Milyen következménye lehet, ha elhúzódóan könnyezik egy baba szeme?

válasza:Csipásodik is?
Kisfiamnak igy volt a jobb szeme.Kaptunk rá kétféle szemcseppet is.Az egyik a Cyloxan a másik nevére nem emlékszem.
Vinni kellett volna könnycsatorna átmosásra,de hol azt hallottam,hogy vigyük,mert jobb minél hamarabb túllenni rajta,hol pedig lebeszéltek róla.Addig addig húztam,hogy 6.hónapos volt a kisfiam,mikor egyik nap eszembe jutott,hogy HÉ!Nem könnyes,csipás a szeme.Észre sem vettük,hogy elmúlt.Csak az tünt fel,hogy már több mint egy hete semmi gond vele.Nem jött elö azóta sem!
11hónapos.Ma már biztos vagyok benne,hogy jobb nem piszkálni.

válasza:gondolkozz el, hogy mi tortent akkor, amikor elkezdodott!
Huzat, valami illat, ez lehet mosopor, oblito stb. ami
iritalja a szemet.
kamilla teaval mosogasd, naponta tobbszor. A szemcseppek meg Nekunk felnottoknek sem nagyon jok, nem egy ilyen pici babanak.

válasza:

válasza:Hát ez bizony könnycsatorna elzáródás. Azt ajánlom, hogy minél hamarabb vidd el átmosásra (Pesten a Tömő utcai szemészeten nagyon jók).
A mi fiunknak is az volt. Elvittük debrecenbe 5 hós korában, ahol azt mondták, hogy nem vészes, még nem mossák át, hátha kitisztul. Masszírozgassuk a szemzugnál, és talán javulni fog. Majd elvittük computeres babaszemészhez (ettől függetlenül), ahol kiderült, hogy az a szeme 2 dipotriával gyengébb a másikhoz képest. És ez amiatt volt, hogy a könnyezéstől fáradtabb volt a szeme, így az lemaradt a fejlődésben, mert nem dolgozott olyan intenzitással, mint a másik. Elvittük Pestre, ahol kimosták. Azóta nagyon szép, és talán nem lsze szükség szemüvegre, mert még magától javulhat.
Én mindenképp elvinném szemészetre.

válasza:Addig is, ha van Bioptron lámpád, kezeld amikor alszik 6-6 percig naponta. Ezenkívül, ha huzat okozza, napi egy-2 csepp anyatej megoldja a problémát. Nem vattával, csepegtetővel!
Jó egészséget.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Fiam lassan 9 hónapos. Eddig csak anyatejes volt. Pár hete már csak reggel és este volt hajlandó szopizni. Mostanság már este sem. Próbáltam a tápszert, de azt sem issza. SZerintem olyan 200 ml körül szopizik/iszik meg egy nap. Ja, és a tejpépet sem díjazza. Igaz, azt nem is erőltetem.
Nektek volt már hasonló, és lett utána baba?
Édesapja nagykorú, kereső és nyáron elszeretne venni.
kisfiam 9,5 hós,de nem fogadja el a tápszert semmilyen formában(turmix,kakaó,gyümölcs-mindenhogy próbáltam),szopizni már csak éjszaka hajlandó,de már nincs sok tejem! Minden nap eszik joghurtot,krémtúrót,és a főzijébe szoktam rakni tejfölt és ennyi! amúgy 3300gr-mal...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!