Az éttermek, vendéglátó helyek miért kérnek pénzt a kiszolgálásáért?

válasza:Mert "Isten koporsóját sem örzik ingyen"
(Egyébként rengeteg vendég nem ajándék, hanem átok!)
Egy privát vendéget otthon vendégül látsz úgy, hogy nem fizetteted ki vele, amibe kerül. De egy olyan hely, ahol a vevöt ugyan udvariasabban vendégnek neveznek, miböl fizetné ki a saját költségeit? Vagy szerinted nekik minden ingyen odapotyog?

válasza:

válasza:Nem minden hely kér ha a szervízdíjra gondolsz.
Borravaló pedig adható.

válasza:Én csak azt nem értem, miért nem építik be az árakba eleve.
Meg a legjobb, mikor szervizdíj mellé még várnák a borravalót is. :D

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:7: ez tényleg jó megoldás. Így a vásárló a teljes árat látja, de mégis van szervizdíj, ami előnyös a vendéglátósnak.
Éttermeknél is elegánsabb az, ha úgy szerepel az étlapon, hogy az árak 10% szervizdíjat tartalmaznak, mintha az árakra jön még rá a 10%, mert valaki nem nézi meg pontosan az étlapot, hogy ez hova van írva.

válasza:#8
Mondjuk szerintem a szervizdíj semmiképp nem "jó megoldás", pláne olyan helyen ahol a pultnál kérem a rendelést... (De valóban, legalább nem kamuznak és húznak le pofátlanul)

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Van olyan, ami kiülős, fás/árnyekos helyen, nem luxizós, sima egyszerű kellemes? Kocsma, söröző, ilyesmi?
Sajnos az a tapasztalatom, hogy a főétel mellé levő köretek egyszerűen elviszik az egészet. Egy példa: rendelek egy gyros tálat és egy harmad se a hús és több mint 2/3 sültkrumpli. És nem mondom, hogy rossz de én ezt nagyon spórolósnak érzem
Hirtelen mit szólnának hozzá a Balatoni vendéglátósok?
Az új drogtörvény nagyon szigorú, ezért a következő szolgáltatást találtam ki (nem reklám, csupán igényfelmérés):A szórakozóhelyen előzetes beléptetést végeznék. Itt alaposan átvizsgálnám a vendég öltözetét, nincs-e nála kábítószer, illetve bevetnék drogkereső kutyát...
Egy viszonylag jól ismert, Budapest egyik központjában lévő söröző hivatalosan minden nap este 11-ig van nyitva. Ugyanakkor, ha úgy ítélik meg, hogy alig van vendég, esetleg pont nincs is akkor, úgy döntenek, hogy bezárnak aznap már akár este 9-kor is (ezt mondták is),...
A minap érdeklődtem egy gyrososnál, hogy mekkora a pitájuk nettó tömege, és arra hivatkoztak, hogy mivel üzleti titok, ezért nem adhatják ki az információt. Nagyon messze áll tőlem a jog, de ezt elképzelhetetlennek tartom... Kérlek, ha tudtok ide vonatkozó...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!