Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy készítitek el a spenótot...

Hogy készítitek el a spenótot kisbabátoknak? 6 hós.

Figyelt kérdés
Köszönöm!
2011. jún. 25. 14:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Spenót burgonyával6 hónapos kortól Hozzávalók:


3,5 dkg spenót

10 dkg burgonya


Elkészítés módja:


A spenótot egyszer felforraljuk, a főzőlevet leöntjük róla, majd új vizet adva hozzá megfőzzük. Szitán áttörjük, majd hozzákeverjük a fedő alatt kevés vízben megfőtt, áttört burgonyát.



Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük.

A színes főzelék növényeket pedig főzés helyett párolhatjuk.

Ezek az eljárások zöldség vitamin tartalmát jobban kímélik és

az étel ízletesebb is lesz!



TÁPANYAGTARTALOM:

Energia: 51,96 kcal

Fehérje: 3,14 g

Zsír: 0,3 g

Szénhidrát: 8,8 g



És itt még találsz pár ötletet:

[link]

2011. jún. 25. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Krumplit főzök pici vízzel, aztán összetöröm. A friss spenótot alaposan megmosom, a levélnyeleket lecsípem, Forrásban lévő vízbe dobom 1-2 percre, míg összeesik. Leszűröm, a vizet kiöntöm, mert ebben is van oxálsav, mint a sóskában, ami nem tesz jót. Pici olajat melegítek, szrok rá egy kicsi lisztet, rádobom a spenótot és felöntöm egy pici vízzel. Amikor átrottyant, felforrt, elzárom alatta a gázt, turmixolom. A krumplipüréhez keverem, de néha csak a tetejére öntöm. De akár liszt nélkül is csinálhatod. Rádobod az olajra, átpárolod, majd a krumplival turmixolod.
2011. jún. 25. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
én mélyhűtött spenótot vettem, azt megfőztem együtt a krumplival és pici fokhagymával, sóval. majd a végén összetumixoltam.
2011. jún. 25. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
6 hónaposnak még korai a fokhagyma...
2011. jún. 25. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Miért korai?Nem kötekedni szeretnék csak érdekelne!

2011. jún. 27. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Fűszereket később, kb 10 hónapos kortól szabad adni. Előtte már bevezethetők a zöldfűszerek: bazsalikom, kapor, tárkony, kakukkfű, persze módjával. A hagyma, fokhagyma, fehér bors ráért 10 hónapos kor után. Addig bőven elég, ha a gyümölcsök, zöldségek saját ízét szokja a baba... Nem kell elnyomni ezeket az ízeket! Egy 4 vagy 6 hónapos koráig anyatejet vagy tápszert kapó baba még nem ínyenc, neki egy alma vagy répapüré is valódi ízorgia. Ha megszokta ezeket az ízeket, az emésztőszervei elég érettek, el lehet kezdeni a fűszerezést, de csak finoman, nem szabad elnyomni a finom ízeket.
2011. jún. 28. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

a fokhagymával főző mama vagyok:


1 gerezdet tettem bele apróra vágva. Semmi baja nem lett.. a fokhagymának amúgy is elfő az erős íze, csak akkor marad "friss" ha a főzés vége előtt 1--2 perccel rakod bele. Így nem lett gond.

2011. jún. 29. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!