Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mi viszi rá az embert arra,...

Mi viszi rá az embert arra, hogy étteremben dolgozzon?

Figyelt kérdés
Iszonyatos robotolás, 12-14 órás talpalás, állandó rohanás, zaj és bűz, stressz és idegeskedés minden egyes nap. Egy időben dolgoztam konyhán, tehát nagyjából képbe vagyok ezekkel a dolgokkal. Azzal is, hogy a legtöbb szakács hihetetlenül utálja a vendégeket és a legtöbbjüket legszívesebben belefojtanák egy kanál vízbe. Ezek miatt a dolgok miatt nagyon megutáltam a konyhamunkát és mind a mai napig nem értem hogy mások miért szeretik ezt csinálni.
2017. jan. 8. 23:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
27%

A legrosszabb az egészben a munkaidő, a többi megvan más munkahelyeken is. De elképesztőnek tartom, hogy nem bsszák agyon a tulajokat a munkaügyisek, amikor egy vendéglátós heti hat napot minimum 12 órában dolgozik.


Soha többé nem megyek vendéglátósnak, ha lehet.

2017. jan. 9. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:
88%
Barista vagyok, szeretem a kávét, szeretem a jó kávét, szeretek ismerkedni és kapcsolatokat építeni... kell több indok? Szeretem a munkámat... pincérkedtem is 8 évet, azt is szerettem... mondjuk marhára nem mind1, hol pincér az ember...
2017. jan. 9. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
90%
Mi viszi rá az embert arra, hogy egy irodában dolgozzon? Egész nap ül egy helyben, bámulja a monitort, fészbukozik, gyakorizik, indexet olvas, amit otthon is megtehetne.
2017. jan. 9. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
85%

Van, aki direkt szereti. Nekem van pár vendéglátós ismerősöm. Legtöbbjük felszolgáló. Szeretik az embereket, a társaságot. Nekik ez sokkal jobb, mint egy irodában ülni. Szabadabb. Stressz szerintem szinte minden munkahelyen van.

Szakácsot is ismerek, aki csak letudja feladatként, meg olyat is, aki élvezi, amit csinál, várja a vendégek véleményét.

Nyilván nem mindegy, hogy egy stílusos étteremről beszélünk, aminek meg van az hangulata, van céljuk, azon kívül, hogy pénzt keressenek. Vagy egy menüzős helyről, ahol csak a mennyiség és a pénz számít.

2017. jan. 9. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 A kérdező kommentje:

# 10

A boncmesterit össze sem lehet hasonlítani ezzel. Az csöndes, nyugis meló, szag van ugyanúgy de a hulla legalább nem pofázik vissza ha nem tetszik valami. :)

2017. jan. 9. 11:17
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

"nem pofázik vissza ha nem tetszik valami. "

Na itt a bibi...

Egy jó pincér olyan mint egy jó pszichológus, ha probléma van, lekommunikálja, megoldja...

Sokszor a törzsvendégeket is ez hozza vissza... volt nemegy olyan törzsvendégünk mikor pincérkedtem, és itt most nagyon bőkezű borravalót osztogató üzletemberekről, politikusról beszélek, aki asztal foglalásnál külön kérte, hogy én legyek a pincér...

Ha neked "visszapofáztak" eleve nem szabad bepofázni, hogy vissza kelljen pofázniuk :D


De lényeg, hogy te nem lennél jó pincér...

2017. jan. 9. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 A kérdező kommentje:

# 12

A barista azért egy kissé más kategória. Más megfőzni egy kávét és más egy levest.


#14

A pincérkedés megint más kategória. Nem mindegy hogy az ember az ételeket viszi ki és társalog a vendégekkel, vagy 50 fokban főz 4-5 féle ételt, közben folyamatos rohanásba és idegbe van (mert ne mondja nekem azt senki hogy nem lesz az ember ideges, ha napi szinten kell ezt csinálnia 12-14 órában).

2017. jan. 9. 11:38
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

17: és ez meglepetés egy szakácsnak? Ne menjek szakácsnak, aki nem szereti.

Egyébként meg a szakács nagyon ritkán kommunikál a vendégekkel. Elegánsabb helyeken szokott kinézni. De ott meg nem úgy 'foglalkoznak' a vendéggel, hogy minek pofázik.

Szerintem ennek is megvan a szépsége. Csak van, akinek nem való. Én is imádok olyan helyekre járni, ahol meg van a "saját" pincérünk. Aki ismer, tudja, hogy mit szeretek. Kívülről tudja, hogy milyen kávét szoktam inni, melyik a kedvenc borom, stb. Neki nem hiszem, hogy teher lenne a munka. Látszik, hogy élvezi és ezért is szeretik sokan.

A boncmester meg lehet, hogy csendes szakma, de nem véletlenül vannak bizonyos követelmények. Pl. fizikailag eléggé megterhelő.

2017. jan. 9. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 Lazy Lover ***** válasza:
100%
ebben az országban nincs lehetőség válogatni a rezsit nem fizeti be senki helyettem illetve a gyereknek nem lehet azt mondani hogy nincs étel ennyi
2017. jan. 9. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 A kérdező kommentje:

# 18

Lehet problémás a vendég is. Pl. vmiért nem jó neki az étel, nem tetszik a díszítés, sótlan, túl sós, túl meleg, nem elég meleg hadd ne soroljam. A szakács nem társalog a vendéggel ugyan de mégis neki kell megfelelni a vendég összes óhajának. És ez nem mindig hálás feladat.


Én mondtam hogy nálam a konyhai munkának csak annyi előnye volt hogy nem volt bajom havi szinten a kajával a rezsi és az albérlet mellett. Semmi más.

2017. jan. 9. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!