Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Másod unokatestvérrel házasság...

Másod unokatestvérrel házasság szerintetek már normális?

Figyelt kérdés
Törvényileg engedve van, de helyes-e ez? Ha nem, honnantól az, harmad unokatesó?

2023. jún. 21. 15:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
21%
Rokonnal nem normális. Ez van.
2023. jún. 21. 15:43
 2/13 anonim ***** válasza:
28%

#1 hol húzod meg a rokont? Technikailag mindenki az, csak rohadt távoli :D

Szerintem másod unokatesó már belefér de kicsit fura, harmad az elmegy, a negyed meg teljesen normális.

2023. jún. 21. 16:00
 3/13 anonim ***** válasza:
65%
Mindenesetre nem tiltja a törvény.
2023. jún. 21. 16:18
 4/13 anonim ***** válasza:
97%
Van akik nem is tudják hogy azok mert életükben nem találkoztak, nem tartják a rokonok a kapcsolatot. Szóval én ott húznám meg a határt, hogy ismerem-e vagy sem.
2023. jún. 21. 16:22
 5/13 anonim ***** válasza:
5%
De a gyerekük gyagyás lesz.
2023. jún. 21. 16:38
 6/13 anonim ***** válasza:
90%
A legtöbb ember nem is ismeri a második unokatestvérét, a rokonsági fok meg annyira távoli, hogy semmiféle plusz kockázatot nem jelent.
2023. jún. 21. 16:40
 7/13 anonim ***** válasza:
52%
Mindenki rokon. A Toba katasztrófa miatt.
2023. jún. 21. 16:47
 8/13 anonim ***** válasza:
21%
A másod azért meg elég közeli :D
2023. jún. 22. 01:50
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem. Ugye tudod, hogy a szüleid első unokatestvérek és a nagyszüleid testvérek az nagyon közeli rokonsági fok.

Vannak a történelemben példák hogy harmadunokatestvérek házasodtak de a tényen akkor sem változtat, hogy rokoni kapcsolat van köztük és generációkkal később ez genetikai problémát is okozhat a leszármazottaknak. Amugy ezt nevezik belterjességnek.

2023. jún. 22. 08:43
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A belterjesség NEM AZT JELENTI, hogy valaki másod-, harmadunokatestvérrel házasodik össze, hanem AZT, ha ez sok generáción kereszül folyamatosan történik.

Az összes "ismert" példa mind ilyen, nem egyszeri esetekröl van szó.

2023. jún. 22. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Szerintetek mennyire visszataszító vagy elítélendő? Vélemény?

Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek a csládon belüli házasságról. Pl. Unokatesó unokatesóval házasodik. Légyszi ne legyenek bunkó válaszok.

Törökországban élők! Mennyire gyakori ott az unokatestvérek közötti házasság?

A sztori: neten megismertem egy török srácot másfél éve, kicsit beleestem, viszont egy furcsaságra felfigyeltem: egy lánynak a szexi fotóit lájkolgatja, akivel egyezik a vezetéknevük: Demir. Úgy tudom ez gyakori vezetéknév ott, de: ez a lány a fiútestvéreivel fűben...

Harmad unokatestvér házasság megengedett?

Kíméljetek meg a hülyeségektől, értelmes válaszokat megköszönöm

Az uralkodók, és az arisztokrácia tagjai miért egymás között házasodtak?

Sokszor első fokú unokatestvérek is? Például Viktória királynő, és Albert herceg, vagy Erzsébet királyné, és Ferenc József. Ez manapság nagyon visszataszítóan hat.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!