Kinek hogyan (mennyit) alszik 18 hónapos babája délután és este?
A fiam is 18 hónapos.
Reggel 8- negyed 9-kor kel, fél 1 körül alszik az ebéd után, és 2 órát alszik. Néha, szuper esetekben 2,5 órát, de ez ritka. Az ágyában alszik csak és kizárólag mióta megszületett. Persze amíg kicsi volt, és mondjuk sétáltunk, volt hogy elaludt a babakocsiban, de direkte sosem volt ott altatva.
7 hónapos kora óta egyedül alszik el(2-3 hetet küzdöttem vele) , berakom a kiságyba, mondom neki hogy csicsi van, aludj jól, elfordul, becsukja a szemét ( alvós állatokat begyűjti) és alszik. Ez felbecsülhetetlen :D
Én 2 dologból nem engedtem annak idején. Az egyik a külön szoba / külön ágy, a másik pedig hogy tanuljon meg egyedül elaludni.
Egyenlore gond nelkul. Beteszem az agyaba, megkapja a kedvenc takarojat, es neki ennyi eleg is a boldogsaghoz. :-))
A noverevel is kb ennyi idos koraig nem volt problema, volt h egyedul ment el aludni. Nala nagyon bezavart, amikor a kistestvere megszuletett.
Este kb 9kor alszanak el (kb egyszerre), reggel 6.30-7.00ig. Bar mostanaban belecsusznak a fel8-8-as kelesbe is... Ebed utan kb 2orat alszanak.
Szerintem sokat szamt, h videken lakunk, viszonylag csend van, es nagyon tiszta a levego. Sokat vannak kint, nekem meg a(z egyik) maniam a szelloztetes, ugyhogy bent is mindig friss a levego.
Hat, ha ez megnyugtat, ataludt ejszakank nekunk is csak kb egy honapja van. Most sem rendszeresen, de azert mar egyre gyakoribb.
Es miert kel fel ejszaka? Enni-inni, vagy csak sima letszam ellenorzest tart?
Esetleg megprobalhatnal kicsit hatarozottabb lenni vele. Faraszd ki, kint a friss levegon (mondom, ez a dilim..), aztan ha eljon az alvasido, tedd be a kisagyaba. En a lanyomnal ezt csinaltam, es par nap alatt javulni kezdett a dolog. Persze sirt, ki akart jonni, a mi agyunkba v a nappaliba a kanapera, de nem engedtuk meg neki. Odaultem a kisagy melle, simiztem a hatat, es elbb-utobb megnyugodott. Kesobb egy szekre ultem, kicsit hattal neki, es mondjuk olvastam v potyogtem a telomon. Itt mar csak az volt a lenyeg, hogy ott voltam, de nem "szorakoztattam". Aztan naprol-napra tavolabb koltoztem a szekemmel a kisagyatol. Aztan mar csak a folyosora tettem szeket, de mar "elfelejtettem" odaulni. Szep lassan elkoptattam ezt a szek-dolgot, bar neha meg most is keri, hogy uljek ott, pedig mar 3eves...
Az eleje nehez, de ha kitarto vagy 1-2het alatt atall a kicsi.
Az ejszakai ebredesek pedig valahogy maguktol kezdtek ritkulni. Nalam felvaltva kelegettek, de nem is tudom, miert, mert nalunk ejszaka nincs eves-ivas. Fesirnak, kis simi, es mar alszanak is tovabb...
Délután kb 2 órát alszik, este pedig kb 9-től reggel 8-ig.
Úgy hajlandó csak elaludni, ha én is odafekszek mellé (10 hós kora óta van ez :( ), ha nagyon fáradt, akkor 5 perc alatt elalszik, ha nem, akkor kb 20 - 30 perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!