Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/nők, megmondanátok, hogy ismerkedés közben mi ez a 2-3 hetes mosolyszünet, ami után aztán mégis összejöttök a delikvens férfival?
Elég sok nőnél előfordul még a párkapcsolat startja előtt egy néhány hétig tartó "én nem is ismerem ezt a pasit, azt se tudom, ki ez" szünetecske.
Erről már több férfitársammal, barátommal, haverommal is beszéltem, sőt, legutóbb magam voltam szemtanúja, ahogy az általam kiszemelt nő pár héten keresztül rá sem nézett az előtte vele hónapokon át ismerkedő pasassal. Látni sem bírta, s amikor rá lett kérdezve, hogy mi van az új hapsijával, elkerekedett szemekkel nézett, hogy nincs is közöttük semmi, s hogy nem is ismeri őt. Nagy meglepetésre aztán néhány hét múlva ismét dúlt a láwcsi, és azóta naponta 2-3-szor szerelmes ömlengések árasztják el a Facebookját is.
Az elmúlt években több nőnél is tapasztaltam hasonlókat, s nem csak én, hanem az említett férfitársaim is. Szóval ezt én full nem értem! Ha egy nő ismerkedésnél engem nagyon-nagyon megbánt, vagy olyasvalami megbocsáthatatlan szemétséget beszól, ami sértő, akkor ennyi! Nincs tovább! Hiszen mire számítsak akkor a későbbiekben, ha még kapcsolatban sem vagyunk, de máris megaláz. Ellenben a nőknek ilyen esetben nincs tartásuk? Vagy érzelmileg ennyire bemanipulálhatóak a csajok?
???
Én ilyet még sosem hallottam senkitől, nem is tapasztaltam.
Az elejét még csak-csak értem, de hogy jön ide a megbántás, a sértés? Melyik fél részéről?
Az, hogy a kezdeti, ismerkedési időszakban az ember nem vállalja fel a másikat, szerintem teljesen normális. Én csak akkor tudok bárkihez vonzódni, ha már eléggé ismerem. Plusz van egy olyan tényező is, hogy még ha tetszik is, de nem tudom, hogy viszonozza-e, akkor inkább letagadom (még magam előtt is) a vonzalmam. Aztán ha kiderül, hogy kölcsönös, akkor nincs miért titkolni.
De továbbra sem értem, hogy hogy jön ide a megbántás.
Nos... érett nőnek tartom magam, és eléggé megégettem magam a megromlott házasságomban, az önbizalmam a béka feneke alá került, meglehetősen óvatossá váltam az ismerkedéseim során.
Ha valamilyen problémát jelzek, azt okkal teszem: nem tesztelésből, hanem mert TÉNYLEG rosszul esik valami a másik részéről. Ha ezt ő hisztinek, mert sértődésnek veszi, akkor valóban nincs dolgunk egymással. Úgy gondolom ugyanis, hogy az érzéseimhez jogom van, és olyan társra vágytam, aki figyelembe tudja venni az érzéseimet és igényeimet, nem kezd el minősítgetni - pont ezek miatt ment tönkre a házasságom és omlott össze az önbecsülésem, szóval köszönettel nem kérek belőle.
Igen, már az ismerkedési fázisban lehetnek (kisebb) konfliktusok, egyet nem értések. Én ilyenkor mindig azt figyeltem, hogy a másik fél mennyire képes együttérzésre, az én szempontjaim figyelembevételére. Számomra egy kapcsolatban a legfontosabb tényező, hogy hogyan kezeli a másik a konfliktusokat, nézeteltéréseket és jobb, ha ez idejekorán kiderül. Ha például valaki az igényeim jelzését "mímelni kezdik a megsértődött óvodás kislányt" módon kezdi minősítgetni, az arra vall, hogy képtelen együttérezni és rám reagálni. Szeretem, ha valaki képes meghallani és figyelembe venni, amit mondok és ugyanezt tudom nyújtani viszont is.
Nekem az jön le inkább, hogy te vagy érzelmileg éretlen, ha a neked nem tetsző viselkedést hisztinek és okafogyott sértődésnek titulálod, egy harmonikus párkapcsolatban ugyanis ez nem működik. Akivel együttéreznek és meghallgatják az nem fog hisztizni és nem fog megsértődni.
Jàrtam hasonlóan. Ismerkedtünk az a verzió volt részéről, hogy csak ismerkedünk (barâtok se vagyunk) de sokszor azon kapta magàt , hogy nem tud elszakadni tőlem (messengeren) az ilyen esték utàn én többet gondoltam ő màsnap hűvösebb lett.
Volt hogy napokig tudtam, hogy fent volt de nem vàlaszolt. Na ilyenkor fűzre màsik pasi aztàn volt pàr hetes szünet is engem húzott (sok volt a munkàja) aztàn előkerült. Gondolom közben randizgatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!