Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babának a fagyasztott ételeket...

Babának a fagyasztott ételeket nyersen is el lehet tenni?

Figyelt kérdés

Pl. cukkinit reszelve, karikára vágva is teszek el. Valahol olvastam h newm kell hámozni? Ti hámozzátok? Amúgy a gyümölcsöknél mindent hámozni kell? pl barack, szilva stb? Tököt reszeltem. Ezeket nyersen tettem el,s kiolvasztás után főzöm. Céklánál most készítem, azt úgy olvastam h meg kell főzni s úgy eltenni. Ha kiolvasztom, amikor szükségem van rá, akkor elég a burgonyát megfőzni? S úgy hozzákeverem, turmixolom a céklával, amit már nem főzök meg még egyszer, esetleg felmelegítem?

Így leírtak szerintetek jók? Esetleg ti hogyan készítitek?

Valaki tanácsolta itt, hogy a zöldbabot főzzem fel, s aztán fagyasszam le, s azt kiolvasztás után nem kell újra főzni? Elég csak felmelegíteni s más zöldséggel pl. burgonyával turmixolni? Vagy felmelegíteni se szükséges?


2011. júl. 15. 15:06
 1/5 A kérdező kommentje:
Siettem, a kérdésem az lenne, hogy a fagyasztóba a babának nyersen is el lehet tenni az ételt?
2011. júl. 15. 15:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Én mindig főztem egy jó nagy adag bébikaját, leturmixoltam és kiadagolva tettem el a frigóba. Elővettem és csak olvasztottam.

Nem jó elég sok zöldséget nyersen eltenni, mert kiengedve nagyon leves lehet.

A krumplit is főzd hozzá a zöldségekhez, turmixold le azokkal együtt és úgy jó lesz!

A mai napig fagyasztok néha, mert nem főzök minden nap magunkra, de a gyerekeknek vészhelyzet esetén is van mit enni. Csak már nem kell turmixolnom:)

2011. júl. 15. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
én is igy csinálom ahogy az előttem szóló írta
2011. júl. 15. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a leírtakat, de azt már eldöntöttem, hogy mindenképp kis zacskókban fogom eltenni (kis adagokban), ami kisebb helyet foglal, mintha Aventes pohárkákba tenném. Nagyon kicsi a fagyónk, s felesben használjuk apóssal.

A turmixolást meg mindenképp végére hagynám. Azért valamivel frissebb a fagyasztott zöldség, gyümölcs is, mintha előre hónapokra elkészítem.

A főzőcskézéssel nincs bajom, igaz osztoznom kell a konyhán, így kissé nehézkes, de szeretek főzni, s megpróbálom mindig megoldani. Fagyasztott ételt nem szoktunk a párommal enni, aki amúgy is eléggé válogatós, ő tuti nem enné meg. S ha magunkra főzök, főzök a babának is mindig frissen.

2011. júl. 15. 18:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Persze, hogy el lehet tenni nyersen is. Én a zöldbabot és a borsót egy kicsit meg szoktam dinsztelni fagyasztás előtt, sárgarépával együtt, de csak azért, mert így sokkal frissebb íze lesz, miután elkészítem az ételt belőle kiolvasztás után. Anyukám is mindig így csinálta és nekem bevált.
2011. júl. 15. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!