Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Lakásétterem mintájára "lakás-...

Lakásétterem mintájára "lakás-cukrászda", otthoni sütiző-kávézó? Lehetséges vajon?

Figyelt kérdés
Ha lakásban üzemeltethető egy teljes, bármilyen étkezési típust szolgáltató étterem, akkor sütiző miért nem? Akárkitől kérdezem, mindig abba ütközöm, hogy ÁNTSZ így, ÁNTSZ úgy... és a lakáséttermek, lakáskocsmák esetében vajon miért nem? Amikor egy étterem jóval szélesebb spektrumát fedi le a vendéglátásnak, mint egy otthoni, kicsiny családi cukrászda, akkor ennek mi lehet az akadálya? Mit gondoltok?

2014. okt. 19. 02:01
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Valószínűleg az a problema, hogy az étterem nem feltétlenül használ tojást es minden etel hőkezelés keszul, míg a cukrászdaban szinte minden alapja a tojas es sokszor nyersen hasznaljak fel. Szalmonella fertőzés veszély.
2014. okt. 19. 06:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet az a hátrány hogy a sütit három perc alatt megeszik általában, míg a vacsora és az ivászat hosszabb időtartamú. Három perc miatt meg nem járnak össze emberek
2014. okt. 19. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
53%

Pl. hivatalos szervektől kérdezd, és máris meglesz az igazság, meg az indokolás is hozzá.

Lehet, hogy nem lehetetlen, csak meg kell felelni bizonyos előírásoknak.

2014. okt. 19. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
köszi utolsó, nem láttad a kérdésem végén a záró mondatok? "mit gondoltok?" - ezt írtam, a hivatalos szerveket majd megkérdem, ha úgy látom, van értelme egyáltalán ezzel foglalkozni.
2014. okt. 21. 13:34
 5/10 A kérdező kommentje:
a többieknek is köszönöm az érdemi hozzászólást (ment a zöld értük), a tojásra pl. nem is gondoltam, hogy problémaforrás lehet, talán azért, mert azt elfelejtettem írni, hogy vegán sütiket készítek kizárólag, rendelésre, és innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a garázsvásárok mintájára a kertemben elhelyeznék asztalokat, székeket, ahol egy fincsi latte, vagy espresso mellett el lehetne sütizgetni kicsikét - persze csakis jó időben, nem télen :)
2014. okt. 21. 13:40
 6/10 A kérdező kommentje:
igazából azt nem értem, hogy amikor rendelésre sütök, a kutya nem jön érdeklődni, hogy milyen hozzávalókat hogyan tárolok, de ha pár asztalhoz leültetek pár embert, akkor máris rám száll az egész bürokratikus gépezet, amitől elmegy az ember kedve mindentől, kb egy életre.... pedig az alap, hogy ha hozzám akarom szoktatni az embereket, akkor JÓ alapanyagokat használok, a lehető legjobbakat, hogy visszajöjjenek, ha silány anyagokból dolgozom, az eredmény is olyan lesz, amiért senki nem fog visszajárni - elviekben ez elegendő szűrő kellene, hogy legyen, nem..?
2014. okt. 21. 13:44
 7/10 anonim ***** válasza:
34%
Hivatalosa, bejelentett cukraszuzemkent sutod a sutiket? Nem hiszem
2014. okt. 21. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

nyilván nem, mert akkor ez a kérdés is értelmetlen lett volna... kézműveskedem csak, és kizárólag olyanok számára, akik ismernek, és bíznak bennem; tudod, az a baj ezzel, hogy ha teljesen legálisan, üzemszerűen készíteném, akkor ahhoz, hogy eladható (ill. megfizethető) áron tudjam kihozni a termékeimet, le kellene mondjak a legjobb minőségi alapanyagokról, márpedig azok elengedhetetlen feltételei az igazán finom sütiknek - és nekem ez a "védjegyem", vackot nem adok ki a kezeim közül (arra ott vannak a legális nagyüzemek), szóval ez egy patthelyzet, mert ha drágábban árulnék, akkor meg nem lenne állandó vevőköröm...


/olyasmit képzelj el, mint amit a Steiner Kristóf csinál Tel Avivban, hogy az otthoni konyhájában kotyvasztja a vegán finomságokat, és utána árulja a hétvégi piacon, ill. viszi be kis kosárkákban a helyi kávézókba, nem nagy mennyiségben, hanem a minőség ott is a lényeg - igazából tőle vettem az ötletet anno, mert én is vegán vagyok, és úgy tapasztalom, hogy ezeket az édességeket nem igazán ismerik itthon, és arra gondoltam, hogy ideje lenne megismertetni... és bejött, mert viszik mint a cukrot:)/

2014. okt. 23. 00:05
 9/10 anonim ***** válasza:
70%
Ha hivatalosan csinálnak, ahhoz is millió engedély kellene. Kulon helységek, megfelelő tárolás.... A cukrászda es a cukrász üzem nagyobb befektetés plane higiéniai szempontból, mint egy étterem....
2014. okt. 23. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
ezt mondom én is...
2014. okt. 27. 18:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!