Aggodalomra ad okot a lányom mozgásfejlődése?
Minden baba egyedileg fejlődik.
Az viszont fontos lenne,h fektesd gyakrabban hasra.Ha csak 10-15 percre is,akkor is.Erősödnek tőle az izmai.Az én lányom kb 4 hetes korától csak hason volt,így nem volt még 3 hónapos,amikor hasról hátra fordult(és azóta is csinálja).Viszont hátról hasra,meg csak 5 hónaposan kezdett,de azóta nincs egy perc nyugtom se,mert hol kukázik,valami más izgalmas "játékot" talál.
HA nem tetszik neki a hason lét,akkor is tedd úgy.Ha sír,akkor is.1-2 nap alatt szépen megerősödik,és szeretni is fogja.
Isten őrizz hogy magadban keresd a hibát. Vannak babák akik lusták. Az én nagyobbik fiam önállóan felült és csak utána kezdett el forogni. 10 hónapos volt amikor elkezdett mászni és 15 hónapos amikor elkezdett járni. Most 5 éves vidám, eleven, mozgékony kisfiú.
A kisebbik fiam is lusta, 7 hónapos a hátáról a hasára tud fordulni de vissza még nem. Ő sem szeret hason lenni, csak 5 percet visel el hason, hát én azt az 5 percet használom ki napjában többször hasrafordítom, és ha elfárad akkor visszafordítom. Játékokat teszek az orra elé, így egy kicsit mocorog, meg rugdalózik hasonfekve, kinyomja magát, tartja a fejét, így is erősödik a nyaki és a hátizma. Ha rövid időt van el a kicsid a kiságyba, hát tedd bele naponta többször rövid időre. Vagy a kiságy helyett egy vastag pokrócra is teheted a földre, bekapcsolhatod neki a mesecsatornát és oda fog fordulni mert színes és kedves hangokat hall a tv-ből. Vagy tegyél köré színes párnákat, és hagyd hogy odaficánkoljon érte hogy megérinthesse.
Naponta tornáztasd meg, forgadt át, az én fiam szereti ha "gyúrom" mint a nudlit, nagyokat kacag mikor hempergetem, így szokja a mozgásformát is.
Ne aggódj, és nyugodj meg, játszatok gurogjatok-hemperegjetek nagyokat és meglátod hamarosan eljön az ideje minden mozgásformának.
És annak is eljön az ideje mikor már majd egyedül elmókol, eljátszogat, addig meg babázzál boldogan mert gyorsan tovaszállnak ezek a bájos hónapok.
Dehogy vagy rossz anya!Én is aggódtam mert az én kisfiam is lusta!6 hónaposan kezdett forogni,pedig hason aludt 2 hónapos kora óta!Most 9 hónapos de még nem mászik és nem állt fel!Istenem,nem vagyunk egyformák!Majd behozzák aztán meg azon leszünk hogy csak egy kicsit üljön nyugtom! :-))
Hamarosan forogni fog,én is azt hittem sosem fog aztán egyszer csak megcisnálta kb 3szor aztán egy hétig nem is próbálkozott aztán tökéletesre fejlesztette a mutatványt!
Szia, kiváncsi vagyok, hgoy alakultak a dolgok. Nekem most öt hós a babám, dettó ez a gondom. Második babám Ő már, és az első ilyenkor már ült és állt is tök egyedül, szóval tudom, hogy másmilyenek a babák, de mégis aggódom.
Mi lett Veletek? HOgy haladt a babó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!