Aki oviban, bölcsiben dolgozott szülés előtt, visszamegy úgy dolgozni, hogy a babája esetleg majd a saját csoportjába fog járni? Vagy ilyenkor inkább másik csoportba iratjátok?

válasza:

válasza:Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, édesanyám óvónéni volt, és mindig másik csoportba jártunk a tesómmal, mint ahol anya volt. Tanítónéniként is dolgozott egy ideig, de akkor is másik osztályba jártunk.
És az összes pedagógus ismerőse ezt csinálta, mindenhol máshova járt a gyerek.
Szerintem a gyereknek jobb, ha külön van az anyjától egy picit, ez is része az önállóság megtanulásának.
Kapcsolódó kérdések:
Mennyiben segíti át a kismamákat, hogyha a babázáson kívül, más munkát is csinál,hogy ne legyen moton a mindennapja?Babázás, séta, egyéb munka, kismamákkal találkozás, beszélgetés, ötletcsere,tapasztalatok megosztása.
A baba mellett mennyi mindent tudtatok megcsinálni segítség nélkül? Pl.Mosás, főzés,vasalás,takarítás és a babával foglalkozás, séta stb?
Sajnos segítségem nem sok lesz, a férjemnek és a 2 és fél éves gyerkőcömnek szeretném telerakni a fagyasztót, és jó lenne, ha hazajövetel után nem kéne órákat a konyhában állnom egy kicsivel, egy újszülöttel, meg a császáros sebemmel. A férjem nem tud főzni. Pörköltöt,...
Szülés előtt 35 évig szinte nem is éreztem, hogy megvan. Mióta szűltem, hónapról hónapra egyre iszonyatosabb mensis fájdalmaim vannak. Ez normális? Volt így más is?
Július 15-én született a lányunk császárral. Utána 2-3 hétig volt vérzés, majd szép lassan abbamaradt. Azóta nem is jelentkezett semmi. 6 hetesen a lányom abbahagyta a szopást, így egészen múlthétig fejtem neki, ugyanis akkor elapadt teljesen. Egyik ismerős anyuka...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!