz, de ettöl nem leszel elöbbre, engem meg nem érdekel egy hülyegyerek okoskodása.
(Egyébként, hogy lenyugodj, NEM építöipar - igazán nem elképzelhetö, hogy jut pont ez eszedbe -, a legózós korból meg már kinöttem.)
aug. 2. 21:20
8/11 anonim válasza:
Gondolom voltál már ilyen helye és láttad.
Ténxleg nem való a vállalkozás neked ha itt kérsz tanácsot.
Egyébként üveges vitrin amit keresel.
aug. 3. 08:31
9/11 A kérdező kommentje:
Igen üveges hűtővitrin, amit belinkeltem. Gyakorlati tapasztalatra lettem volna kíváncsi a hűtès fajtával kapcsolatban. Bementem ilyen helyre, de a hűtő adatai belülről vannak, oda nem engednek be szemmel meg nem látható a típus. Kár itt kèrdezni igazad van, itt csak olyanok válaszolnak akik konkrètat nem tudnak mondani, a kèrdèst nem olvassák el rendesen, nem is arra válaszolnak, de kioktatnak, hogy milyen hülye vagyok, meg ne is kezdjek semmibe, mert mertem kèrdezni.
aug. 3. 10:34
10/11 anonim válasza:
Sem szendvicsezőm, sem vendéglátás béli tapasztalatom nincsen. De a linkelt hűtővitrint amiatt nem javaslom, mert a szóbeli leírásban a 4-8 fokos működés is kevesellve lett, és 0-5-re lett a kívánatos érték megjelölve. Én értek a fizikához meg a termodinamikához valamelyest, és ennek a hűtővitrinnek a hátsó ajtaját ha kinyitod egy darab szendvics kivételéhez, akkor a benne lévő mondjuk 5 fokos levegő elkezd kiömleni alul, és a helyébe a szendvicsező belterének a 25 fokos levegője tódul be. Ha ezt a két következő vendég kedvéért is megcsinálod, akkor már három légcsere is megvolt, és a benti levegő már 20 fok körüli hőfokon van. Rosszabb esetben az ilyen jellegű hűtők alul szabadulnak meg az elvont hőtől, és a lentről felfelé áramló szobahőfoknál jóval magasabb hőmérsékletű levegő keveredik be a hűtővitrinbe, pláne ha kicsi a hely az üzletben.
Pékségben már próbáltam, kemény volt nem volt jó.
Nagyobb áruházakban szintén silány a ciabatta. Lehet esetleg valahonnan rendelni? Vagy amit pl a subwayba sütnek hasonlót lehet venni valahol? Valami tuti helyen? :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!