Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Étteremben, nagyüzemi konyhán...

Étteremben, nagyüzemi konyhán miért nem szabad használni rongyot, szivacsot, a mosogatáshoz?

Figyelt kérdés
Valamint miért nem lehet jart vagy purt mosogatószert.

2015. máj. 19. 18:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%
Ki az aki nekiàllna egy ètteremben egyesèvel szivaccsal mosogatni, mikor ott az üzemi moaogatògèp?
2015. máj. 19. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A rongyban és a szivacsban kiváló táptalaj van a baktériumoknak, gondolom, ezért nem lehet használni. Otthoni mosogatáshoz sem a legjobb megoldás, bár a családtagok általában amúgy is osztoznak egymás baciflóráján:-) Felteszem, fertőtlenítő hatású mosogatószert kell előírás szerint használni, a Jar vagy a Pur nem ilyen, és be kell tartani a fázisokat is. Nagyüzemi konyhára sok ember maradékával és kórokozóival fertőzött edény érkezik, szigorúan be kell tartani a higiéniára vonatkozó szabályokat.
2015. máj. 19. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Én 1 személyes háztartásban élek, és nem főzök napi szinten, szivacsot használok, de hetente cserélem higiéniás okokból. Most képzeld el egy nagyüzemi konyhában ezt :)


Nem ismerem az éttermek világát, de azt tudom, ott van fekete és fehér mosogatás, és fertőtlenítőt is kell használni.


"Akár hiszi, akár nem, de háztartása legkoszosabb darabja minden bizonnyal a mosogatószivacs. A clevelandi klinika kutatása szerint egy mosogatószivacs négyzetcentiméterenként 10 millió baktériumot tartalmazhat. Ezzel a mosogatószivacs 200 000-szer koszosabb lehet, mint a legtöbb WC ülőke."


[link]

2015. máj. 19. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a gépek megjelenése előtt mivel mosogattak olyan közkonyhákon, ahol nem volt szabad ronggyal és szivaccsal?
2015. máj. 19. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

#4: Nyilván ronggyal és szivaccsal :D

De mindenre hoznak szabályokat.


Csak megemlítem, egyszer egy éttermi kajálás után kórházban végezte infúzión mindenki a társaságunkból, pár éve meg csak simán 3 napig fostam a tatár bifsztek után :)

2015. máj. 19. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:
akkor szerintetek mivel mosogatnak?
2015. máj. 19. 20:04
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nos, kérdező, ha ennyire érdekel a téma, nézz utána, Én is megtettem most, te is megtudod :) [link]
2015. máj. 19. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 A kérdező kommentje:

Lenne pár kérdésem arról amit belinkeltél:


Kefével mennyi idő alatt lehet kimosni egy 300 l űrtartalmú üstöt valamint azon nem tapadnak meg baktériumok ugyanúgy mint a szivacson?


"Kézi mosogatás esetében a víz hőmérséklete 40-45 C fokos"

Minden egyes alkalommal le kell mérni?


"A szennyező anyagoktól megtisztított és elmosott edényzetet 2 percig a fertőtlenítő oldattal megtöltöttmedencébe kell helyezni"


Itt például ha van 15 edény akkor meg kell várni mindegyiknél a 2 percet?

2015. máj. 19. 20:23
 9/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, most már kezdek beparázni:-) Te ilyen helyen dolgozol? Nem képeztek ki arra, mit hogyan kell csinálni?


És a legfontosabb: ugye nem a Dunántúlon van a hely, ahol ilyen kiválóak a higiénés ismeretek?:-)

2015. máj. 19. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:
Tanuló vagyok
2015. máj. 19. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!