Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mennyi Aksolint adjak be neki?

Mennyi Aksolint adjak be neki?

Figyelt kérdés
Gyermekorvos AKSOLIN 400 mg/57 mg/5 ml port írt fel a kislányomnak. Sajnos az adagolást nem írta rá. 16kg jelenleg. Felhívni nem tudom már sajnos. Az ügyeletet is próbáltam,nem vették fel. A betegtájékozatón megadott adagolást sajnos nem tudom kiszámolni. Matekból egész életemben fel voltam mentve...egyáltalán nem az erősségem. Ha valaki megírná nekem megköszönném.

2022. okt. 28. 13:39
 1/6 anonim ***** válasza:
28%

Ehhez aztán nagyon nagy matek kell 🤦‍♀️

Le van irva, h 5ml tartalmaz 400mg-ot.

A betegtájékoztatoban ott van, hogy 25-45mg/kg

Tehát a 16kg-s gyereknek 400-720mg közt kell adni, ami 5ml és 9ml közt van

Ezért kellett volna a dokit hallgatni, mert azért nem mindegy, hogy 5 vagy majdnem a duplája 9ml-t adsz neki.

2022. okt. 28. 13:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2022. okt. 28. 13:53
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
2x5 mo
2022. okt. 28. 14:08
 4/6 anonim ***** válasza:
72%
2x5 ml *
2022. okt. 28. 14:08
 5/6 anonim ***** válasza:
58%
Szia. Ma nekünk is ezt írta fel a Dr.Fiam 22 kg 2 * 4ml kell adnom neki..
2022. okt. 28. 20:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

KÖTELEZŐ ráírni az adagolást, anélkül nem lehet felírni a receptet, nem engedi a rendszer!

A patika lesz a hunyó, lusták voltak ráírni!

2022. okt. 30. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Aksolin meginditja a menstruáciot?

Ciklusom 14. Napján el keztem szedni az Aksolint (heveny mandulagyulladás miadt) és a ciklusom 15. Napján este 10 fele rozsanin nyálkás vérzést tapasztaltam ez 2 napig tartot. Onantol kezdve meg élénk vér jött Igy ez az egész 5 napja tart.

Antibiotikum(Aksolin) allergiám lehet?

Sziasztok! Első sorban bocsi, hogy ilyen "fura" kérdést teszek fel. Aksolin antibiotikumot kaptam arcüreggyulladásra, már 3.-jára szedem fél év alatt. Eddig semmi baj nem volt még a hasam se ment tőle. Ma délelőtt (11:00)-kor vettem be egyet és 40-45 percen belül...

Ez a gyógyszer mennyire számít erősnek?

Aksolin 875 mg/125 mg Torokfájásra és lázra kaptam.

Cifran 500mg vagy Aksolin 875 mg hallójárat gyulladásra?!

Hetfő este óta hallojárat gyulladásom van, baromi nagy fájdalmam van fel doboz cataflam ès panadol kombót szedtem már el. 2 orvosnál is voltam, az egyik őjük askolint irt fel+ csepp, de mèg most sem nagyon hatott igy a másik doki a cifrant javasolta ha továbbra sem...

Aksolin nevű antibiotikumot szobahőmérsékleten tàroltam, így kapta a gyermekem 6napig! Nagy bajt csinaltam?

Sajnos másfél hete beteg a gyermek és kb semmi nem alszok emiatt, annyira szétszórt vagyok, hogy az antibiotikumot szobahőmérsékleten tároltam! Pedig tudom alapjáraton hűtőben kell! Sajnos így adtam a fiamnak 6 napig. Holnap lenne a 7. És egyben utolsó nap amikor...

Aksolint és cataflamot lehet egyszerre szedni?

Valamint a cataflamot meddig? Már 4 napja szedem a max adagot olyan fájdalmam van és egyenlőre nem enyhül.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!