Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A nem UHT tejet forralni kell...

A nem UHT tejet forralni kell a gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Kisfiam 20 hónapos, már 2 hete iszik uht tejet, de ma csak friss tej van itthon, dobozos, de nem uht. Ezt a félét forralni kell?

Köszi


2010. szept. 22. 12:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha paszteurizált akkor nem kell.
2010. szept. 22. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Dobozon az van, hogy "magas hőmérsékleten kezelt, pasztörizált"
2010. szept. 22. 13:01
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Forralni kell, mert a pasztörőrözés nem elég,nem öl meg minden baktériumot.
2010. szept. 22. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim válasza:
0%

Az UHT maga jelenti azt, hogy ultra magas hőmérsékleten kezelt. Tehát nem kell kezelni.

De szerintem a forralás nem árt neki, ugyanis a felforrt tejnek más az íze. Én is jobban szeretem.

A legtöbb tej egyébként hőkezelt. Pontosan a fogyaszthatósága miatt. Ha nem kezelnék, hamar megromlana.

A pasztőrözés nem hőkezelés.

Érdemes egyébként zacskós tejet venni (ha találsz még), annak nincs olyan furcsa doboz íze.

2010. szept. 22. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

3 különböző válasz:S


NEM uht tej, CSAK magas hőmérsékleten hőkezelt dobozos tej. Tudjátok, amit 1-2 napon belül meg kell inni. Szóval nem tartós tej.

2010. szept. 22. 13:12
 6/12 anonim ***** válasza:
47%
A bolti tejeket nem kell forralni. Csak a házit.
2010. szept. 22. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Ez egy olyan kérdés amire totál eltérő válaszokat fogsz kapni :)Én a helyedben a biztonság kedvéért felforralnám neki.
2010. szept. 22. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Eleve nem ajánlják kisgyereknek adni a tartós tejet, mert az ultrapasztőrözés kiöl minden, még a hasznos baktériumokat is a tejből, tehát marad egy kalciumban gazdag, de más szempontból szinte értéktelen folyaék...... Ha sima, pasztőrözött tejet vettél, azt felbontás után nem szükséges forralni, ui. a pasztörizálás igenis, hőkezelés! Így történik: "a folyadék 60-90 °C közötti hirtelen, rövid idejű felmelegítésével, és azt követően gyors lehűtéssel csökkentik a benne lévő mikroorganizmusok tartalmát."


Ezt találtam az UHT és a sima, pasztőrözött [link] tej összehasonlításáról:

2010. szept. 22. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Tejitalt kapott eddig 3x naponta, de kezdünk anyagi csődbe menni és ezért a reggeli és déli tejitala helyett tejet adunk neki.

A doki nem engedi a házitejet. Más tejet meg nem is ismerek.


Azért 3x kap, mert kiköveteli, nagyon szereti. Egyéb tejterméket nemigen fogad el, csak joghurtot.


Kedves linkelős, akkor nem kell forralni, jól van. Köszönöm

2010. szept. 22. 13:38
 10/12 A kérdező kommentje:

Egyébként szerintem többfajta tej van, mint két nagy csoport.


Van:

- uht

- "friss tej", amiről kérdeztem is, dobozos, de NEM UHT

- zacskós tej

- házi tej

2010. szept. 22. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!