Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mi viszi rá az embert arra,...

Mi viszi rá az embert arra, hogy étteremben dolgozzon?

Figyelt kérdés
Iszonyatos robotolás, 12-14 órás talpalás, állandó rohanás, zaj és bűz, stressz és idegeskedés minden egyes nap. Egy időben dolgoztam konyhán, tehát nagyjából képbe vagyok ezekkel a dolgokkal. Azzal is, hogy a legtöbb szakács hihetetlenül utálja a vendégeket és a legtöbbjüket legszívesebben belefojtanák egy kanál vízbe. Ezek miatt a dolgok miatt nagyon megutáltam a konyhamunkát és mind a mai napig nem értem hogy mások miért szeretik ezt csinálni.
2017. jan. 8. 23:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
34%

Van aki rákényszerül.

Én sem dolgoznék ilyen helyen, kivéve olyan pozícióban aki a kajákat készíti (szakács, séf, vagy fogalmam sincs mi a hivatalos elnevezés), de annyira nem vagyok profi abban a témában, hogy bárhol is alkalmazzanak.

2017. jan. 8. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 anonim válasza:
51%

Na igen én kb 4hónapja hagytam abba a vendéglátást,inkább elkezdtem egy villanyszerelő szakmát és most abban fogozom:)

A vendéglátás az egy ördögi kör,undorító dolgokat láttam tapasztaltam.Egy dolog volt pozitiv hogy megfizettek de visszagondolva nem érte meg.Hogy mi vitt rá..talán a közösség mivel van olyan hely ahol kis közösségek alakultak ki a kolegákkal:)Szakma iránti szeretet de ez a végére átalakult gyűlöletté!

2017. jan. 9. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/25 anonim válasza:
33%
Hát nem tudom valahogy azért aza 3000+ euró elég vonzó,vagy ha itthon nézzük akkor a 350.000+
2017. jan. 9. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/25 anonim ***** válasza:
76%

Egyik munka sem egyszerű. Van aki a vendéglátásban lát annyi pénzt amiből el tudja tartani magát és olyan is van aki gyári munkásnak megy, vagy villanyszerelőnek :)


A gyári munkásoknak sem egyszerű, talán az még durvább. Barátnőm példáját tudom felhozni. A hét 6 napján minden reggel 4kor kel és 5kor indul a vonata. 6.15kor meg kezdődik a műszak. Szombatonként is be kell járnia sokszor túlórázni. Most két ünnep között is behívták őket. Ugyanúgy 4 kor kelt két ünnep közt is.

Apám autószerelő volt magánvállalkozásban, volt hgoy meg is égett, mert nem tudta hogy csurig volt a benzintank az egyik cigánygyereknek és amikor a kocsi alatt volt a steklámpára rácsurgott egy kis benzin.

A hasának egy része megégett és az egyik kézfejének a 3/4e. Aztán aszmás lett. Végül abbahagyta. Jól keresett vele, csinált mindent. Esztergályozott, autót szerelt, gumit is tudott cserélni, centírozott. Dobozos furgonokat alakított át kisbusszá és vitte KPM vizsgára. Mindent csinált anno.


Én fogtechnikusként dolgozom, nekem se könnyű. Van hogy egy pótlást hajnalig csinálok, és csak 4 órát alszok. Mert időre meg kell csinálni. Sok helyen embertelenül dolgoztatják az embert, és bent kell lenniük túlórázni.


Én nem sajnálom a vendéglátókat, megdolgoznak ők is a pénzért, ahogy mindannyian.

2017. jan. 9. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 szaszaa11 ***** válasza:
71%
Ne általánosíts, kérdező. Elhivatottság, és jó közösség a munkahelyen, ennyi kell, és álommeló. Lehet, hogy sokat kell dolgozni, meg talpalni, de azt a 14 órát nehogy azt hidd ám, hogy végigfutjuk. Kiindulva az esküvőből éjféli vacsi után reggelig recska van, aztán pakolás. És közben is keresel - nem is akárhogy.
2017. jan. 9. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/25 anonim ***** válasza:
55%
Én láttam kezdő pincér kis csajt ügyetlenkedni, na ő bizony örülne egy biztos éttermi helynek és annak, ha belejöhetne... Az öreg férfi pincérek is egész életükben ezt csinálták, akikkel találkoztam. Ez is egy szakma, munka.
2017. jan. 9. 01:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/25 A kérdező kommentje:

#5

Én nem általánosítok. Sok konyhában megfordultam már (üzemi kifőzde, kevésbé nívósabb és nívósabb éterembe egyaránt) és az esetek nagy részében mindenütt ugyanaz volt a helyzet, amit a kérdésben is leírtam. Sőt, tapasztaltam még durvább dolgokat is.

Nyilvánvaló, hogy az embernek szeretnie kell ezeket a dolgokat, másképp nem dolgozna konyhán (a pénz az másodlagos).

Én pl. szeretek főzni de konyhai munkát nem ezért csináltam, hanem azért hogy legalább kajára ne legyen gondom havi szinten az albérlet mellett, mivel konyhán nehéz éhenhalni.

2017. jan. 9. 02:00
 8/25 anonim ***** válasza:
88%
Most kezdje el a világ összes szakmáját felsorolni, és közöljem veled, hogy a benne dolgozók nagy része a háta közepére sem kívánja az ügyfelet?
2017. jan. 9. 02:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/25 A kérdező kommentje:

# 8

Figyelj, minden szakmának megvan a maga rákfenéje, dolgozni meg muszáj. Akár szereti az ember akár nem. Viszont én arra lettem volna kíváncsi hogy mi viszi rá az embert, hogy szándékosan egy ilyen kemény fizikai munkához szerezzen végzettséget és ínszakadásig dolgozzon is benne?

Nekem ez szükségmegoldás volt, valaki viszont szándékosan választja ezt a sok szakma közül.

2017. jan. 9. 02:52
 10/25 anonim ***** válasza:
91%
Azért vannak rosszabb munkák. Van ami fizikailag megterhelőbb, van ami lelkileg, van büdösebb is. De ki mit szeret, továbbá minden munkát meg kell csinálni. Valakinek pl a boncmesteri munkát is el kell végezni. Akár több hetes vizihullán. Nah az büdösebb meg undorítóbb. De van aki csinálja. Lehet szereti is.
2017. jan. 9. 05:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!