Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vélemény a menüről?
Mit variálnátok?
Én kis dilemmában vagyok, hogy hideg előétel legyen a leves előtt, vagy inkább a leves után egy pörkölt.... nem tudom.
Legutóbbi esküvőn amin voltam, a levessel és a pörivel úgy jól laktam (pedig fél adagot szedtem) hogy nem jutott hely a svédasztalnak, pedig arra vártam.
Előétel
Erdélyi padlizsánkrém, pirítóssal, grillezett gomolyával
Leves
Házias húsleves lúdgége tésztával csészében szervírozva
Főétel - svédasztalosan
Rosé kacsamell színes borskéregben
Mézes, borókás sertésszűzérmék roston sütve erdei gombaraguval
Sajttal, sonkával töltött sertésborda rántva
Rántott sajt
Héjas, fűszeres burgonya
Grillezett zöldségek
Friss vegyessaláta
Desszert
FEKETE ERDŐ KEHELY-csoki mousse rumos meggyel, piskóta lappal és tejszínhabbal
Éjfélkor:
Hidegtál (maradék sültek, franciasalátával, kaszinótojással, töltött sonkával kiegészítve)
Nem kevés a köret?
Nagyon puccosak a kaják, vagy jó? Csak nem pórias gondolom.
Lesz torta is, azért gondoltam ilyen könnyű desszertre.
Bármi ötletet szívesen fogadok!
Köszi
Nagyon kellemes menüsor, de 3 dolog kilóg belőle szerintem:
Rántott sajt
+ a kaszinótojásos franciasalátás töltöttsonkuci
Hmmm, majd rákérdezek a szakácsnál erre a boróka dologra, meg megkóstolom ha állítja, hogy finom :)
És mondjuk éjféli vacsinak valami pörkölt? Én azért nem akartam, mert szerintem elég nehéz kaja, meg megmondom őszintén nem rajongok a marha vagy a vadpörköltért csak a csóri sertést szeretem belőle :D töltött káposztát utálja a párom, a káposzta szagától is kimenne a teremből.
Szeretnék kedvezni a vendégeknek is, de magunknak is.
Szerintem a főétel és a desszert teljesen rendben van. Viszont a levest én nagy tálakban szervíroznám, hogy mindenki annyit szedjen amennyit szeretne különben az idősebb rokonság kiborulna, hogy csészében kapja? Az nem leves adag, az csak egy korty. Az előétel meg szerintem akár maradhat is, hisz a maradék mehet az éjféli menübe is akár és akkor biztos sokan fogják megkívánni, mert egyszerű. Pörköltet én semmiképp nem adnék, mert nehéz és nagyon telít. Aki meg még éjfélkor eszik az általában azért teszi, hogy még táncolni akar és kell az energia.
Most voltam olyan esküvőn, ahol a főétel hasonló volt, de előételnek volt 2 étel (libamájas falatkák balzsamecetes salátával meg egy másik, amire hirtelen nem emlékszem), illetve a vegetáriánusok miatt hideg gyümölcsleves. Az előétel és gyümölcsleves a főétellel svédasztalos volt, a húslevest tálakban kihozták az asztalokhoz. Desszert meg háromféle volt. Fehércsokis aranygaluska, erdei gyümölcs szósszal sajttorta és sima torták. Olyan este 10-ig minden kint volt, 11 körül kezdték el szépen elvinni a dolgokat, előbb az előétel, majd főételt és legvégül a desszertet. Éjfélre meg kenyérlángos volt. (na meg az esküvői torta)
Egyébkénk a fent leírt esküvő mindenkinek nagyon tetszett, hajnal 4-ig ment a buli és senki nem panaszkodott arra, hogy nincs mit ennie vagy nem tetszik neki. És szintén húst-hússal rokonságról beszélünk egy-két renitens vegával. :)
#10: Ez egy ökörség. Az esküvő a párról szól, de nem is igazán értem, hogy, hogyan jött ez ide.
Kérdező: A menüsor teljesen rendben van, átlagos, de egy lagzis menüsor nem is a gourmet fogásokról meg a szokatlan megoldásokról kell, hogy szóljon, hanem arról, hogy az "ereszdelahajamat" előtt egy kellemeset vacsorázhasson mindenki. Ebből meg mindenki talál magának kedvére valót szerintem. Én nem venném ki az előételt. Irgalmatlanul jól hangzik.
Érdekes a 12-es meglátása. Én speciel a menűből két főételt ennék meg:
Rántott sajt
A többi nem az én világom.... Szerintem gondolni kell azokra is, akik nem szeretik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!