Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az és hibám hogy a gyerek nem...

Az és hibám hogy a gyerek nem igazán halgat és nem fogad szót a nagyanyjának? Mit kéne tenni?

Figyelt kérdés

2014. máj. 7. 10:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
irhatnál több infót. pl mennyit vannak együtt nagymama mit enged meg mit nem stb. Szerintem ez inkább a nagymama hibája. Ha ö nem vivja ki a tiszteletet fegyelmet akkor te tehetsz bármit. A ygerek nem aszerint cselekszik amit te engedsz vagy nem hanem ha nagymama megengedi és nincs következmény akor meg is fogja csinálni ujra.
2014. máj. 7. 10:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem, majd a nagymama rendezi ezt a kérdést, bár nem írod mennyi idős a gyerek, de ha tud beszélni akkor meg kellene kérdezni a viselkedése okát.
2014. máj. 7. 10:30
 3/9 A kérdező kommentje:

4éves a lányom. Az apja egész nap dolgozik,én 2műszakba. Így a nagyanyja van vele és felváltva hozzuk visszük oviba attól függ hogy dolgozom.

A mai reggelünk(csak példának)

Mivel én ezen a héten délutános vagyok így reggel én viszem oviba a gyereket. Jön a nagyanyja,kérdezi a gyerektől öltözik e? A gyerek NEM. Erre a nagyanya én nem könyörgök neked,ha jössz jössz ha nem nem és otthagyja! Ilyet mond egy 4évesnek!

Bármi van és a gyerek nem fogad szótneki,mindig ez van otthagyja és elvonul. Ő nem fog könyörögni,meg egy ennyi idős gyereknek már szót kéne fogadnia. Olyan is van hogy a gyerek ráver vagy belerúg ő meg vagy megsértődik vagy röhög rajta. Én hiába mondom hogy olyankor szóljon rá,vagy ha másképp nem megy csapjon a fenekére semmi.

2014. máj. 7. 10:32
 4/9 anonim ***** válasza:
ezt neki kell lerendeznie de tény hogy iylen ráverést neked is meg kell vele beszélni. Engem egyszer vert meg Apum (fenekemre ütott) akkor énis ököllel mentem nagymamám hasának. Ezt semmiképp sme szabad hagyni. De ha ö csak nevet rajta vagy sértödötten elvonul akkor nem lesz jobb. Nagyon nem jól csinálja. Te probáltál már vele bezsélni?
2014. máj. 7. 11:02
 5/9 anonim ***** válasza:

enyém szótfogad mindenkinek. velem próbálkozik néha, de a nagyszülőknek csinálnak amit mond. persze mindig úgy engedem el, hogy amit ők mondanak azt meg kell tenni!

ilyet nem lehet, hogy megüti a nagymamáját, erről azért beszélgess el a gyerekkel. az jó, hogy a nagymama nem üt vissza, igaza van, erőszakra nem lehet erőszakkal reagálni mert ellentmondasz magadnak.

az is jó, hogy otthagyja ha nem kezd öltözni, ez is ösztönzés, mondjuk azért vissza kéne jönnie 1 perc múlva...

de tényleg szigorúbbnak kéne lennie a nagyinak, ha ennyit van vele akkor ha tetszik, ha nem, neki is kell nevelnie. kérd meg, hogy ha nem fogad szót, akkor büntesse meg. nem üsse, csak büntesse

2014. máj. 7. 11:13
 6/9 A kérdező kommentje:

Persze hogy próbáltam,de mindig az a válasz hogy egy ilyen idős gyereknek már szót kell fogadni,sőt egy 2-3évesnek is! Érdekes mert engem meg az apját soha nem "ütött" még meg a gyerek.

A legnagyobb baj az hogy egyálltalán nincs tekintéje a nagyinak a gyerek előtt,amit én meg is értek mert egyálltalán nem úgy viselkedik vele hogy ezt elérje! Duzzg,elvonul,nem tudja fegyelmezni! Ha valami baj van mindig azt mondja majd anya vagy apa rád szól elveri a feneked stb...,így hogy lehet??? Komolyan én kínomban sokszor csar röhögök magamban! Nem tudok mit tenni!!!

2014. máj. 7. 11:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is tettem ki kérdést hasonló kategóriába. http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Nálunk is mindent ráhagynak és 0 nevelés a részükről. Nálunk ennek az az eredménye, hogy sokszor már rám se hallgat mivel ott semmiért nem szólnak rá...

2014. máj. 7. 12:05
 8/9 A kérdező kommentje:

Nálunk nem a "ráhagyás" a fő probléma! Én és az apja egyálltalán nem hagyunk rá mindent,természetesen nem tíltjuk semmitől ami a korának megfelel.

De azzal nem tudok mit kezdeni hogy a nagyanyja teljesen úgy kezeli mint egy "mini felnőttet". Sokszor olyan dolgokat vár el tőle mint egy felnőttől,mint ha a gyereknek magától érthetődőnek kellene lennie!

Azt gondolja ha egyszer mond valamit akkor a gyerek egyből pattanni fog,ha mégsem aztán meg megsértődik majdhogynem hisztizik!

Komolyan gyerekesebben viselkedik mit egy 4éve!!!

2014. máj. 7. 12:36
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy Ti vagytok túl engedékenyek? Például ez "Azt gondolja ha egyszer mond valamit akkor a gyerek egyből pattanni fog..." Még szép, hogy pattanjon is az a gyerek első szóra. Ha most rászokik, hogy nincs következménye, mert apa 2x-is, 3x-is elmondja ugyanazt elég akkor megcsinálni, hát nem lesz egyszerű dolgotok vele később. Igenis ha mondok valamit a gyereknek, vagy megkérem valamire akkor az első szóra álljon fel és csinálja. Ez nem "mini felnőttség" csak meg kell tanulnia ha mondanak neki valamit annak úgy kell lennie. Nem tudom ez a hiszti mit jelent a mamánál, de én biztos leszidnám a gyerekemet ha nem fogadna szót elsőre és ha egyből büntit ne is kapna de éreztetném vele, hogy most haragszok rá, vagy mérges vagyok amiért nem csinálta azt amire megkértem. Az meg, hogy nekimegy a mamának az nonszensz...ha a mamának nem is volt annyi esze ti elbeszélgettetek a gyerekkel, kapott érte büntit? Az hogy nekimegy a mamának az abból is adódik, hogy nincs megnevelve rendesen a gyerek, mert eszébe nem jutna hogy bármelyik felnőttel ezt megteheti. Az hogy nem fogad szót a nagyanyjának valamilyen szinten a ti hibátok is sajnos.
2014. máj. 7. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!