Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha vajat tesztek a babátok...

Ha vajat tesztek a babátok ételébe akkor azt olaj helyett adjátok?

Figyelt kérdés

Itt olvastam h valaki teavajat használ, a főzelékek s zöldségek tetejére teszi, s összeturmixolja.

Én még se olajat se vajat nem használtam.

8,5 hónapos a babám.


Olajnál melyiket használjátok?

vajnál a párom vett teavajat.


Azt akkor úgy készíteném ahogy írták.

Olajat úgy gondoltam, hogy mondjuk ha már a hagymák is be vannak vezetve nála, akkor olajon megdinsztoljam vagy nem szükséges?

S jó a napraforgó olaj is amit mi használunk, Proménia vagy vénusz, mikor milyen van itthon, de többnyire előbbi vagy vegyek inkább szűz olívaolajat s azt a nyers zöldségre ráöntöm? nem kell benne megdinsztolni a hagymát?


Pl. ha sült húst csinálok, akkor gázon, serpenyőben megsütöm a húst. Ilyenkor a mi olajunkat használjam vagy olívaolajat?


Első gyerek s még tapasztalatlan vagyok, neki hogy készítsem az ételeket. Saját főztöt nem mindig tudok adni, mert magunknak rítkán főzök, örülök ha babának megtudom csinálni, apóssal élünk, s még náala meg is tűri, de mindig vita van ha magunkra akarok főzni, mert neki mindig akkor kell a konyha mikor nekem van időm. Ma pl mikor meglátta h kimegyek szaladt a konyhába, s előre el volt készítve az étele, s rátette a gázra, s elkezdte főzni nehogy odajussak :(

S minden nap tesztek már ilyen korú babának az ételébe vajat, olajat, vagy ha csak olyan ételt készítetek?


Pl. a vaj úgy volt írva, akkor tesz bele, ha nem ad húst.

Pl. húst mindig olajon csináljam vagy jó úgy is h megfőzöm bő vízben?

Ha nem adok húst akkor a vajat? S minden alkalommal vagy nem fontos?


2011. okt. 14. 13:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A főzelékbe egy pici kanálka olajat vagy egy pici vajat, ennyi, nincs benne semmi különös.

Pl főzöl egy répát egy krumplit és egy pici husit, és teszel hozzá egy pici olajat.

Vagy ha sütöm a husit pici olajon, akkor persze a répához nem teszek.

Igen, minden nap.

2011. okt. 14. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Akkor az elkészült, vizben főzött zöldségekre, húsra, ha kiszedtük a vízből, öntöm az olajat, s úgy turmixolom?

Kivéve ha külön sütők húst, s nem vizben, Jól értettem?

S milyen olajat használsz? A sajátotok vagy olíva?

2011. okt. 14. 14:07
 3/12 anonim ***** válasza:
A zsiradék nagyon fontos a babáknak! Egyszerűen tegyél egy kiskanál olajat a főzelékjéhez.
2011. okt. 14. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

azon csodálkozom, hogy eddig ki tudtad kerülni. hogy csináltad a rántást? :O

azért egy ekkora babának már kéne rántást tenni a főzibe, hogy glutént is kapjon a szervezete.


míg külön főztem neki addig olivaolajon, de nem extra szűz, azt nem ajánlják babáknak!

aztán 10 hónaposan már azt ette amit mi többnyire, akkor sima napraforgó olajat használtam.


3féleképpen csináltam ennyi idősemnek a főziket, olajon megpároltam a zöldségeket majd liszttel megszórtam és felengedtem vízzel (pl. borsófőzi)

ezt lehet vajjal is csinálni.


berántottam a főzeléket (krumplifőzi)

habarással- ekkor még joghurtba tettem a lisztet (tök, cukkini)


hagymát meg már bevezethetted volna, szerintem ezeket nem árt minél előbb, mármint amikor lehet mert jobban ízlik nekik így az étel :)

2011. okt. 14. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam, hogy amikor felrakom főni a zöldséget, akkor teszem hozzá a kiskanál olajat. Rendes napraforgót..azt szokja meg, azzal főzök nem olivával (én a nem szűz oliváról is azt hallottam, hogy nem jó, mert az csak visszamaradt a sajtolás során..de nem tudom tényleg így van e..) A lényeg, hogy olaj kell a babának, mert abban oldódnak fontos vitaminok!

Vajat még nem próbáltam. 10 hós a babóm

2011. okt. 14. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

1.vagyok

Én soha nem rántom a főzeléket, még magunknak sem, mindig habarni szoktam. De a babámnak még azt sem (pedig már 1 éves). A lisztet megkapja más formában, tejfölt még nem ehet (kis tejérzékenység).


Sima olaj, vénusz, de még jobb az olívaolaj.

Nem, még főzés kezdetén tedd bele.

Tehát: víz, répa, krumpli, husi, olaj - megfőzöd, turmixolod.

Vagy: olajon megsütöd a husit - külön főzöd a zöldséget, vagy párolod - egyberakod, turmix.

2011. okt. 14. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
14:19es vagyok. A szükséges glutént számos más formában megkaphatja a baba. Én sem használok rántást, csak habarom a főzelékeket.
2011. okt. 14. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

akkor elnézést :)

lisztszórással, olajon párolással se csináltátok a főzit, levest?

2011. okt. 14. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Olajon párolással készítek levest, de akkor nem rakok bele lisztet. Főzeléket csak habarok.

Soha nem rántok semmit, ja de, a paradicsomlevest és a tojáslevest és a rántott levest :) mást nem

2011. okt. 14. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
én repceolajat használok a baba ételeihez mert annak nagyon magas az omega 3 tartalma. kb 1000 Ft egy literes üveg génmanipuláció mentes repceolaj és rettentő sokáig kitart.
2011. okt. 14. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!