Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miket eszik 6 hónapos babátok?...

Miket eszik 6 hónapos babátok? És hogyan készítitek el. (Olyan tancstalan vagyok)

Figyelt kérdés
2010. aug. 19. 15:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Reggel tejet kiflivel,kenyérrel,délben többnyire azt,amit mi,délután gyümölcsöt,vagy tejterméket,este valamilyen kenyere,szalámit stb.
2010. aug. 19. 15:36
 2/17 anonim ***** válasza:

En nem reg keztem kostoltatni a lanyommal a gyumolcsoket, zoldsegeket.

Tapasztalatom nem sok van, mert csak banant banannal enne, de van egy konyv ami segithet.Tippeket ad es eleg jo otleteket szerintem.

Nagy baba szakacskonyv a cime.

Remelem masok hasznosabb tanacsokat adnak Nalam....de az elsonel biztosan :)

2010. aug. 19. 15:40
 3/17 anonim ***** válasza:
54%

Első! Nem értettél félre valamit? 6 HÓNAPOSról van szó.

Tej, kifli, felnőtt kaja???

2010. aug. 19. 15:41
 4/17 anonim ***** válasza:
54%

Nem nem ertett.Vannak "emberek" akik kertenkedni jarnak ide.

Ha egyszer neki is lesz gyereke akkor meg mitt fog sititozni...

2010. aug. 19. 15:43
 5/17 anonim ***** válasza:
Krumpli, répa, alma, banán. Először csak egy félét adj, aztán ezeket kombinálhatod: Krumpli-répa,alma-répa, alma-banán. Megfőzöd a krumplit és mikor kihűlt, a saját levével turmixolod össze. Később,ha majd már mást is adsz neki, mindég a krumpli lesz a sűrítő. Remélem segítettem! Esetleg írhatsz privátba és szívesen segítek. 2 manó anyukája
2010. aug. 19. 15:48
 6/17 anonim ***** válasza:

Azt hiszem akkor nekem nem volt tiszta a kerdes :D

Most az a kerdes, hogy miket ehet 6 honapos babad vagy tippeket kersz valogatos gyerekeke reszere?Vagy kifogytal az otletekbol, hogy mit mivel lehet keverni?

2010. aug. 19. 15:51
 7/17 anonim ***** válasza:
Kislányom hónap végén lesz 6 hos, de én már a hozzátáplálást 4 honap után kezdtem mivel nem volt már tejem.Amit nagyon szeret az a krumpli+répa megfözni és turmixolni, vagy a krumpli brokolival, karfiolal, karalábéval, bérmelyiket szívesen megeszi.Gyümölcsből pedig alma, banán, őszibarack,sárga dinye.De ha szükséged lenne pár tuti receptre irj privibe és szívesen küldök.
2010. aug. 19. 15:53
 8/17 anonim ***** válasza:

Kisfiam 6 es fel honapos:

8-9 kozott ebred es megiszik 230ml tapszert

12 orakor ebedel: pl. tegnapelott borso fozeleket, tegnap es ma cukkinit

15 orakor 230ml tapszer (van amikor nem issza meg az egeszet)

18 orakor vacsora, kap valami gyumolcsot baba rizzsel

20 orakor 230 ml tapszer (van amikor nem issza meg mind).

Ejjel nem ebred egyaltalan.

Borso fozeleket igy keszitem:

Egy kis oliva olajon megfuttatom az aprora vagott hagymat, bele teszem a borsot, nyomok bele egy kis foghagymat es teszek bele egy kis petrezselyem zoldet. Mikor megfott kiveszek egy adagot, osszeturmixolom (8-as fokozatom kb. 10 percig megy a gep mert maskent nem apritja puresre a borso hejat). Egy kis krumplit megfozok, osszetorom egy kis vajjal es osszekeverem a pures borsoval. A maradek borsohoz adok egy kis vegetat es behabarom lisztel a ferjemnek meg magamnak. :)

En mindent fuszerezek neki egy kicsit. Attol fugg mit keszitek de hasznalok, zellert, petrezselymet, kaprot... csak nem sozok, cukrozok es nem hasznalok lisztet. Tehat ugy fozok mint magunknak de mielott megsoznam vagy behabarnam kiveszek neki egy adagot es az ovet krumplival surusitem vagy baba rizzsel surusitem. Huslevest is megeszi so/vegeta nelkul vagy szedek ki neki belolle zoldseget mielott tennek bele vegetat. Vajjal torom neki a krumplit mert az ad neki egy kis finom izt de oliva olajat is szoktam hasznalni. Nem tudom, hogy mas, hogyan csinalja de nekunk nincs semmi gondunk. 5 es fel honaposan kezdtem a hozzataplalast.

2010. aug. 19. 16:00
 9/17 A kérdező kommentje:
Arra lennék kíváncsi hogy mik azok az ételek amiket ehet!! Az én kislányom eszi az almát, banánt, öszibarackot és ezek kombinációit!Mik azok amiket még ehet PL: babapiska, háztartási keksz almával. Vagy csirkehúst adhatok-e neki krumplival:
2010. aug. 19. 16:01
 10/17 anonim ***** válasza:
16:00-as valaszado vagyok. Szerintem hust is ehet mar (habar lehet errol is megoszlanak majd a velemenyek). En adok a kisfiamnak, pl. husilevesbol kiszedem es jo aprora apritom, fozelekbe keverem neki. De szoktam venni cirkemellet, beteszem egy tepsibe egy kis vajat teszek ala, lefoliazom es beteszem a sutobe. Utanna megapritom es turmix geppel leturmixolom es huspuret csinalok belolle. Kis jegkocka tartoba lefagyasztom es adok neki a fozelekehez 1-2 kockat. Mikor turmixolom akkor kell hozza adni abbol a vajas lebol ami a tepsibe van mert maskent nem apritja a turmixgep ha tul szaraz. En adtam neki baba kekszet is ami 6 honapos kortol adhato, pl lereszltem es a gyumolcs purebe kevertem. Az en kisfiam ugy szereti a gyumolcsot ha egy picit megparolom es hozza reszelem a kekszet. Nyersen nem nagyon szereti. De ha a tied szereti akkor nyugodtan keverd ossze egy kis kekszel (persze ami adhato 6 honapos kortol).
2010. aug. 19. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!