Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Vajon hányan éljük át ezt? 3...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon hányan éljük át ezt? 3 éves kapcsolat- 2 év együttélés után nem is gondolkodik az eljegyzésen. Hasonló cipőben járók, ti hogy viselitek?

Figyelt kérdés

Rosszindulatúak kérem kíméljenek az okos megjegyzésektől. Sorstársak véleményét várom, ki hogy vészeli át?

Tudom, nem kellene, hogy számítson, de sajnos nem tudom kizárni a tudatomból, hogy a nálam fiatalabb vagy velem egyidős 24 éves ismerőseimet sorban jegyzik el, veszik feleségül 1-1.5 éves kapcsolataikban, míg én csak várok és várok egyre fogyó türelemmel.

Miután nem vagyok az a fajta nő, aki kikönyörögné a gyűrűt, vagy megfogná a férfit egy babával, valóban csak a csendes őrlőés marad, de lassan teljesen felemészt. Szeretjük egymást, de úgy tűnik nem eléggé?!

2016. jún. 24. 23:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Muszáj rákérdezni. Lehet h tényleg gondilt már rá de lehet h ő úgy gondolja h ráér az még 3+ év múlva.

Nem lesz olyan szép meg romantikzs mintha saját magát erőltette volna meg.

10-es hozzászólóhoz hasonlóan bennem is eltört már vmi. Vettünk csodaszép gyűrűt pl., de még mindig nem mondhatom biztosan h pl 3 év múlva házasodunk v valami.

Nekem is totál zavaró, h a velem egyidős ismerősök már házasok gyerekkel, a fiatalabbak meg már házasodnak.

Én még menyasszonynak se mondhatom magam, csak kaptam egy gyűrűt. Ezt is kb 1 évig kellett mondani neki előtte.

Szóval ez a szomorú valóság, nem jut mindenkinek romantikus esküvő stb. Ha beszélsz vele és egyből belemegy, nem kell hónapokig fújnod h ennyi idő után ez már gáz, akkor még szerencséd is van.

2016. jún. 25. 06:52
 12/22 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező.Ne azért házasodj meg mert a kortársaid is megházasodnak.Honnan tudod hogy meddig tart majd az a házasság?A házasság után semmi sem fog megváltozni.Semmi.De ha menőzni akarsz hogy te házas vagy meg stb...akkor hajrá.
2016. jún. 25. 07:07
 13/22 anonim ***** válasza:
90%

A majd, talán, egyszer -nél kellett volna elhagynod! Én is ezt tettem egy pasival. Neked fontos, ő pedig még nem is tudja hogy mit akar. Ez egy időhúzó mondat hogy egyszer... De mikor? Ez a hülyítés, hisz így van kapcsolata, van szex, kaja, ellátás, te még várod is a dolgokat, vele maradsz így, de bármikor leléphet ha úgy érzi. 31évesen tudnia kéne mit akar, ha nem akkor felesleges egymás idejét húzni. Te sem leszel fiatalabb, ő meg végképp... A kor a férfiaknál semmit nem jelent sajnos, és az sem hogy családcentrikus, akarhat gyereket, oké de ehhez akar házasodni is? Van pasi aki akar de házasodni nem...

Hidd el azokból amikre irigy vagy, jó ha 1-2 marad együtt 5évig! Egyébként ha irigy vagy rájuk akkor ott van más gond is, valamit fel akarsz mutatni, de ne ezért házasodj mert mások is, hanem mert úgy érzed hogy ideje továbblépni, átéltetek sokmindent együtt, tudjátok hogy működik, mindenről tudtok beszélni őszintén (és nem érzitek erőltetésnek a sima kérdést!!) ha jó a kapcsolatod akkor elégedett vagy vele és nem érdekel hogy mások mit csinálnak. Karrier terén hogy állsz? Ha esetleg ott csömörlöttél meg akkor is előjön hogy más területen akarsz bizonyítani.

Körülöttem is ez megy és nem érdekel, mert azok ők, a mi kapcsolatunk pont ott tart ahol kell és majd jön aminek kell. Tudom hogy sok terhes is már, együtt sem élnek, kierőszakolta, a pasi így akar békülni stb, pár már fel is bomlott, illetve van aki 3-4éve már jegyben van... Én nem ilyet akarok! Ráadásul ma már divat az eljegyzés, facebookra való dolognak tartják... Ha komolyan gondolja a párod akkor 1 éven belül esküvőt is akar, ha pedig erre nincs anyagi keret akkor minek.

Nálunk is azért nincs még mert egy éven belül nem tudnánk most annyit félretenni, párom pedig idézem " ha már házasodunk, ne kelljen lemondani alap dolgokról, eljegyezni se ezüstgyűrűvel foglak" pontosan megvan az ujjméretem a tárcájában egy papíron, együtt néztünk már fazonokat, karikagyűrűt is. Ő is látja facebookon a dolgokat, ezért is mondta. Tudja a kollégáktól hogy mit miért tesznek, alig 1 éves kapcsolatokban történnek ezek, van aki azért mert a csaj kierőszakolta, így most sokáig nem lesz vita, a legtöbb így kapott egy olcsó ezüstgyűrűt, nem volt leánykérés rendesen mellé, tehát otthon odaadta és mindenki ment haza.. hú de nagy az öröm... de ezek közül nem egy mondta hogy dehogy fogja elvenni, kiszenvedte a csaj, csak azért sem most már!

