Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Paradicsom befőzéssel kapcsola...

Paradicsom befőzéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A héten főztem be paradicsomot, mert csak mostanra sikerült paszírozót beszereznem.

S már hűtőházi volt magyar termelőtől vettem.

Ezt adhatom a babának? S kb 1 kg-ot vettem, most főztem be először, s még 2 dl se lett. Én rontottam el valamit vagy ilyen kevés készül egy kg-ból?

S mennyit vegyek h legalább 5-6 üveggel legyen, ha egyáltalán ez a pari jó? Szeretném saját főzthöz hozzászokatni s rítkán adni neki bébiételt.


2011. okt. 16. 00:23
 1/7 anonim ***** válasza:

én azért teszem el, hogy ne üvegházit egyen a fiam :/

ha csak azt kapsz akkor minek eltenni? veszel pár parit, pici vízzel összefőzöd majd fémszűrőn átnyomod és mehet a kajához, így frisset adsz neki, tartósítószer nélkül. persze te tudod, nem lebeszélni akarlak :)


azt amúgy nem értem hogy lett 2dl belőle, én csak csumázom és turmixolom, így az 1 kgból 8-9 deci lesz

2011. okt. 16. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Én is úgy akartam, de csak ilyet kaptam. Azért teszek el így is belőle, mert anyukámtól hallottam, ha az elején tesszük el, még most lett leszedve, s mivel magyar termelőtől van, így lehet még fólia alól vették ki.

Ja, s már régóta mászkáltam paszírozó után, így is egy helyen rendelnem kellett, de addigra nem volt más.


Én lehúztam a héját, kimagoztam, s úgy főztme, védőnő szólt, h magozzam ki, aztán főzzem és úgy paszírozzam.

Nem turmixoltam.

2011. okt. 16. 00:46
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem tettem bele tartósítót, csak kis sót, mert hallottam h így is eláll hónapokig. S így otthon van az üveg nem kell szaladgálnom utána, s apóssal vitatkoznom, mert elvárja a fiamtól, h alkalmazkodjon, mert neki eni kell, s mi meg egész nap itthon vagyunk, mi bármikor ehetün...s nem nagyon tudok tőle főzni.

Így nem olyan könnyű mindig mindent frissen készítenem, de próbálok, mert fagyasztani ne tudok, kicsi a fagyasztó, így is foglaltam el após részéből, s kijelentette ha nem veszem el onnan a pici dolgaid, kidobálja.

2011. okt. 16. 00:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Azert jobb a szabadfoldi paradicsom, mert husosabb, erettebb, igy tobb lesz belole. Nekem nagyon kevesnek tunik a 2dl 1kg-bol.

Illetve a paszirozas is sokat kivesz belole. En turmixolni szoktam, igy nincs hulladek belole, kiveve a heja, amit az elofozes utan nagyon vekonyan le lehet hamozni.

2011. okt. 16. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja hogy kimagoztad! Igy mar ertheto miert lett ennyi.
2011. okt. 16. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
A paradicsomot főzni és passzírozni kell nem turmixolni!!Minek az emészthetetlen magot összedarálni?
2011. okt. 16. 01:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Annyiban az utolsóhoz csatlakoznék én is, hogy paszírozni szokták, s nekem mivel kisbabám van, 1 év alatti, így védőnő mondta, semmit ne adjak úgy oda, hogy előtte le nem héjaztam, s a paradicsomot mondenképp magozzam ki még összefőzé s előtt
2011. okt. 16. 01:13

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!