Az és hibám hogy a gyerek nem igazán halgat és nem fogad szót a nagyanyjának? Mit kéne tenni?
4éves a lányom. Az apja egész nap dolgozik,én 2műszakba. Így a nagyanyja van vele és felváltva hozzuk visszük oviba attól függ hogy dolgozom.
A mai reggelünk(csak példának)
Mivel én ezen a héten délutános vagyok így reggel én viszem oviba a gyereket. Jön a nagyanyja,kérdezi a gyerektől öltözik e? A gyerek NEM. Erre a nagyanya én nem könyörgök neked,ha jössz jössz ha nem nem és otthagyja! Ilyet mond egy 4évesnek!
Bármi van és a gyerek nem fogad szótneki,mindig ez van otthagyja és elvonul. Ő nem fog könyörögni,meg egy ennyi idős gyereknek már szót kéne fogadnia. Olyan is van hogy a gyerek ráver vagy belerúg ő meg vagy megsértődik vagy röhög rajta. Én hiába mondom hogy olyankor szóljon rá,vagy ha másképp nem megy csapjon a fenekére semmi.
enyém szótfogad mindenkinek. velem próbálkozik néha, de a nagyszülőknek csinálnak amit mond. persze mindig úgy engedem el, hogy amit ők mondanak azt meg kell tenni!
ilyet nem lehet, hogy megüti a nagymamáját, erről azért beszélgess el a gyerekkel. az jó, hogy a nagymama nem üt vissza, igaza van, erőszakra nem lehet erőszakkal reagálni mert ellentmondasz magadnak.
az is jó, hogy otthagyja ha nem kezd öltözni, ez is ösztönzés, mondjuk azért vissza kéne jönnie 1 perc múlva...
de tényleg szigorúbbnak kéne lennie a nagyinak, ha ennyit van vele akkor ha tetszik, ha nem, neki is kell nevelnie. kérd meg, hogy ha nem fogad szót, akkor büntesse meg. nem üsse, csak büntesse
Persze hogy próbáltam,de mindig az a válasz hogy egy ilyen idős gyereknek már szót kell fogadni,sőt egy 2-3évesnek is! Érdekes mert engem meg az apját soha nem "ütött" még meg a gyerek.
A legnagyobb baj az hogy egyálltalán nincs tekintéje a nagyinak a gyerek előtt,amit én meg is értek mert egyálltalán nem úgy viselkedik vele hogy ezt elérje! Duzzg,elvonul,nem tudja fegyelmezni! Ha valami baj van mindig azt mondja majd anya vagy apa rád szól elveri a feneked stb...,így hogy lehet??? Komolyan én kínomban sokszor csar röhögök magamban! Nem tudok mit tenni!!!
Én is tettem ki kérdést hasonló kategóriába. http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Nálunk is mindent ráhagynak és 0 nevelés a részükről. Nálunk ennek az az eredménye, hogy sokszor már rám se hallgat mivel ott semmiért nem szólnak rá...
Nálunk nem a "ráhagyás" a fő probléma! Én és az apja egyálltalán nem hagyunk rá mindent,természetesen nem tíltjuk semmitől ami a korának megfelel.
De azzal nem tudok mit kezdeni hogy a nagyanyja teljesen úgy kezeli mint egy "mini felnőttet". Sokszor olyan dolgokat vár el tőle mint egy felnőttől,mint ha a gyereknek magától érthetődőnek kellene lennie!
Azt gondolja ha egyszer mond valamit akkor a gyerek egyből pattanni fog,ha mégsem aztán meg megsértődik majdhogynem hisztizik!
Komolyan gyerekesebben viselkedik mit egy 4éve!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!