Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felkeltek előbb, mint a...

Felkeltek előbb, mint a gyerek/ek azért, hogy reggelit készítsetek, vagy együtt keltek, és megvárják?

Figyelt kérdés

Igazából szeretnék hamarabb felkelni, de a másfél éves lányom mostanában többször is felkel éjjel, ami eddig nem volt jellemző, én meg alig bírok visszaaludni, van, hogy 1-2 óráig is kínlódok, pedig tényleg fáradt vagyok.

A legjobban persze hajnalban, reggel tudnék a legjobban aludni, de 7-kor ébred, és én is akkor, igazából ő kelt.

Aztán nem tudom, hogy illene mégis előbb felkelnem, vagy várathatom kicsit, miután felkelt?

Csak mert néha lelkiismeret-furdalásom van emiatt.

Ti hogy szoktátok?

2023. szept. 11. 22:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A héten lesz 16 hónapos a fiam. Én vele kelek. De ő eleve nem akar reggelizni ébredés után. 7 körül ébred, 8-nál előbb nem eszik.

Mondjuk előtte is ébren vagyok, mert a férjem 7-re jár dolgozni, a nagylány pedig a 7 órás busszal megy iskolába. De nem szoktam felkelni, mert felesleges. Ébredés után a fiam még jön-megy, pakol, játszik. Addig el szoktam mosogatni, megiszom egy kávét, beágyazok, ilyesmi. És 8 körül együtt reggelizünk.

2023. szept. 12. 07:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha en elobb akarnek kelni, mint a gyerekem, akkor hajnal 3-kor kellene kb.
2023. szept. 12. 08:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hol így, hol úgy. De azért biztosan nem kelek korábban, hogy elkészítsem a reggelijét.

Van, hogy előbb felébredek és már nem alszom inkább vissza. Szeretem ezt a csendes időt, megiszom a kávémat, nyomogatom a telefonomat és amikor felkel, akkor kezdem a reggelit, addig ő csinálja a kis dolgait (15 hónapos), majd együtt megreggelizünk.

Ma viszont pl. rá ébredtem, ilyen is gyakran előfordul. Nem szeretem annyira, mert még magamhoz sem tértem már az ő kis igényeivel kell foglalkoznom, kevésbé vagyok rá alkalmas, de ha így alakul, hát így alakul.

Ha megyünk valahova, akkor mindig igyekszem előbb kelni és kicsit rendbeszedni magam agyilag, előkészülni, stb.

2023. szept. 12. 09:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha felébredek előbb és kipihent vagyok, felkelek. Ha nem, akkor amikor "szólít" (3 éves, mostanában 7 körül kel).
2023. szept. 12. 10:00
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szoktam nagyon különleges reggelit csinálni hétköznap.

Korábban kelek, mert akkor van időm jógázni, de nem a reggeli miatt.

Hétvégén sem kelek előbb, max ha pl palacsintát akar, megvárja.

2023. szept. 12. 16:29
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Hétvégén együtt kelünk és megvárják. Mindkettő jó evő alapjáraton, de ébredés után azonnal még nem éhesek, a reggeli előfordul hogy nyögvenyelős. Szóval nem nyaggatnak, hogy hol van már a kaja. Ebédnél meg vacsinál sokkal inkább 😃
2023. szept. 12. 17:54
 17/17 anonim ***** válasza:
80%

Én se vagyok a gyerek csicskája. Együtt kelünk. Mennyi idős? Mert tud segíteni a reggeli készítésben. Pld kanalat, (műanyag) tányért, poharat az asztalra tenni, kiflit, zsemlét szintén. Oda lehet adni neki a hűtőből a vajat, szalámit, sajtot, zöldséget, stbstb. Tehet ki szalvétát vagy alátétet. Letörölheti az asztalt előre. Bármi korának megfelelőt, akár ennél komolyabbat, ha idősebb már. Nyugodtan szokjon hozzá, hogy nincs mindig kiszolgálva és hogy ő is megtehet dolgokat a családjának.

Az ébresztésből én úgy gondolom, hogy már nem baba. Ha mégis az, akkor persze érvénytelen amit írtam. Jelenleg. :)

2023. szept. 12. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!