Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Dolgozó házaspárok. Hogy megy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Dolgozó házaspárok. Hogy megy ez nálatok?

Figyelt kérdés

Friss házasok vagyunk és nemrégtől mindketten dolgozók. Azelőtt csak a páromnak volt munkahelye, én csak alkalmi melókkal rendelkeztem egyetem mellett. Addig mindig hazaértem délután, volt időm főzni, finomságot készíteni. Most azonban én is főállásban dolgozom,így mindketten este 8 körül érünk haza. Sajnos ennek az a hátránya, hogy munka és ingázás után fáradtan kell nekiesni a főzésnek,mert ugyebár enni is kell valamit + csomagolni másnapra. Heti öt nap napi háromszor nem ehetünk szendvicset és felvágottakat... Hétvégén főzünk, de az a csomagolással együtt max kétnapi kaja. Így esténként marad a főzés, de mivel kevés az idő és éhesek vagyunk ezért mindig valami gyorsan összedobható mellett döntünk.


Ti ezt hogy oldjátok meg, ha egyikőtök sincs otthon? Úgy érzem, hogy hiába vesszük ki egyenlően a részünk a főzésből mégis csak amolyan összedobott dolog, csak hogy ne legyünk épp éhesek. Nektek van időtök főzni? Hogy osszátok le a feladatokat?


2014. okt. 27. 21:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

előre dolgozom és lefagyasztom ...

ha olyan akkor reggel kiveszem és be a hűtőbe - estére kiolvad és csak melegíteni kell

fasírt rántott húsi mindig van

hétvégén főzők többet és lefagyasztom adagokba

2014. okt. 28. 05:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Egyik válaszolónak: a párom 8-tól 6-ig dolgozik, én 9-től 6-ig. Mindkettőnk munkahelye a megyeközpontban van, mi pedig egy kisvárosban lakunk. Az amúgy 25 perces távot a busz egy óra alatt teszi meg, mert minden közbeeső kis faluban megáll háromszor, már sokszor azon poénkodunk, hogy minden ház sarkánál. Ehhez hozzájön még, hogy városi tömegközlekedést is igénybe kell venni, ami csúcsforgalomban megint minimum fél óra. Vegyük példának, hogy 6-kor végzek, a megfelelő tömegközlekedési busz jön 6:15-kor majd a távolsági buszra szintén kell várni egy keveset, hiszen az is bizonyos időnként indul haza. Nos, ilyen kacifántos az életünk.

2014. okt. 28. 05:48
 13/21 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem is az a legjobb, ha lefagyasztod az ételt. Pl ha csinálsz egy spagettit akkor főzz nagyobb adagot a húsból. azt lefagyasztod és egyik este már csak a tésztát kell kifőzni hozzá, ez elég jó kaja, aztán hétvégén egy nagy adag pörköltet lefőzöl, lefagyasztod, ebből lehet enni ugye tésztával, aztán máskor főzelékkel. vagy én még a brassóit is megeszem vele, igaz hogy paprikás de én amugy is paprikásan csinálom, aztán kockára vágott csirkemell tejfölösen mustárosan, ezt is ugyanúgy le lehet fagyasztani, rizzsel vagy tésztával, a legjobb ami viszi a pálmát: pebanirozod a húst, mondjuk csirkemellet, én fagyis dobozba teszem, pont jó a méret, közé teszel zsacsit vagy alufóliát akármit hogy ne ragadjon össze, aztán ki sem kell olvadnia, dobod az olajba és fél óra alatt van egy vacsi, nem kell mindenhez krumplit enni: vannak fagyasztott vegyes zöldségek, megpárolod aztán annyi :) így igaz ahogy előttem is írták, hogy szinte bármit le lehet fagyasztani, a leggyorsabb kaja amugy a Carbonara amit nem is kell előkészíteni :)
2014. okt. 28. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én mindennap főzök (nem szeretek, de páromnak nincs lehetősége a munkahelyén máshogy ebédelni). Nekem az az ars poeticám, hogy max 30 percet vagyok hajlandó a konyhában tölteni, így vagy valami gyorsan összedobható ételt csinálok, vagy sütőben süthetőt, amit ott lehet hagyni.

Hétvégén, mikor ráérünk, akkor csinálok macerásabb kajákat.


Sokszor csinálok főzeléket, tésztákat, csirkemelles ételeket, illetve sütőzacskóban mindenféle husit körettel.


Munkamegosztás: párom aprít, hámoz, reszel és pedig összedobom és fűszerezem az ételt. Amíg kotyvasztok, addig az előkészületeknél felhalmozott edényeket párom bepakolja a mosogatógépbe - isteni találmány - és vacsi után a maradék edényekkel együtt elindítjuk a gépet.

