Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tennél ha ezt megtudnád a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél ha ezt megtudnád a párodról?

Figyelt kérdés

Ti hogyan kezelnetek az alábbi helyzetet?

Együtt vagy paroddal 7-8 éve. Sok a veszekedés jobb rosszabb idoszakokkal vegyítve, párod végig mondja hogy o próbál megváltozni, kevésbé impulzív lenni stb. de csak minimális valtozas van.

Neked egy nagy veszekedés alkalmával eleged lesz, időt kersz átgondolni mert sok volt ez az x év. Tebyleg komoly kapcsolat volt, komoly tervekkel, közös saját lakassal.

Most is beszelgettek arról lehet e ennek jövője de már nem eltek együtt, párod nagyon probalkozik és igyekszik hogy újra tudjatok kezdeni. Egy nap elmondja hogy már három alkalommal volt pszichiaternel aki diagnosztizalt nála valamit (mindegy most hogy mi a neve), kapott rá gyógyszert mert ez okozta a problémákat egész életében.

Hogyan reagalsz? Változtatna ez bármin is? Adna egy loketet hogy megvan a válasz a problémára, és meg lehet próbálni újra vagy nem befolyásol semmit? Vagy esetleg az ellenkezője és ez megerősíti hogy nem akarsz ebből semmit és inkább otthagyod.

Köszönöm a válaszokat!

tegnapelőtt 12:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

#9 egyrészt nem vagytok együtt. Másrészt nem mondtad mi a betegség, pl veszélyes-e rám.

Én maximálisan támogatom az ADHD-s páromat, de nem tudom hogy állnék hozzá, ha valami durvább baja lenne (pl pszichopata, mániákus hazudozó stb)

tegnapelőtt 15:40
 12/22 A kérdező kommentje:

BPD a betegseg, de nem a magas szintű, a hangulatingadozasokra szedek gyógyszert. Nincs öngyilkossági hajlam vagy agresszió pl.

És soha nem zsaroltam erzelmileg a párom, amikor ez kiderült én megmondtam neki hogy megértem ha beszélni se akar velem többet mert nem lehet egyszerű ezt kezelni. Én csak a gondolatmenetemet írtam le, miszerint nekem pl ez nem lenne ok arra hogy elhagyjak valakit (nyilván ha tudom mi a baj). De egyertelmuen más helyzetben vagyok mert ismerem a problémát magát. De sose befolyasoltam, pont hogy inkább baromi buntudatom van a sok veszekedés miatt és hogy nem mentem el szakemberhez hamarabb

tegnapelőtt 16:24
 13/22 anonim ***** válasza:
Border vagy? Ne haragudj de egy bordert sem egy bipolárist nem szeretnék páromnak. Akkor sem ha kezelve van.
tegnapelőtt 16:56
 14/22 A kérdező kommentje:

Megértem. A kérdésem itt inkább arra vonatkozik, hogy ez változik e abban az esetben ha már x éve együtt vagy az illetovel. Mert azt hogy randizol valakivel egy hete és megtudod ezt és elriaszt azt meg is tudom érteni. De szeretném megérteni volt párom gondolatmenetet mert lstom jelenleg rossz neki, próbáltam beszélni vele de nem tudott semmi értelmeset mondani, szive szerint folytatna velem de egyelőre nem mer belevágni. Szoval csak emiatt született meg a kérdés.

Onzo sem szeretnek lenni, gondoltam már arra hogy inkább lezárom én és engedjük el egymást, csak sajnos én sem viselem ezt jól jelenleg

tegnapelőtt 17:03
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

Mi van, ha nem vagy hibás?

Mi van, ha nem kell megfelelned senkinek, hogy értékes légy?

Ki lennél, ha nem hinned el a diagnózis történetét rólad?

Eloszor is /elromlott az ekezetem bocs/ onmagadban legyel, es terj vissza a belso erodbe, addig ezt a kapcsolatot pihentetni kell, a masik fel sem vetlen, de dolgozni kell ezen a probleman, traumaoldas  es egyeb tamogato kornyezetet latogass meg.

borderline személyiségzavar nem betegség, hanem egy sérült kötődési minta, ami:

súlyos gyermekkori érzelmi elhanyagolásból, bántalmazásból, vagy instabil környezetből fakad, olyan alapérzéseket okoz, mint: Nem vagyok elég, Elhagynak, ha nem vagyok tökéletes ,Én vagyok a hibás mindenért,Nincs stabil identitásom. bármi ezek közül illik rád?

tegnapelőtt 17:11
 16/22 anonim ***** válasza:
15-ös az egy borderline esetében hogy legyen önmaga, az a legrosszabb tanács. A kérdező ha önmaga lenne akkor a folyamatos hangulatingadozasai az erzelmi szabályozatlansága felültetné a párját egy hullámvasútra, amire a párja nem vett jegyet.
tegnapelőtt 17:23
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

16-os vegyél fel szemüveget, vagy tanulj meg szövegértelmezni, nem kapott semmilyen tanácsot, hogy legyen önmaga!

a mondat amiben elhangzott, hogy önmagadban legyél=nem egyenlő hogy legyen önmaga, a kötekedés az megy látom beleállni a másikba és keresni valamit amibe bele lehet állni.

Neked hogy megértsd mert lehet még általános iskolás vagy? de nem baj, aki meg tud olvasni úgy is érti

tegnapelőtt 18:06
 18/22 anonim ***** válasza:

Volt mentálisan beteg exem. Kétév után úgy bsztam ki mint a huzat - és még így is túl későn.

Értelmes, normális ember, aki szereti kicsit is saját magát nem jön össze mentálisan beteg emberrel, mert csak tönkremegy a kapcsolatban.

tegnapelőtt 19:41
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Én végig azt hittem, hogy ADHD diagnózist kaptál.

De egyébként nem. 1-2 év után még elgondolkoznék, de 7-8 évig szar volt a párodnak, és neked nem volt fontos, hogy javíts a dolgokon, és most kapálózol, mikor vége van. Szerintem engedd el, járj legalább 1 évet terápiába, gyászold meg a kapcsolatod, és idővel kezdj el újra ismerkedni, ha már jobban ismered és kezeled magad.

tegnapelőtt 23:49
 20/22 anonim ***** válasza:

A legfontosabb az, hogy tanulj belőle. TE változz, és fejlődj!

Sokadjára ismételni ugyan azt... abban is lehet fejlődés: rá vagy kényszerítve, hogy a saját részedet nagyon alaposan átgondold, átértékeld.

De saját részed tanulságát levonhatod és élheted más kapcsolatban is. Ott újabb hasznos tanulságokat lelsz. A lényeg, hogy ne úgy menj tovább, hogy mindennek a másik volt az oka, és veled minden rendben, mert ebből lesz az ismétlés. Annak ismétlése, ami belőled adódik. Onnan tudod, hogy belőled jön, hogy más partnerrel is ugyan az ismétlődik.

tegnap 12:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!