Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Következő lépcső hozzátáplálás...

Következő lépcső hozzátápláláskor?

Figyelt kérdés

Kisfiam 7 hónapos. Másfél hónapja eszik már, kb ezeket:

répa, alma, krumpli, rizs, bármilyen variációban megfőzve, aztán alma, banán, barack, tejpép. Persze ami darabos, össze van turmixolva. Ezeket mikor, mivel tudom bővíteni?

Köszönöm a válaszokat!


2011. nov. 30. 09:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Sütőtököt , brokkolit, cukkinit már adhatsz neki. Az én babám ezeket nagyon szerette is.
2011. nov. 30. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

megy, körte, zabkása, keksz, hús, fehérrépa, zeller, cékla, gesztenye, sütőtök. Nálunk még ezek mennek.

A következő lépés a glutén bevezetése lenne. Először egy kanál darált keksz a gyümölcsbe, aztán kettő, aztán három, aztán annyi, hogy jó állaga legyen. Ha nincs baja tőle, a védőnő szerint rántani kéne a főzelékeket. (én ugyan úgy krumplival sűrítem, mert szerintem ez egészségesebb). Ha pedig már 5 féle főzeléket eszik, akkor húst is kéne bevezetni. Csirkemellet (én olyan húslevesben szoktam, ami alig van fűszerezve) megfőzöl és a főzővízével együtt összeturmixolod. Jégkockatartóba adagolod. Egy főzelék egy husikocka. Napi egy húsos főzeléknek kellene majd lenni.

2011. nov. 30. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok, találtam egy táblázatot segítségnek:

6 hónapos kortól adható:

alma, őszibarack, meggy, gesztenye

burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla

gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica


7 hónapos kortól adható :

banán, körte, narancs, citrom

paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,

fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),

passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék

hús: csirke, pulyka

étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma


8 hónapos kortól adható :

kenyérhéj, kifli

szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye

zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka,

vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), spenót,

sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab

hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal

2011. nov. 30. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
A sütőtököt kihagytam, az is van már! Az ötleteket nagyon szépen köszönöm!
2011. nov. 30. 12:31

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!