Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A gyakori kérdéseken miért 450 nettó az átlagbér 27 évesen,amikor megkérdik (persze van ilyen, de ennyi?)? És ilyenkor van az, hogy a 300 alatt kereső férfiak maradék önbizalmát is összetörik itt. Vagy ide a felső 100 ezer ember járkál írogatni csak?
Én ezt úgy látom mint kb a társkeresőket.
A többség budapesti és szerintem az átlagfizetést is Pesthez mérki.
Jöhet itt nekem bárki ilyen olyan adatokkal pesttől már 30 km-re más az átlag.
És ne mondják már azt, hogy jajj ne sírjatok akkor menjetek ti is Pestre...
Ja persze dolgozzon az egész ország Pesten...
Én se értem ezt. Senki nem ír konkrétan csak azzal villog, hogy nettó 400-et keres. Ha valaki ír is csak az informatikus szakmát mondja. Én is diplomás érnök vagyok és kb csak diplomás ismerőseim vannak de senki nem keres nettó 400-et. Pedig informatikus is van közöttük.
Nekem is az az érzésem már, hogy rajtam kívül mindenki vagyonokat keres.
Jó, hát itt a Gyakorin több érdekes tényről is tájékozódhatunk, ami a való életben nem feltétlen igaz:
- már egy átlagos nő "megszerzéséhez" is minimum luxus autó kell, saját lakás és legalább 400 ezer forintos fizetés
- az átlagos férfi diplomás, sportol, több nyelven beszél és tökéletesen egyenlőségpárti
- a 30 feletti nők már a kutyának se kellenek, elhízottak, házisárkányok, egyáltalán örüljenek, hogy megtűri őket a társadalom. Vagy épp ennek az ellentettje: gyönyörűbbek, mint valaha, körülzsongják őket a férfiak és soha nem voltak még ilyen sikeresek, viszont 35-40 felett ez még fokozódni fog.
- a 30 feletti férfiak már ráncosak, apatestűek, fogatlanok, és hajuk sincs. Vagy épp az ellenkezője: beértek, igazi férfiak lettek, akiknél a nők 16-60-ig sorbanállnak.
- 35 felett a nők már képtelenek szülni, de vannak ezzel ellentétes vélemények is, miszerint az ő családjukban nem ritka, hogy 60 felett is egészséges gyereket hoztak világra.
- 30 felett az ideális felállás, ha a nő idősebb pár évvel a férfinál
- a nők aranyásók, míg a férfiak csak dugni akarnak
Ez csak néhány a leggyakoribb, itteni bölcsességek közül, de még sok érdekes nézőpontot megismerhet, aki állandó olvasója a témának. Szóval ezek mellett a nettó 450 nem is olyan kirivó.:)
Mérnök, 27 éves. 300 nettóval kezdtem ennél a cégnél ahol vagyok, ettől a hónaptól közel 500-ra emeltek.
Korábban más munkakörben, más cégnél nem volt ritka hogy hazavittem 500-at is.
Most csinálom az MSc-m levelezőn és a szaktársak között beszélgetve látok alulfizetetteket és jó fizuval rendelkezőket is, szerintem részben a szerencsén is múlik.
Nem sztárolni akarom magam én úgy érzem, hogy én is iszonyú szerencsés vagyok, hogy itt az Alföldön sikerült ilyen jól fizető munkahelyet találnom, ráadásul a szakmámban.
Nem gondolnám, hogy ettől a férfiak le lennének egy dekányit is húzva. Ezek a fizetések nem olyan ritkák, persze nem is olyan gyakoriak. Nálunk a 300 körüli fizut a gyártásban dolgozók is össze tudják szedni. És hangsúlyozom: Alföld.
Ettől függetlenül, akárki akármennyit keres: ha dolgozik keményen, nincs kérdés, nincs miért törjön az önbizalom. Ahogy írtam, egy marék szerencse is kell a szaktudás mellett.
Fejlesztőmérnökként dolgozom és anyagmérnök vagyok.
A konkrét céget, illetve, hogy mivel foglalkozik nem írnám le, mert onnantól kezdve pér kattintással beazonosítható vagyok és maradnék anonim :)
A fizum azért nő, mert az MSc-s végzéssel párhuzamosan előrébb lépek.
Ezért írtam, hogy úgy gondolom én baromi szerencsés vagyok és őszintén elismerem, hogy biztosan van rajta kívül millió másik ember is aki erre a feladatra alkalmas lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!