Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mikor és hogyan mondjam el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor és hogyan mondjam el neki, hogy haldoklom?

Figyelt kérdés
A párom nagyon érzékeny ember, elvesztette az apukáját és a tesóját is, mindketten rákban mentek el és most rám is ez vár. Tudom, hogy nem titkolhatom el előle, de bármit megtennék valamiért, ami enyhíti a fájdalmát, ha lenne egy ilyen mondat, szó, tett, tárgy, mindegy, csak legyen valami. Már azon is gondolkoztam, hogy szakítok vele valami más okkal és eltűnök az életéből, könnyebb lenne feldolgoznia egy szakítást, mint végigjárni ezt az utat. A kapcsolatunk egyébként tökéletes, nagyon szeretjük egymást, mindent meg tudunk beszélni, most mégsem találom a szavakat. Nem érdekel, hogy mi lesz velem, de nem akarom őt egy percig sem szomorúnak látni. Fél évem van hátra.
2016. júl. 3. 19:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván megtudja előbb-utóbb, ha meghalsz, és nyilván rájön, hogy miért volt a szakítás, tehát arra is, hogy szereted. Tehát nem jutsz előrébb azzal a megoldással csak szerzel neki egy rossz időszakot, és elveszítitek az utolsó időtöket együtt.

Nekem társam nem halt meg, de a családból lassan már mindenki. Azt a megfogalmazást szűrtem le, hogy a felnövés az sajna a temetőkben kezdődik.

Magyarázgatom a gyerekeimnek is, mert már én is egy egyirányú utcában - csak talán hosszabb, mint a tied.

2016. júl. 3. 21:55
 12/17 anonim ***** válasza:
57%
Egy idő után úgyis rájön, hogy mi történt veled. Összerakja a dolgokat és akkor lesz dühös, szomorú, megbántott, csalódott, stb.
2016. júl. 3. 21:58
 13/17 A kérdező kommentje:
És mikor? Fél év kevésnek tűnik, de közben sok is. Használjam ki még ezt a pár hónapot és csak a vége felé mondjam el, vagy mondjam el most?
2016. júl. 3. 22:01
 14/17 anonim ***** válasza:

Mondd el neki most ÉS használjátok ki ezt a pár hónapot.

Közhely, de szokták mondani, hogy minden napodat éld úgy, mintha az utolsó lenne. Rátok ez különösen igaz. Fél év hosszú idő, rengeteg közös élményt, szerelmet adhatsz még neki. És hidd el, neked is rengeteget jelenthet, ha nem emészted magad magányosan, hanem van valaki, aki az utolsó percig kitart melletted.

2016. júl. 3. 22:13
 15/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nekem anyám volt ilyen, mint te, csodálatos emberek! Ugyanezt csinálta, de tudod mikor közölték velem, hogy max. 2 hete van hátra, akkor lefagytam és azt a fájdalmat senkinek sem kívánom, szóval én azt mondom mondd el neki. Az valami borzalom, azzal tönkreteheted az ő lelki világát is nagyon, ne hagyd el semmiképp. Hagy, hogy szeressen úgy, hogy tudja nincs sok hátra, könnyebb úgy neki is feldolgozni. Írjatok bakancslistát.
2016. júl. 4. 09:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Most mond el neki,mert ő azt fogja hinni hazudtál neki,persze erre te azt válaszolnád,h csak meg akartad kímélni,de ő akkor sem ezt érdemelné.Mond el neki bármennyire is fáj és úgy töltsétek el azt az időt ami még van,h(bocsi h ezt írom) neki legyen ideje beletörődni. Mindenképp ajánlom h olvasd el az Amikor esik c. könyvet hasonló benne a fiú esete,ott a lány csak akkor tudta meg amikor a fiú már a kórházban volt,elolvashatod milyen volt ez a fiúnak és a lánynak.Sok szerencsét,erőt és boldogságot kívánok nektek!Kitartás ameddig csak lehet :)
2016. júl. 4. 11:25
 17/17 anonim válasza:
100%

Igazán szomorú, hogy ilyenek vannak a világban, és nem is ritkák ezek az esetek, mikor elvesztünk valaki fontosat.

Nyugodj békében!

2021. máj. 28. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!