Mennyi Aksolint adjak be neki?

válasza:Ehhez aztán nagyon nagy matek kell 🤦♀️
Le van irva, h 5ml tartalmaz 400mg-ot.
A betegtájékoztatoban ott van, hogy 25-45mg/kg
Tehát a 16kg-s gyereknek 400-720mg közt kell adni, ami 5ml és 9ml közt van
Ezért kellett volna a dokit hallgatni, mert azért nem mindegy, hogy 5 vagy majdnem a duplája 9ml-t adsz neki.

válasza:

válasza:KÖTELEZŐ ráírni az adagolást, anélkül nem lehet felírni a receptet, nem engedi a rendszer!
A patika lesz a hunyó, lusták voltak ráírni!
Kapcsolódó kérdések:
Ciklusom 14. Napján el keztem szedni az Aksolint (heveny mandulagyulladás miadt) és a ciklusom 15. Napján este 10 fele rozsanin nyálkás vérzést tapasztaltam ez 2 napig tartot. Onantol kezdve meg élénk vér jött Igy ez az egész 5 napja tart.
Sziasztok! Első sorban bocsi, hogy ilyen "fura" kérdést teszek fel. Aksolin antibiotikumot kaptam arcüreggyulladásra, már 3.-jára szedem fél év alatt. Eddig semmi baj nem volt még a hasam se ment tőle. Ma délelőtt (11:00)-kor vettem be egyet és 40-45 percen belül...
Aksolin 875 mg/125 mg Torokfájásra és lázra kaptam.
Hetfő este óta hallojárat gyulladásom van, baromi nagy fájdalmam van fel doboz cataflam ès panadol kombót szedtem már el. 2 orvosnál is voltam, az egyik őjük askolint irt fel+ csepp, de mèg most sem nagyon hatott igy a másik doki a cifrant javasolta ha továbbra sem...
Sajnos másfél hete beteg a gyermek és kb semmi nem alszok emiatt, annyira szétszórt vagyok, hogy az antibiotikumot szobahőmérsékleten tároltam! Pedig tudom alapjáraton hűtőben kell! Sajnos így adtam a fiamnak 6 napig. Holnap lenne a 7. És egyben utolsó nap amikor...
Valamint a cataflamot meddig? Már 4 napja szedem a max adagot olyan fájdalmam van és egyenlőre nem enyhül.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!