Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek hogyan lehet egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek hogyan lehet egy párkapcsolatot, szerelmet még jobbá tenni? Mik azok a dolgok, amik jobbá, erősebbé kovácsolják a kapcsolatot két ember között?

Figyelt kérdés

2016. jún. 21. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Közös programok, élmények. Más nem hiszem, hogy van, ha amúgy minden rendben van. Tehát megvan a szeretet, tisztelet, megbecsülés, és minden, ami kell.
2016. jún. 21. 22:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Közösen elkövetett gyilkosság. Nem trollkodok, tényleg.
2016. jún. 21. 23:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Odafigyelés, törődés, közös programok. Figyelni kell, hogy munka és egyebek mellett mindig jusson idő a párodra.
2016. jún. 22. 07:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Pozitív visszajelzések adása egymásnak. Sajnos sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy csak az elején jelezzük a másiknak, ha valamit elismerünk benne, ha valami jólesik a részéről, aztán már természetesnek vesszük. Szerintem pedig fontos, hogy hosszú távon is tudatosan "dicsérjük" a másikat, akár a külsejét, akár a belső tulajdonságait, a viselkedését (pl. "jól áll ez a ruha", "milyen szép a szemed!", "örülök, hogy ilyen céltudatos vagy", "szeretem, hogy ilyen gondoskodó vagy", "értékelem benned, hogy mindig meghallgatsz", stb.).

Aztán, ahogy írták, a közös élmények, programok nagyon tudják erősíteni a kapcsolatot. Lehet ez akár egy romantikus esti séta is, vagy egy komolyabban szervezett kirándulás, mozi, színház, akármi. (Fontosnak tartom, hogy ne csak elmenjünk a programra, hanem éljük meg, beszéljünk róla közben/utána, hogy mit nyújt az adott program számunkra.)

Fontosak az apró, spontán figyelmességek: nem kell ahhoz semmilyen ünnep, alkalom, hogy meglepjük a párunkat apróságokkal, legyen az a kedvenc csokija, itala, virága. Az ilyen "megláttam az üzletben és egyből rád gondoltam" dolgok nagyon jól tudnak esni. Nem kell feltétlenül pénzt költeni: egy fárasztó nap után elkészítem a fürdővizét, megmasszírozom a hátát, a nyakát, a homlokát, vagy egyszerűen csak leveszek valamilyen terhet a válláról (pl. "most én mosogatok, te csak pihenj".

Ami pedig a legeslegfontosabb, az a konfliktusok kezelése. Önismeret és empátia a kulcs: mindig érdemes jelezni, ha valami problémánk, hiányunk van, ezek ugyanis hosszú távon kezeletlenül elmérgesítik a kapcsolatot. NEM attól lesz rossz a kapcsolat, ha kimondom, hogy haragszom a páromra. Egy biztonságos kapcsolat elbírja a haragot, a rosszkedvet, a negatív érzéseket is. A kapcsolatot az mérgezi, ha magunkban őröljük a problémákat. Ha jelzem a szükségleteimet, azzal a társamnak segítek: ha tudja, hogy mit várok tőle, sokkal könnyebben tud alkalmazkodni. Ha nem mondom, csak titokban várom, akkor a lehetőségét is elveszem tőle, hogy úgy tudjon viselkedni, hogy mindketten jól érezzük magunkat a kapcsolatban. Emellett természetesen a másik félnek is mindig joga van a saját igényeihez, érzéseihez: ehhez kell az empátia, hogy megértsem, nem ellenem irányul a viselkedése.

Egy jó kapcsolat működtetése nagyon sok tudatosságot és együttérzést igényel. Először is önmagunkkal, a saját igényeinkkel és érzéseinkkel tisztában lenni, ez megkönnyíti, hogy rá tudjunk hangolódni a másik emberre.

Mindenesetre ha ez a kérdés már megfogalmazódott benned, akkor NAGYON jó úton jársz, az emberek többsége ugyanis csak elvárja, hogy a kapcsolatuk működjön és nekik legyen jó, eszük ágában sincs tenni érte. Ez pedig szinte szükségszerűen a kapcsolat megromlásához vezet.

2016. jún. 22. 09:36
 5/5 anonim ***** válasza:
:(
2016. jún. 23. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!