2014. okt. 28. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
Én általában 6-ra otthon vagyok. A párom előbb, ritka, hogy ő később ér haza. Mi általában hétköznap kétszer, ritkán 3-szor szoktunk főzni. Estére én már nem nagyon szoktam főtt kaját enni, vagy szendvics, vagy semmi. A férjem inkább a főtt étel mániás. Én pl. vasárnap csináltam zöldborsókrémlevest és rizseshúst, még van kb. 1-2 adag leves, a rizs végét én hoztam ma el. Ma a férjem megy haza, valószínűleg előbb, mint én, és káposztás tésztát fog főzni, addig én rendet rakok, mert az elmúlt 2 nap alatt jó nagy kupi lett. Az kitart mondjuk csütörtökig. Pénteken otthon lesz a férjem, így majd csak akkor fog főzni, én meg hozok salátát, szendvicset. Valószínűleg, hogy vasárnap főzök újra, mert szombaton meglátogatjuk apukámat, és kimegyünk a temetőbe is. Úgyhogy 3-4szer főzünk. Hétköznap általában valami max egy óra alatt elkészülő cuccot szoktunk főzni, bolognai, sajtos-tejszínes-csirkés penne, paprikás krumpli, esetleg valami krémleves, főzelék. Ritka, ha ennél bonyolultabbat vagy ennél hosszabban elkészülő ételt főzünk. Hétvégén szoktunk többet főzni, de akkor sem túl sokat, nem nagyon szoktuk lefagyasztani, általában minden elfogy, annyit főzünk, hogy max 2-3 nap alatt elfogy. Plusz általában van otthon valami mirelit kaja, sült krumplival vagy rizzsel általában akkor azt csináljuk meg.
2014. okt. 28. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:

Szia!


Mi így csináljuk: vasárnap kétféle ételt főzök. Az egyiekt esszük vasárnapi ebédre, hétfőn viszünk belőle, a másikat visszük kedden és szerdán. Szerdán főzök még valami gyors ételt, amit csütörtök, péntek tudunk vinni ebédre. Ha valamiből marad azt adagonként lefagyasztom. Szombaton attól függ mi a program vagy összedobunk valamit vagy eszünk valahol illetve a fagyasztottból is lehet enni.


Vacsorára nem szoktam főzni, általában hideget eszünk pl. kőrözött, tojáskrém, ilyenek vagy visrli, tojás, melegszendvics vagy a fagyasztottból is lehet.


Nekem ez a rendszer vált be legjobban.

2014. okt. 28. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:

Miért nem rendelitek a kaját? Nem olyan megfizethetetlen dolog az, és legalább mosogatni sem kell utána, így ha hazaértek, minden percet egymással tölthettek. Anyám évek óta nem főz hétköznap, csak hétvégén.

Én mondjuk minden második nap dolgozom, de akkor reggeltől estig, úgyhogy két napra főzök. Néha nem jön össze, ilyenkor ha a párom otthon van, ő főz, ha mindketten dolgozunk akkor rendelünk. Igaz kicsit drágább, de legalább nem kell vesződni se előtte, se utána.

2014. okt. 28. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is hasonlóan vagyunk, nekünk sincs kedvünk már a munka után főzni. Mi azt találtuk ki, hogy nagyobb adagot főzünk hétvégén, és egy részét lefagyasztjuk. Ez teljesen jó, mert ha nem akarsz pont abból a kajából enni, akkor csak kiveszel egy másik fajtát, és azt olvasztod fel. A munkahelyen meg csak be kell tenni a mikróba.


Ha nincs kedvünk egyáltalán főzni, akkor lefagyasztott, előre elkészített ételt veszünk, főleg húsokat, és akkor amellé csak meg kell főzni mondjuk a riszt, vagy fel kell szelni a salátát.


Egy időben mi is vettünk sokszor pizzát, meg kevésbé egészséges ételeket, de most így ezzel elég jókat tudunk enni. Kiegészítésnek diákcsemegét, vagy aszalt gyümölcsöt/magvakat szoktunk magunkkal vinni, reggelire meg számomra megunhatatlan a mézes szeletelt banán:)


Ez a fagyasztós dolog szerintem nagyon jól működik, mondjuk a miénk elég kicsi, de 1-2 heti kaját bele lehet tenni így is, ha ügyesek vagyunk:)

2014. okt. 28. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
Olyat is lehet, hogy készítesz egy alap fűszeres húst sóval, borssal, ezt lefagyasztos, ahogy előttem többen is írták, és csak másfajta szószt készítesz hozzá, vagy köreteket variálod.
2014. okt. 28. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
Pörköltet, spagetti szószt, carbonara szószt, fasírtot, rántott, vagy natúr csirkét le lehet fagyasztani. Ehhez már csak a köreteket kell megfőzni/sütni, ami nálam többnyire zöldség, a férjemnél inkább tészta,rizs,krumpli zöldséggel. Ezek megvannak hétköznap 1 óra alatt. És mivel én érek haza előbb, én főzök minden nap. Pénteken este, és hétvégén szoktam főzelékeket, paprikás krumplit csinálni, palacsintát sütni, és pár havonta pizzát és sütit is sütünk.
2014. okt. 28. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!