Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Általában mikor múlik el a...

Általában mikor múlik el a szeparációs szorongás?

Figyelt kérdés
Kislányom holnapután lesz 8 hónapos.6-7 hónaposan kezdődött, de előtte is nagyon anyás volt.Csak nálam nyugszik meg, van, hogy a férjem se tudja megvigasztalni.Ha baja van, akkor csak én nyugtathatom meg.Egy dolog zavar: nem tudok úgy kimenni a szobából, hogy ne sírna.Eszméletlen gyorsaságra fejlesztettem a fogmosást, a reggeli készítést, és a WC-t.:))Ha észrevétlenül surranok ki, akkor nem sír, minden más esetben igen.Ez nagyon rossz, katasztrofális!Ilyenkor nem rohanok be azonnal, sokszor megvigasztalja saját magát.Meddig tart még ez az állapot? Mikor mehetek ki nyugodtan, bömbizés nélkül a szobából?
2011. máj. 19. 14:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Babája válogatja, hogy meddig tart.

De szerintem ezt a meglógást ne nagyon csináld, hogy kisurransz, amíg nem figyel, mert ezzel átvered őt, és hosszabb távon rosszabbul jársz. Inkább készítsd fel lelkileg előre, még ha nem is igazán érti még, magyarázd el, hogy most anya elmegy fogat mosni, pisilni, ide-oda, de pár perc és jövök vissza, stb stb, esetleg a konyhából, fürdőből kiabálgass neki, hogy 1 perc és jövök, vagy ilyesmi.

2011. máj. 19. 14:32
 2/6 A kérdező kommentje:
El szoktam neki magyarázni, hová megyek, és szoktam szólni is neki, ha nem vagyok vele, de nem sokat ér..Az egyetlen jó az egészben, hogy sokszor leköti magát egy játékkal, és abbahagyja.De sajnos nem mindig van így..
2011. máj. 19. 14:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Sztem pár hónap, de időszakosan újra és újra előjön. A négy évesem megint ezt a korát éli 3 hónapja. :)
2011. máj. 19. 14:43
 4/6 anonim ***** válasza:
sztem nincs általában. mindenkinél máshogy van. náélunk 5 hósan kezdődött, és még másfél évesen is tartott....akkor kezdett lecsengeni. de betegség vagy bármi rossz élmény újra előhozhatja. most nálunk pl. a kistesó a hasamban hozta elő, bár már 2,5 éves lesz a kislányom nemsokára. vsz a baba karaktere is számít, az enyém nagyon érzékeny gyerek.
2011. máj. 19. 14:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi!Az enyém is eléggé érzékeny kislány. Remélem majd azért idővel enyhül..
2011. máj. 19. 15:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Ranschburg J.-től olvastam erről a minap: 6-7 hónapos korban kezdődik, aztán 1 - 1,5 éves korban ez felerősödik, mert a gyerekek ekkor kezdenek el félni a sötéttől. Az óvodás korra múlik el.Ez persze egyénenként változó lehet.
2011. máj. 19. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!