Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A magyar éttermek étlapjairól...

A magyar éttermek étlapjairól választható vadhúsok ellenőrzött forrásból származó termékek?

Figyelt kérdés
Sehol sem találtam erre vonatkozó leírást az interneten. Az erdőben elejtett vadállatok (pl szarvas, vaddisznó) sok, emberre is veszélyes kórokozókat hordoznak. Főként ezért érdekel a dolog.

2014. jún. 18. 17:47
 1/3 anonim ***** válasza:

...mint ahogy az a sok millió tonna baromfi, és házi sertés is ugyanúgy igen veszélyes kórokozókat tartalmaz, amit minden nap eszik sok milliárd ember.

Ezért kell a hőkezelés.


(Ettől teljesen függetlenül igen, ellenőrzött forrásból származik. Ez, persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne lenne benne kórokozó, mint ahogy egyik húsnál sem azt jelenti!

A baromfikat pl az ÁNTSZ szabályai szerint eleve szalmonellával fertőzöttnek KELL tekinteni. )

2014. jún. 18. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
...és az Állategészségügyi és Élelmiszer ellenőrző hivatal szabályai szerint is.
2014. jún. 18. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
0%

Amit magyar étteremben vadhús néven kapsz, az ugyanúgy a vágóhídról jön, mint a közértben kapható sertéshús.


Csak mire odaér az étlapra, addigra a házisertés csodálatos módon átváltozik vaddisznóvá meg szarvassá, megfelelő elkészítés és fűszerezés mellett.

2014. júl. 3. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!