Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Pizzéria nyitás, engedély,...

Pizzéria nyitás, engedély, hol kezdjem?

Figyelt kérdés
Üdv! Olvasgattam az eddigieket de nem találtam választ! Pizzériát szeretnék nyitni, csak kiszállításra, kérdés, hogy kinél kellene először elindulni? (Kaptam egy telefonszámot aki elmondja mit, hogyan csempézzek stb, hogy szabályos legyen) Illetve nekem még nincs végzettségem, (ezt közben szeretném beszerezni, addig én lennék a futár) egy barátom szakács végzettséggel készítené az ételeket(pizza, hambi) neki mindig ott kellene lennie amikor nyitva vagyunk? Vagy lehet esetleg civil váltótársa? Köszi!

2018. ápr. 23. 10:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

De, kell. Vendéglátó üzletvezetői végzettség.

Nébihtől, állategészségügytől, vagy esetleg ántsz-től kell valaki, aki minden hülyeséget elmond.

(autókat leburkolni, ételszállító boxok milyenek legyenek, milyen felületaktív anyaggal lehet fertőtleníteni, meg a többi húszmilliárd agyfosás.)


Haccp rendszert kialakítani, kritikus pontokat felmérve, ahhoz igazodva naplót készíteni azt vezetni, szerződéseket kötni használt olaj elvitelre, ételmaradék elszállításra... Ilyeneket szoktak kérni.

Ja, igen, online pénztárgép, ez pár éve kötelező.

De minden héten kitalálnak valami új f-ságot.

2018. ápr. 23. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell üzletvezetői végzettség, én több ilyen kis mini vendéglátós családi vállalkozást ismerek, ahol senkinek nincs ilyen végzettsége, és simán megvannak nélküle.
2018. ápr. 23. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

#12

Nyilván fizetnek valakinek, aki a nevét adta mindehhez.

Minden ilyesmi szakképesítéshez kötött, ez az első lépés.

2018. ápr. 23. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

#12

Vagy még az is lehet, hogy 100 éve csinálják és azokat már nem bolygatják. De az újabbak nyitásához bizony kell!

2018. ápr. 23. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Étteremnyitáshoz senki nem kért tőlem üzletvezetői végzettséget, 1-1 alkalmazottól kértek pincér- illetve szakácsbizonyítványt.

Ettől még lehet, hogy kötelező, de nem kérték, pedig szabályszerűen és keményen járt el a hölgy, mert a fenti két irathoz ragaszkodott.


Sok sikert kívánok én is, kérdező!

2018. ápr. 23. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

"100 éve csinálják és azokat már nem bolygatják"


Igen, "szerzett jog" a jelenség neve.


Mint ahogy a régebbi éttermek 80%-ának is így van működési engedélye, ha most nyitnának, a küszöböt se lépnék át a hatóságok, kapásból visszadobnák mindet, csak a helyiségek elhelyezkedése, megközelíthetősége, áruátvételi lehetőségek, keresztezett útvonalak stb.. miatt. És akkor még be se mentek. :)

2018. ápr. 23. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!