Miket eszik 6 hónapos babátok? És hogyan készítitek el. (Olyan tancstalan vagyok)

En nem reg keztem kostoltatni a lanyommal a gyumolcsoket, zoldsegeket.
Tapasztalatom nem sok van, mert csak banant banannal enne, de van egy konyv ami segithet.Tippeket ad es eleg jo otleteket szerintem.
Nagy baba szakacskonyv a cime.
Remelem masok hasznosabb tanacsokat adnak Nalam....de az elsonel biztosan :)

Első! Nem értettél félre valamit? 6 HÓNAPOSról van szó.
Tej, kifli, felnőtt kaja???

Nem nem ertett.Vannak "emberek" akik kertenkedni jarnak ide.
Ha egyszer neki is lesz gyereke akkor meg mitt fog sititozni...

Azt hiszem akkor nekem nem volt tiszta a kerdes :D
Most az a kerdes, hogy miket ehet 6 honapos babad vagy tippeket kersz valogatos gyerekeke reszere?Vagy kifogytal az otletekbol, hogy mit mivel lehet keverni?

Kisfiam 6 es fel honapos:
8-9 kozott ebred es megiszik 230ml tapszert
12 orakor ebedel: pl. tegnapelott borso fozeleket, tegnap es ma cukkinit
15 orakor 230ml tapszer (van amikor nem issza meg az egeszet)
18 orakor vacsora, kap valami gyumolcsot baba rizzsel
20 orakor 230 ml tapszer (van amikor nem issza meg mind).
Ejjel nem ebred egyaltalan.
Borso fozeleket igy keszitem:
Egy kis oliva olajon megfuttatom az aprora vagott hagymat, bele teszem a borsot, nyomok bele egy kis foghagymat es teszek bele egy kis petrezselyem zoldet. Mikor megfott kiveszek egy adagot, osszeturmixolom (8-as fokozatom kb. 10 percig megy a gep mert maskent nem apritja puresre a borso hejat). Egy kis krumplit megfozok, osszetorom egy kis vajjal es osszekeverem a pures borsoval. A maradek borsohoz adok egy kis vegetat es behabarom lisztel a ferjemnek meg magamnak. :)
En mindent fuszerezek neki egy kicsit. Attol fugg mit keszitek de hasznalok, zellert, petrezselymet, kaprot... csak nem sozok, cukrozok es nem hasznalok lisztet. Tehat ugy fozok mint magunknak de mielott megsoznam vagy behabarnam kiveszek neki egy adagot es az ovet krumplival surusitem vagy baba rizzsel surusitem. Huslevest is megeszi so/vegeta nelkul vagy szedek ki neki belolle zoldseget mielott tennek bele vegetat. Vajjal torom neki a krumplit mert az ad neki egy kis finom izt de oliva olajat is szoktam hasznalni. Nem tudom, hogy mas, hogyan csinalja de nekunk nincs semmi gondunk. 5 es fel honaposan kezdtem a hozzataplalast.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!