10 evés gyerek cumizik, mi a teendő?
Páromnak van egy 11 éves kislánya. Anyukával első a gyerkőc, de apuka rendszeresen hozza-viszi. Szóval jó kapcsolata van a gyerekkel.
Az anyuka sokszor panaszkodik, hogy lusta meg nem elég önálló a gyerek. És nem talaljafel magát. Még anyukával alszik, pedig van saját szobája. Ha anyukának van barátja, akkor ugyanabban a szobában, de külön ágyon alszik a gyerek. Ha apánál van, akkor apával alszik, ami szerintem ok, mert nincs külön szobája. A legrosszabb az, hogy cumizik még. Elalváshoz mindig kell neki, meg délutánonként néha, pl. a tv előtt. Anyuka azt mondja, nem akarja el venni tőle, mert ez megnyugtatja. Viszont párom rosszul van attól, hogy 5.es és a cumi a szájába van. De 2 hetente van nála 2-3 napot, meg szünetekbe 1-2 hetet. Nem akarja, nem tudja "átnevelni".
Most nálunk töltenek pár napot. Nem tudom, hogy beszéljek a gyerekeimmel erről, hogy ha véletlen meg látják, ne cikizzék vagy egyáltalán tegyem szóvá nekik (10 és 15 évesek). Elég furcsa látvány egy ekkora gyereknél. Ráadásul el is van hízva, 70 kg, anyuka azt mondja, inkább a cumit adja neki, mint nassoljon. Szerintetek mi a jó ilyenkor? Páromnak kéne a sarkára állnia vagy hagyjuk, majd leteszi?
#1 nem sajnos. Már az iskolában is jelezték, hogy szükség lenne, de anyuka nem egyezik bele. Apuka meg nem meri vinni az anyuka beleegyezés nélkül, mert tiltani fogja a gyereket tőlünk.
#2 nem viselte meg a válás, mert még nagyon pici volt, ebbe "nőt" bele.
Mondjuk elég sok probléma van vele, ezért kicsit tartok most az együtt töltött pár naptól, de mivel nekem is van két gyerekem, bízok benne, hogy tudom kezelni. De mi mit tudunk tenni? Anyuka bele egyezése nélkül semmit nem tehetünk. De nem is akqrjuk tőle el venni, nehogy nagyobb "kárt" okozzunk, de nem is akarjuk agyon dícsérni cumizás közben. Meg hát nem normális, hogy ott ülünk és ő meg közben szopja a cumit. Elég morbid látvány, még ha próbálunk nem tudomást venni róla a helyzetről. Az a baj, hogy nem tudjuk mina helyes cselekvés ilyenkor :/
Ha annyira óvná és védené a gyerekét, akkor nem dugványozna az éppen aktuális pasijával úgy, hogy a gyerek ott "alszik" egy köpésre tőlük.
Lehet, hogy anyuci bedurcizna, de valószínűleg a fentiektől talán a bíróság is durci lenne.
Az sem OK, egyébként, hogy apával alszik, amikor nálas van. Egy 10 éves lány már közel van a serdülőkorhoz, nagyon nem normális az egész helyzet.
#6 nem, nem jó. De én mint "kívülálló" mit tehetek? Csak apának rágjatom a fülét, hogy lépjen. De nem én vagyok az anyja a gyereknek. Sokat szenved ő is az ex miatt. Amugy a mama (anyukának az anyukája) óvoda pszichológus és állítólag beszélt mara gyerekkel. Azt mondta állítólag a gyerek, hogy azért csinálja, mert ha apánál van, ő mindig telefonozik. De hát egyértelmű, hogy nem ez van mögötte.
#7 szerinten nincs abban semmi, ha egy lány az apával alszik. Majd 14-15 évesen már nem fog. Nekem is néha be kúsznak a gyerekek mellém. Nincs ebbe semmi szerintem. Mondjuk nekem mindkettő lány. Bár nálunk amúgy is az a szabály, hogy mindenki a saját ágyában, szobájában.
#8 nincs hobbija. Vagyis amit nagyon szeret az sorozat nézés. Rengeteget tvzik, és mikor egxuttvagyunk általában nehezen tudjuk ravenni, hogy mást csináljunk. Aztán persze tetszik neki, de iszknyat sorozat függő. Mert esténként meg hétvégente általában kettesben végig netflixezik anyukával a napot. Ami nem jó, tudjuk. Nem járnak el sehova, barátnői sincsenek. Apukával vagy közösen szoktunk menni kirándulni, fürdőbe, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!