Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyi ruha? Mennyiért? Kinél hol a határ? Akár a használt is jó lehet? Tanácstalan vagyok
Május 31-én lesz az esküvőnk, és a ruhámat Ukrajnában vettem. 90000Ft-nak megfelelő összegért.
A ruha álomszép, és szerintem megérte.
Ukrajnában, Beregszászban meseszép ruhák vannak. Kristályokkal van díszítve. Ettől van olcsóbb is, de az enyémen nagyon sok csipke van a tüllön, és 5 réteg alsószoknyája van.
1700 hrivnyától kezdődnek az árak.
Nagyon sok szalonban vannak onnan hozott ruhák.
Ukrajnában van olyan falu, ahol az egész falu menyasszonyi ruha varrással foglalkozik. Ők profik :)
Sokan kifogásolják az anyag minőségét, mert a ruhák nagyrésze tüll ruha, és nem az a szép selyem. Ahol mi vettük, volt selyem ruha is, de nekem a tüll szebb volt. Próbáltam selymet is, az is szép volt azért :)
És mivel a ruhát megvettem, esküvő után felteszem a vaterára :)
ezért még 90000be sem fog kerülni.
Szerintem nagyon durva, hogy egy kölcsönzés 100ezer, és még nem is a legszebb ruhát kapod ennyiért. Ez becsapás.
A durva az, hogy bárhova mész, pl fotós, és meghallják az esküvő szót, már forog is a dollárjel a szemükben :)
"Cipőt szeretnék- Tessék itt van , 5000Forint, menyasszonyi cipő lesz-ja akkor 15000 Ft"
Én 50 000-t lőttem be, és ezt a "használt" ruhák terén akartam megvalósítani, mert ahány szalonban voltam a bérlés 80-90 000 volt alsó hangon, úgy, hogy látszott a ruha belsejében a címkén, hogy nem először lett bérbe adva. (Pécs) Mivel van varrónő ismerős, ezért az igazítás miatt nem féltem (megvarrni nem lett volna érdemes, mert az anyag annyiba került volna, mint a használt kész ruha). Végül egy szalon végkiárusításán vettem a csodaszép ruhámat 30 000 ft-ért. Nem ringattam magamat felesleges ábrándokba, hogy még nem volt senki benne, de engem nem is érdekel, mert csodaszép és hibátlan. (igen, aki keresi a kákán a csomót tuti talál vmi kivetni valót, de én, laikus, elfogult menyasszony nem találtam ilyet ) Egy éjszakára én sajnálnám a 100 000-es ruhát, inkább vettünk páromnak egy minőségibb öltönyt, mert azt tényleg fogja máskor is viselni, én meg maximum gyönyörködöm a ruhazsákon keresztül a ruhámban és majd a leendő gyerekeink akarnak benne parádézni, ha nem vagyunk otthon :)
Aki meg azzal érvel, hogy a bérelt ruha csak az övé, azt el kell keserítsem, hogy ugyan annyi (ha nem több) ara parádézott benne, mint a vaterán, apródon hirdetett darabokban. :)
Az árat tényleg mindenkinek a pénztárcája, vagy a gondolkodása szabja meg. Ha valaki kiskora óta tudja, hogy őneki a nagy napon a világ legszebb, legújabb, legdrágább ruhája kell, akkor nem találok ebben semmi kivetni valót. Ő így képzeli el saját magát és minden joga megvan hozzá. Érezze jól magát, és legyen az az Ő nagy napja, ahogy megálmodta.
Viszont, kíváncsi vagyok, hogy majd most itt engem hányan kezdenek el "rugdosni", hogy mit kell ezen spórolni. Lenne pénzem a drágább ruhára, de nálam ez elvi kérdés, hogy inkább ezen meghúzom a nadrágszíjat, és a különbségből (kb 70 000 ft) 7 jó barátomat vendégelem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!