Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik a 3 hónapos növekedési...

Mik a 3 hónapos növekedési ugrás jelei?

Figyelt kérdés

Kisfiam kb. 4 napja alig tud elaludni este, és míg korábban átaludta az éjszakákat, most már hajnalban enni kér. Ez lehet a növekedési ugrás? Attól még hogy tápszeres, etethetem akár 6-7-szer is? Mennyi ideig tart egy ilyen időszak?

3 hónapos kisfiú anyukája

2008. dec. 23. 17:51
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha úgy gondolod, hogy éhes, akkor mindenképpen kínáld meg több tápszerrel. ill. többször adj neki kb. ugyanannyit. Mivel nem szopik, és nem kell saját magadnak több tejet termeltetned a babával, ez a probléma rögtön megszűnik, ahogy több tápszert kap a babád. Egyébként a szoptatott babáknál kb. 3-4 nap, mire több tejet tud a mell termelni a több szopási inger miatt, ami a mellet éri.

(Az éjszakai ébredés lehet fogzás előjele is.)

2008. dec. 23. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Az lehetséges, hogy nálunk a növekedési ugrás nem 6, hanem 8 hetesen van?

Olvastam, hogy 6 hetesen megnövekszik az étvágyuk... stb. Na mi ilyet 6 hetesen nem tapasztaltunk, most viszont 8 hetesen igen. Sőt tovább is alszik éjszaka, mint eddig.

Mikor van növekedésugrás és milyen jelei vannak?

Gondolok arra pl többet eszik vagy sűrűbben esetleg aluszékonyabb vagy pont hogy éberebb ilyenkor?

Miért csinálja ezt az evéssel, elalvással 7 hónapos fiam? Csak növekedési ugrás lenne?

Napok óta felkel, eszik, játszik, elfárad. Leraknám aludni, de csak sír, mindenhogy. 1-2 napig ringattam, de sírt, aztán elaludt, mert belefáradt. De rájöttem, adnom kell neki tápszert. Megeszik 200 főzeléket, és rá 2 órára mikor már fáradt, csak úgy alszik el, ha adok...

Meddig tart a növekedési ugrás?

Most leszünk vasárnap 6 hetesek. És mik a jelei? Azonkívül hogy többet eszik? Mert az én fiam eddig többet evett mint az utolsó 2 napban. De kaka pisi van bőven.

Pontosan mit is jelent a babáknál a fejlődési ugrás?

És miből következtethetek erre a saját babámnál? Mik a jelei?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!