Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14honapos fiunk mar azt eszi...

14honapos fiunk mar azt eszi mind mi (nem visszuk tulzasba a fuszerezest) es nincs otletem h miket kene mar foznom magunknak, otletek?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 7. 13:53
 1/5 anonim ***** válasza:
egy 14 hónapos már mindent ehet.Kisfiam 10 hós korától azt ette amit mi, kivéve tej, méz és tojásfehérje. Azt 1 évtől kapta. Én sem főzöm fűszeresen.Tehát főzhetsz mindent, amit szerettek.
2012. ápr. 7. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Fözelékek, krumpli zöldbab borsó spenót tök,feltéttel : házi fasért ,husi,tojás. Tészták,sajtos tejfölös, házi bolognai, túrós, lányom imájda a brokkolis tésztát is. Levesek, raguleves,husileves. Náunk ezek váltakozna általában. Vagy ha olyat főzök amit nm szeret akkor kivesze belöle a zöldségeket,vay husit és mellé csináok valamit még neki..
2012. ápr. 7. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
koszonom,soxor mar kifogyok az otletekbol hogy na mar megint mit fozzek h jo legyen a lurkonak is meg apanak is
2012. ápr. 7. 14:44
 4/5 anonim ***** válasza:
41%

Az én lányom is 14 hónapos múlt, időnként én is kifogyok az ötletekből. :) De írok párat, amit szeret, hátha találsz közte valami használhatót.


paradicsomleves nálunk örök befutó

borsó minden formában

halrudacska krumplipürével

virsli párolt zöldségekkel

tészta tejszínes mártással, csirkehusival és zöldséggel (répa, brokkoli, karfiol, cukkini, sütőtök - mikor mi van itthon friss)

rakott krumpli

almás-fahéjas palacsinta (lereszelem és a sűrű tésztába belekeverem, úgy sütöm tenyérnyi méretűre)

túró gombóc

lecsós rizs virslivel (a paprikát nem szokta megenni belőle)

rántott sajt + valami köret

turbózott krumplipüré (répát vagy sütőtököt szoktam beletenni)

stb.


Mostanában kezdte azt el, hogy csak egyedül hajlandó enni és leginkább kézzel. Ehhez próbálok alkalmazkodni...

2012. ápr. 7. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Néhány recept, amiket mi nagyon szeretünk, és kisfiam is szívesen ette:

Paradicsomos-halas tészta: pici olajon aprított fokhagymát megfuttatsz, rádobsz egy konzerves rio mare tonhalat (olajosat vagy vizeset, mindegy, de lecsöpögtetve), egy konzerves aprított héj nélküli paradicsomot - lehet paradicsompüréből vagy házi paradicsomléből is csinálni -, bazsalikom, petrezselyem, pici só, és összerottyantod. Aztán natúr tömlős sajtot (én Lidl-ben veszek from'dor krémsajtot, ez tartósító és egyéb mű izé mentes), és összeforralod picit. Főtt penne vagy spagetti tésztával összekevered a szószt, esetleg még sajtot reszelhetsz a tetejére.


Cukkinis-húsos tészta: pici olajon aprított hagymát megfuttatsz, rádobsz felkockázott csirkemellet, fehéredésig pirítod. Hozzáadsz pár karika sárgarépát és pucolt, felkarikázott cukkinit, löttyintesz rá egy kis paradicsomlevet vagy paradicsompürét, de akkor egy pici vizet kell aláönteni -, majd fedő alatt puhára főzöd. Fűszerezés tetszőleges: bazsalikom, oregánó, kicsi fokhagyma, amit jónak látsz. Szintén főtt penne tésztával összekevered, lehet rá sajtot is reszelni.


Illetve a bolognait így készítem: pici olajon vöröshagymát pirítok, hozzárakom a darált husit, fehéredésig kevergetem. Aztán paradicsompürét rakok hozzá, oregánót, bazsalikomot, sót, és összefőzöm a szószt. Főtt durum spagetti tésztával elkeverem, és sajtot reszelek a tetejére, amíg még meleg.


Rakott zöldséges husi: kivajazott kerámia, vagy jénaitálba vagy akár tepsibe teszel mindenféle zöldséget (felkarikázott répát és cukkinit, apró rózsákra szedett brokkolit és karfiolt), ráraksz felkockázott csirke- vagy pulykamellet, leöntöd ízesített natúr joghurt és tejföl keverékével (bele pici só, fokhagyma, zöldfűszerek, illetve szoktam knorr tepsis rizses húsos alappal is keverni), beborítod az egészet paradicsomkarikákkal, és irány a sütőbe. Ha akarsz, még egy kis reszelt sajtot is rásüthetsz.


Céklaleves vagy főzelék: céklát megmosod, megszurkálod, egyenként alufóliába csomagolod, és a sütőbe teszed egy-másfél órára (átpárolódik, minden vitamin benne marad). Utána csak lehúzod a héját, majd teljesen pépesre turmixolod. Felöntöd vízzel, biovegetával, citromlével ízesíted. Natúr joghurt + liszt keverékével behabarod, összerottyan és kész. Levesnél több víz, főzeléknél több habarás kell bele. Utána a kész levest pirított kenyérkockával, a főzeléket főtt krumplival és roston sült husival tálalom.


Tárkonyos raguleves: csirkeaprólékot felteszek vízben főni, majd leszűröm a tetejét, ízesítem bio vegetával, hozzárakok felkarikázott répát, petrezselyemgyökeret, felkockázott zellert, karalábét. Puhára főzöm a zöldségeket, majd teszek hozzá felkockázott krumplit és kevés borsót (15 perc elég neki, hogy megfőjön), tárkonnyal és citromlével ízesítem, aztán kevés tejszínt (vagy natúr joghurtot) keverek bele. Ezen kívül mi kiskanállal beleszaggatott galuskával esszük (tojás+liszt+só).


Sütőtök-krémleves: a sütőtököt feldarabolom, kimagozom, és berakom a sütőbe. Ha már megpuhult (még mielőtt megégne), kiveszem, a belét belerakom egy lábasba, 2-3 szem főtt krumplival leturmixolom, majd felöntöm egy kevés vízzel. Biovegetával ízesítem, és pár kanál natúr joghurtot vagy egy kis tejszínt lehet hozzáönteni, ettől krémesebb lesz. Felnőtteknek sült tökmaggal nagyon finom, a gyerkőcnek például párolt vagy roston sült csirkemellet is lehet belevagdosni.

2012. ápr. 7. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!