Lázat hogyan és mikor csillapitsak?
orvossal még nem beszéltél erről? szerintem az a legjobb amit a kezelőorvos felír-ajánl.
lázat én akkor csillapítok amikor megviseli a gyereket. van amikor a 37,5 kiüti, van amikor 39 ugrál az ágyon. ilyenkor csak előbbinél adok, függetlenül attól, hogy csak hőemelkedés :) meg persze 39 fölött.
de mindig hűtőfürdővel érdemes kezdeni, egy kellemes meleg vízbe beülteted, minél jobban lepje el és szépen lassan, nagyon lassan hűtöd a vizet. én 2-3 percenként megnyitom a csapot pár másodpercre. a hűvös víz szépen leviszi a lázát és ugye nem terheli a szerveit mint a gyógyszer.
viszont én mindig adok éjjelre kúpot ha nem lázas épp akkor, akkor is, mert enyém mindig ha beteg éjjel 1-2 körül felugrik neki 40 körülire, ezt inkább megelőzöm. de ez olyan amit ki kell tapasztalni.
ha nem magas a láza akkor 8 óránként adhatsz neki lázcsillapítót. ha magas, akkor más hatóanyagú lázcsillapítót 4 óránként lehet váltogatni. pl. germicid- nurofen- panadol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!