2016. jún. 25. 08:07
 14/22 anonim ***** válasza:
26%

Magadban dontsd el, mi a fontosabb: a baratod vagy a hazassag? Ha a hazassag,akkor mondd meg neki, h te azt azt szeretned, hogy elvegyen egy heten ( hataridot kell szabnod) belul vagy szakitasz. Mert te ugy lennel boldog. De akkor mar szakitanod kell, ha nem vesz el.

N

2016. jún. 25. 09:46
 15/22 anonim ***** válasza:
19%
Nekünk 8 év után történt most a lánykérés. Tüelem:)
2016. jún. 26. 15:20
 16/22 anonim ***** válasza:
83%

Mégis mire várjon?

Én már a 2. évfordulón is vártam, semmi. Utána már elkezdtem néha felhozni, fél évvel később elutaztunk, azt reméltem talán akkor - semmi. Na ekkor már kibuktam, mondtam h nemsokára nagyon örülnék neki.

Karácsonyi ünnepek - semmi. Valentin nap - ekkor nem is szerettem volna, és nem is volt semmi. 3. évforduló: na ekkor már számítottam rá és céloztam is többet is mint kellene,de semmi.

Ezután pár héttel megmondtam neki, hogy ha X ideig nem lesz semmi, akkor vége. X idő letelte előtt elkezdett gondolkozni és ekkor valamit léptünk előre, de még mindig nem azt amire vártam.

A mai pasik kórosan házasságkerülők. Ha nem áll a sarkára, 60 évesen sem lesz menyasszony.

2016. jún. 26. 19:13
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon sok pasi nem is akar hazasodni. Lehet neki nem fontos de attol meg szeret. Amugy nagyon sok kapcsolat van hogy hosszu ideje vannak egyutt es meg semmi nimcs. Tobb oka lehet. Ha neked fontos akkor ne varj sokaig ra.
2016. jún. 27. 11:25
 18/22 anonim ***** válasza:
54%

(nem olvastam végig még mindent)

Nekem 3 ismerősöm van, akiknél ott a baba, de a pasi nem kérte meg a nőt.

7 éve vagyok együtt a párommal, vége az egyetemnek, itt az ideje komolyra fordítani a szót. De amikor beszélgetni szerettem volna, az ő válasza is a "majd" volt.

Nem akartam úgy járni mint az ismerőseim, így két választásom volt. Leültetem és igenis megbeszéljük, mellébeszélés, halogatás nélkül, hogy mikor fogjuk eljegyezni egymást (vagy ott helyben eldöntjük, hogy jegyesek vagyunk, vegyünk gyűrűt).

A másik pedig a legénykérés.

Mivel az első megoldásban kevesebb a romantika, ezért egyedül megvettem a gyűrűt és egy szép délutánon, amikorra programokat szerveztünk, elővettem a gyűrűket és házassági ajánlatot tettem (persze tudtam, hogy ő is akar esküvőt, ezt már megbeszéltük korábban).

Van olyan kapcsolat, ahol egy nőnek igenis a kezébe kell vennie a sorsát. Nem ez az, amit kislány korunk óta 100x elképzeltünk, de úgy gondolom, hogy az oltár előtt már teljesen mindegy ki tette fel a nagy kérdést.

(szerencsére nem lőttem mellé, a vőlegényem nyár végén meg akart kérni- mondtam neki, hogy nyugodtan, ne fogja vissza magát, jöhet a lánykérés is:D )

Remélem megoldódik a helyzet, és én arra biztatlak, hogy semmiképp ne őrlődj, hanem lépj te, ha úgy érzed az életedben eljött az ideje, amilyen formában te úgy gondolod, hogy neked a legmegfelelőbb.

Hajrá:)

2016. jún. 27. 16:19
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

én sem bírom felfogni,hogy miért nem beszéled ezt meg vele?

igen, vannak olyan lányok, akik szó szerint kihisztizik maguknak a gyűrűt. de nem csak ez az egy opció van. le kell ülni és megbeszélni,hogy mit gondol, akar -e házasodni,hogyha igen akkor kb mikor. ha nem, akkor miért nem stb. beszéljétek meg. nem kell semmit erőltetni. de megérdemled,hogy tudjad. az is lehet,hogy közben úgy döntött nem akar házasodni. te nem kérdezed meg, így szépen eléltek még egymás mellett pár évet. akkor te leszel közel 30. és még mindig nem lesz semmi. megérné? elpazarolni a huszas éveidet olyan mellett, aki nem érdemli meg? akivel nem lesz jövőd?

BESZÉLJÉTEK MEG. kommunikáció.. ez az alapja mindennek.

2016. júl. 23. 10:50
 20/22 anonim ***** válasza:
Ezt mintha én írtam volna..ugyanez, ugyanezekkel a számokkal. Csak éppen annyi különbséggel, hogy bennem valami már eltört. Volt pár nagyon szép alkalom, mikor teljesen azt hittem, mindjárt megkéri a kezem, és semmi sem történt. Minden egyes ilyen alkalom után egyre kevésbé vágytam már erre. Mostanra eljutottam odáig, hogy majdhogynem hidegen is hagy.
2016. szept. 5. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!