Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan veszik fel a férjük teljes nevét, vagy ez nem csak nekem furcsa?
A barátnőm fel szeretné venni a párja teljes nevét, tehát így nézne ki, hogy Kiss István Andrásné, a párja csak az egyik keresztnevét használja, tehát ő mondjuk Kiss István.
Nekem ez így furcsa, de ő ragaszkodik hozzá és nem tudom miért, mert a tényleg olyasmi a név amilyen példát írtam, tehát nem arról van szó, hogy a két keresztnév együtt olyan jól hangzik.
Nem akarom lebeszélni róla, vagy ilyesmi, csak szimplán érdekel, hogy ez gyakori-e.
én nem venném fel...
Én így fogom felvenni a párom nevét.
Szemánné Oláh Brigitta és ez még jól is hangzik:))
Kedves válaszolók, lehet, hogy a rosszul fogalmaztam meg a kérdésemet...
Arra gondolok, amikor valaki felveszi a párja MINDKÉT keresztnevét, annak ellenére, hogy a fiú csak egyet használ a mindennapokban.
Nem hinném, hogy gyakori lenne :)
Mindenhol lehet találkozni Molnár Pálnéval, Kovács Péternével, de olyat még soha nem hallottam, hogy Nagy IStván Ferencné.
Pedig postás is voltam egy kis időben :)
Persze biztos akad, de hogy nem átlagos, az biztos.
Ízlések és pofonok. Ha neki így tetszik, hát legyen :D Véglis kérdező nem te fogod ezt a nevet használni, hanem ő.
Egyébként szerintem semmi rossz nincs abban, ha mindkettő nevét felveszi. Talán az András jobban tetszik neki mint az István ;)
A mindennapokban biztos ő is csak az egyiket fogja használni, csak meggondolja magát.
Amúgy aki úgy akarja felvenni a férj nevét, hogy a férj vezetékneve + a férj keresztneve + -né, akkor a férj összes keresztneve fog szerepelni hivatalosan az asszonynevében. Az már más kérdés, hogy a mindennapokban hányat használ. Tehát ha a férfinak 3 keresztneve van, a feleség nem választhat ki tetszőlegesen egyet vagy kettőt közülük a -né toldalékhoz, mind a három ott lesz az ő nevében + a -né. Nem lehet különböző a kettejük neve, csakis ugyanaz. Az már más kérdés, hogy hogyan használja a mindennapokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!