Lecsót ehet 1 éves baba?
Ezek vannak benne: hagyma, pirospaprika, olaj, paprika, paradicsom, só, tojás
Nem erős.

Szia!
Jó kérdés! :)
Nekem is eszembe jutott,hogy adhatok-e neki.De eddig nem mertem adni belőle.
De biztos nem lenne baj ha lassan vezetnénk be neki és ha nem bántja a pocakját akkor ehet nyugodtan. :)))
De azért várom én is a válaszokat.
13 hónapos kislány anyukája
:)
A paprika miatt vagyok tanácstalan, mert úgy tudom, hogy az nagyon puffaszt. Lehet, hhogy holnap adok neki pár falatot, holnap után picivel többet és megnézem mit reagál :)

Én azt olvastam, hogy paprikát és paradicsomot ehet 1 éves kor után. Viszont mind a kettőnek a héja emészthetetlen.
Én a paradicsomot úgy adom neki vacsihoz, hogy leszedem a héját és a magokat is kiszedem. Paprikát még nem adtam neki, mert nincs hátul még akkora foga, hogy elrágja.
Esetleg a lecsójában kipiszkálni a paprika héját is???
Én is ezeken gondolkoztam pár napja.
13 hós múlt a baba

Az én kisfiam 12hós és simán eszi a lecsót:-)
Bár én már mindent adok neki...
Ügyesen eszik mindent.

Köszönöm a válaszokat!
Paradicsom hámozva van benne, de a paprika nem. Holnap lehet kibányászom az ő adagjából.
És persze jövök élménybeszámolóval!

Az első válaszoló vagyok:
Úgy tudom,hogy hámozni és magozni csak 1 éveskor alatt kell a paradicsomot a babának.
Adtam már neki nyersen reggeli mellé (uborkát is) paradicsomot és paprikát is.16 fogacskája van a lányomnak és ügyesen elrágta.Igaz sokat nem kért de megette.
Biztos szeretné a lecsót is. Nekem régen a nagymamám parasztreggelit csinált nekem(lecsó, főtt krumpli,(sonka v. szalonna-elhagyható)tojás.).De apukám szokta rízzsel+ virslivel is csinálni.
Megkóstoltatom a lányommal és ha nincs baj és megeszi akkor csinálok neki többször is.
13 hónapos kislány anyukája

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!