Baj, ha nem mászik csak kúszik?
Pici fiam 18.-án lesz 10 hónapos. Kúszni már olyan 5 hónapos kora óta kúszik, 4 kézlábra február elején állt.
Húsvét óra ácsorog, tipeg és azóta ül is.
4 kéz-lábon hintázik, de mikor elindul leveti magát a földre és hason kúszik mint a villám. (direkt figyelem és használja mind a négy végtagját mászás közben, tehát nem csak a kezét)
Ez így gondot jelent?
Olvastam már olyat, hogy elvileg a kúszás egyenrangú a mászással, de azért bizonytalan vagyok ebben.
Nektek mi a véleményetek erről?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
a mászást tartják a legfontosabbnak. elméletileg 10 hónapos korig kell, utána meg kéne nézetni, hogy mi oka lehet, hogy nem mászik.
mondjuk addig még van egy kis időtök, de én azért 2 hét múlva elvinném orvoshoz, nehogy valami izom letapadása legyen.
kúszással lehet, hogy beindult a két agyféltek közötti kapcsolat, de ez igazán majd iskolás korban derül ki, addig a mászás az amivel biztos be lehet indítani. és a másik ami nagyon fontos, hogy a mászással erősödik meg a hátának az a része ami megtámasztja a gerincét az üléshez, álláshoz.
én azt tanácsolom, hogy apával sokat másszatok otthon, napi 1-2 órát is akár, a gyerekek szeretnek utánozni, így a legkönnyebb rávezetni :)
Én nem értem, miért van mostanában ez, hogy ha egy baba nem csinál mindent abban a percben, ahogy meg van írva, rohanni kell vele az orvoshoz. Az én fiam mindent később csinált, de szerintem lehet látni rajta, hogy szépen mozog mindene. Miről lenne lemaradva 10 hónaposan?
A fiam nagyon sokáig csak kúszott, én is azt hittem, hogy kimarad a mászás, aztán egyszer csak elkezdte. Nem kell ezt ennyire túlizgulni.
14 hónapos, még csak áll, nem megy, én nem rohanok vele orvoshoz. Ráér még.
Sziasztok!
Köszi mindkettőtöknek a választ.
Azért rohanni nem fogok az orvoshoz vele, de a védőnőt majd megkérdezem, hogy mi a véleménye.
Egyébként nagyon mozgékony baba, szóval nem gondolnám, hogy az izmaival gond lenne. Remélem legalább is!
Egy picit aggaszt, hogy bár már réges régen négykézlábra állt, de elindulni nem hajlandó. Pedig amúgy ha belegondolok a mászás mintha könnyebb lenne, mint a kúszás. Úgy értem, szerintem a kúszás sokkal több izommunkát követel, vagy rosszul gondolom?
első vagyok. teljesen más izomcsoportokat mozgat meg vele. szerintem is többet a kúszással, de ez lényegtelen is.
ezért is írtam, hogy szerintem nem árt megnézetni. mert lehet a lapockája alatt van egy izom letapadva, amit 2xfél óra alatt fel lehet lazítani és mindjárt szárnyra is kapna a baba. persze ez csak egy példa.
én azon az állásponton vagyok, hogy ha gond van, derüljön ki. nyilván nincs nagy baj, ahogy írod, minden klappol, de tényleg egy kis izom letapadás nagyon alattomos és nagyon hátráltathatja a baba mozgásfejlődését, hisz ő csinálná, de fáj ha négykézlábból előre teszi a kezét, ezért nem teszi. mindegy, nem írom körbe többször :D
azért tényleg másszatok otthon a pároddal, sok babának ez ad lendületet! :)
Egyébként szoktam mászni a babám előtt, mert ezt én is olvastam, hogy így lehet ösztönözni. :)
Köszi a hozzászólást, utána fogok járni a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!