Ha az első gyerek enyhe, a második súlyos koraszülött volt, vajon van rá (reális) esély, hogy a harmadik időre jöjjön?

válasza:

válasza:

válasza:Nekem is koraszülött volt a fiam, most méhszájproblémák miatt feküdnöm kell (keveset mozoghatok azért), sanszos, h nem viszem végig. Az 5. terhességem...
27 hkm
Az elsőnél ugye már nem varrtak (35. hét után), a másodiknál meg az utolsó vizsgálatnál (26. hét) nem volt ok, hogy varrjanak, zárt volt teljesen a méhszáj, a következő vizsgálatra már nem jutottunk el :(
Egyébként varrással is feküdni kell?

válasza:Nem sok az esély. A varrás sem biztosíték sajnos. Egy szülész-nőgyógyász szájából hallottam, hogy ha egy méhszáj ki akar nyílni, akkor az ki is fog, a varrás pedig elősegíti, hogy ha beindulnak a fájások még súlyosabb lesz a helyzet, felerősíti őket, vajmi kevés esély van leállítani.
Az anyukámnak varrtak méhszájat, mert előtte már 4 középidős vetélése volt, így engem, az ötödik terhességet élve meg tudott szülni, de szigorú kórházi fekvéssel is csak a 30. hétre születtem.
Nem javasoltak neki több terhességet és nem is vállalt. Szóval nem biztos, hogy megéri kockáztatni. Remélem egészséges a második babád is. Ha nem, akkor különösen elgondolkodtató a harmadik baba vállalása...
Kapcsolódó kérdések:
A baba pici, inkubátorban van. Anyám tegnap hirtelen elhunyt, nem tudom mihez kezdjek most!! Aki volt ilyen helyzetben, kérem segítsen!! Forduljak orvoshoz? Milyenhez? Úgy érzem, én ebbe most belehalok, olyan kelepcébe kerültem, amilyenben még sohasem voltam eddig :(
Adott egy feleség és egy férj, van egy 3 éves fiuk. Anyuka 44, apuka nemtudom hány, de pár évvel idősebb. Anyuka terhes lett, megtartották, ám a férjnek már a terhesség alatt volt valakije. Kislány koraszülött lett, 32-33- hétre született, inkubátorban van jelenleg,...
Van a környezetben koraszülött? Hányadik hétre született? Lett maradandó károsodása, visszamaradottsága?
Első gyermekemet a 35., másodikat a 36. hétre szültem. Most 24 hetes terhes vagyok. Mennyi a valószínűsége annak hogy ez a baba is hamarabb érkezik majd?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!