Orrszívozásnál, hogyan fogjátok le a babákat, amikor egyedul vagytok?
Lefektetem a földre, mindkét lábam kinyújtom és megtámasztom velük a babát, hogy ne forduljon hasra. Egyik kezemmel a fejét tartom, a másikkal az porszívós orrszívót. Sajnálom szegényt nagyon főleg hogy le kell fogni, persze sír is nagyon de inkább ez, minthogy az egész éjjelt fülgyulladás miatt ordítsa végig.
Legalábbis 7 hónapos korában működött még így lefogni, azóta nem volt szükséges.
Mindig be kell fogni azt az orrlyukat amit nem szívsz mert úgy hatásos.
Én úgy csinálom, hogy leülök kis terpeszbe, majd a lábaim közé veszem a babámat úgy hogy a feje felém legyen a lábai meg arra nézzenek mint az enyémek. A combjaim alá teszem a kezeit (persze nem nyomom rá, hogy fájjon neki, csak éppen annyira, hogy ne tudja kihúzni, és annyira zárom a lábaim, hogy a combjaim megtartsák a buksiját, tehát ne tudja elfordítani, így szabad marad mind 2 kezem, egyikkel orrlyukat fogok be a másikkal a szívó eszközt tartom.
Így gyors és hatékony.
Orrszívás elött egy pár perccel még beszoktam fújni steimar tengervizes orrsprayt, hogy fellazítsa a váladékot, így még hamarabb végzünk.
Így a legkevesebb szenvedés a babának és nekem is.
Pont mint 3-as.
(Azért kell kiszívni a taknyot, mert 3 éves korig nem tudják kifújni, és nagyon könnyen fülre, szemre húzódhat a gyulladás.
A gyerek nem a szívás ellen tiltakozik, hanem azért, mert lefogjuk....)
Hát azért egy kicsit ki tudja fújni. (Az meg túlzás, hogy 3 éves korig. Egyedül enni, beszélgetni, énekelni, verset közönség előtt előadni, szaladni, öltözni, cipőt kötni azt tud, de orrot fújni nem?:))
Ha meg nem, mert eldugult, akkor orrcseppezni lehet, gőzölni lehet, stb.
Azért ahányszor ezt a hogyan orrszívózzak-ot csak ezen az oldalon megkérdezik, annyiszor biztosan nem indokolt.
Nekem fül-orr gégész mondott egy egyszerű technikát.
Az ölembe fektetem(ültetem, ha nagyobb), úgy,hogy a bal könyékhajlatomnál a feje, a feneke az ölemben. Klasszikus babafogó póz eddig. :) A jobb keze az én bal oldalamnál, na azt bedugom a hátam mögé a bal karom alatt. Ok? A feje a mellem/hasam és a bal felkarom között. A bal kezemmel az ő bal kezét fogom, a jobb kezemmel az orrszívót.
Leírva hosszú, de egyszerűbb a földre fekvésnél. Nem fogom be a másik orrlyukát, így is hatásos.
Nem tudja hatékonyan kifújni az orrát. Valamit pümmög a zsebkendőbe már 2 éves korától, de az vajmi kevés.
Tény nem kellemes az orrszívás. Tudom. Kamaszként járnom kellett orrszívásra mert lerakódás volt az arcüregembe és azt szívták le fellazítás után, így elkerültem az arcüreggyulladást.
Ha pedig nem tudja kifújni hatékonyan, rengeteg problémája lehet, fül gyulladás, szemgyulladás vagy épp arcüreggyulladás. Egyik se kellemes és nem pár perces kellemetlenség mint az orrszívás.
Az meg nem releváns, hogy ha tiltakozik ellene akkor nem szükséges. A szuri ellen is tiltakozik, mégis be lesz oltva mert az ő érdeke. És igen egy egy kiadósabb náthánál ahol a sűrű váladékot még orrcseppel sem tudja kifújni ott akár egy-egy alkalommal még ovis korban is befigyel egy orrszívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!