Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megosztod velem, hogy mivel tud kikészíteni a párod előző kapcsolatából származó gyereke?
engem ő semmivel, mert egy angyal :) (10 éves kislány) saját 4 évesem hamarabb kihoz a sodromból :P
amúgy általános tanács: NE próbálj az anyja lenni! a férjem kislányát én nevelem, anyja évek óta rá sem néz, mégsem viselkedek úgy, mintha az anyja lennék. inkább mint egy szigorú, de kedves nagynéni. ez fontos szerintem. amíg az édesanyja él, nincs szüksége még egyre. ezt fontos betartani, sok későbbi konfliktust meg lehet előzni vele. ha a gyereket nem Te neveled, az bizonyos szempontból bonyolultabb, mivel amikor Nálatok van "hozott anyagból" kell dolgoznod. a gyereket nevelő szülőben hasznos tudatosítani (természetesen nem általad, hanem a párod által), hogy a gyerek viselkedése az ő "bizonyítványa". tehát egy irányba neveljünk...
Nem olvastam végig de :
15 évig éltem egy olyan férfival akinek már volt 2 gyermeke. Hiába szerettem Őket.... nem pedáloztam, türelmes voltam, csak akkor voltam a szinen ha kellett....Mikor 6 év után várandós lettem a közös gyerekünkel, a kissebb(akkor 10 évesen) néhányszor "véletlenül" hasba vágott, vagy nekitolta a bevásárló kosarat de a lázadása itt kimerült,a nagyobb(akkor 13 éves)közölte hogy utál, a legjobb lenne ha meghalnék és addig nem nyugszik amíg békén nem hagyom az apjukat csak nekik.(fontos, hogy már 4 éve elvált volt a Párom aki már több nőt is bemutatott a lányoknak előttem, de engem fgodtak el legjobban és semmi de semmi közöm nem volt ahhoz hogy az a családi közösség felbomlott) Nem vettem komolyan a nagyobb lány szidalmait, ki-ki törő dühét amit mindkettten titkoltunk az apja előtt (én azért mert nem akartam újabb konfliktust és szomorúságot okozni) Szóval teltek az évek és a mi kapcsulatunk is beszürkült egy picit. A Leányzó gyakran kavarta a sz@rt ,de mindig kezeltem valahogy ....Mikor válságba kerültünk Kisasszony aktivizálódott és nőket mutatott be az apjának a bárki jobb mint az aki megszülte az Ő riválisát aki kiszorítja Őt az apja szívéből. Mindent elkövetett, és el is ért amit beigért nekem. Az Apja most mással él, de persze Ő sem felel meg a ma már 21 éves lánynak akinek egyetlen öröme,( de tényleg ez élteti!) hogy a mostoha húga is apa nélkül nő majd fel. Na milyen?
Szomorú az eseted, de azzal hogy eltitkoltad a párod elől a problémákat, csak azt érted el hogy a lány büntetlenül csinálhatta az akcióit. Kihasználta a kapcsolatotok gyengeségét. A gyerekeket KÖZÖSEN kell nevelni, a problémákat KÖZÖSEN kell megoldani.
-a lányom azzal szórakozott hogy amikor az apja nem hallotta felhúzott, ha meg megdorgáltam/megbüntettem érte ment az apjához panaszkodni. Úgy nézett ki "rászáltsm" a kisebbikre. Egy alkalommal úgy felhúzott hogy rácsaptam a fenekére (akkorát hogy ha egy légy ott lett volna nem döglik meg) Üvöltött, hogy megvertem, az apja meg jól összeveszett velem. Amikor az apja visszament a szobába a sírás abbamaradt és jókat nevetgélt. Én meg csendben visszahívtam az apját nézze meg milyen elégedett a kislány. Nem ez volt az utolsó húzása, de a mi kapcslatunkban ennek köszönhetően a bizalom nem ingott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!