Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha soha nem kapok pozitív visszajelzést a külsőmre nézve, soha senki nem dicsér meg, hogy szép vagyok, az azt jelenti, hogy csúnya vagyok?
"Csúnyának látom magam..."
Sejtettem, hogy az a helyzet, ezért kérdeztem. :-)
Nem tudom, hogy elhiszed-e ezt nekem, de a saját tudatalatti elménk működik úgy, hogy olyan helyzeteket, körülményeket teremt az életünkben, amik azt tükrözik vissza nekünk, és amikben azt "kapjuk" másoktól, amit mi hiszünk, gondolunk saját magunkról.
És az összes többi életterületen is így működik ez a dolog a hitrendszereinkkel (akár pozitívak, akár negatívak) - fogalmazhatnék úgy is, hogy ez a tudatalattink által működtetett mechanizmus azt mondja:
"Rendben, legyen meg a te akaratod."
Ha neked az a meggyőződésed, hogy csúnya vagy, akkor nem igen fogsz másoktól bókokat, dícséretet kapni, ellentétben azokkal a lányokkal, akik semmivel nem szebbek nálad, viszont úgy gondolják, úgy érzik magukról, hogy szépek.
(Feltételezem, hogy valószínűleg te is találkoztál már ezzel a jelenséggel.)
Ami a külső megjelenést illeti, nyilván van egy olyan, a racionális elménk számára is logikus magyarázata is ennek, hogy aki szépnek gondolja magát, annak több az önbizalma, ettől észrevehetően magabiztosabb lesz a fellépése, és ettől más lesz a "kisugárzása" is, amit mások is érzékelnek a környezetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!