Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez jogos volt? 6 év körüli...

Ez jogos volt? 6 év körüli kisgyerek lerandakövérezhet egy idegent, és még az a szemét, amiért szól?

Figyelt kérdés

Egy kb. 110 kg körüli harmincas nő ült a buszon, amin én is utaztam. Mellette kb. egy hat év körüli kis srác, kis sráccal szemben az anyukája. A gyerek a nő felé fordul, és megkérdezi:

- Te miért vagy ilyen randa kövér?

Erre a nő: - És Te miért vagy ilyen kis neveletlen?

Anyuka rögtön ordítani kezdett, hogy hogy mer a nő az ő gyerekének ilyet mondani stb. Na már most, szerintem, egy ekkora gyereket már meg lehet arra tanítani, hogy ilyet nem mondunk. A nő semmi bántót nem mondott, nem mondta a gyerekre, hogy bunkó, mivel mégiscsak egy gyerek. Megjegyeztem, hogy szerintem tényleg nem illik ilyet kérdezni, erre az anyuka :

- Jó, de akkor meg simán csak nem kéne neki válaszolni, nem leneveletlenezni a gyereket.

Erre én: - Ha egyszer az...

Nem törődtem velük többet, leszálltam a következőnél. Anyuka azért még puffogott, amíg a busz meg nem állt.

Most tényleg ekkora bűn az, ha egy neveletlen gyerekre azt mondják, hogy neveletlen? Vagy ez annyira édibédi volt tőle?

2014. máj. 15. 20:21
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Ja es eleve ugy tanultak meg a regebbi generacioban hogy amikor mar beszelni kezdett a gyerek akkor is kulonbseg volt a tegezes es magazas kozott. a 2 eves se tegezhette a szuleit mert eleve nem ugy tanitottak meg neki. A mai gyerekek nagyreszet meg semmire se tanitjak csak a segguket nyaljak reggeltol estig. azert ilyen bunko a tarsadalom jelentos resze, mint pl. te is.
2016. jan. 5. 04:00
 22/23 anonim ***** válasza:
16 os mivel bantottak meg a kover nok teged? A kover ferfiak nem bantottak meg?
2016. jan. 5. 04:02
 23/23 anonim ***** válasza:
Kétéves nem tegezhette a szüleit - ez így elég érdekes lehetett, akkor minden kimondott szó után kábé büntibe küldhették... ugyanis a gyerekhez tegezve beszélt mindenki akkor is, a gyerek meg ebben a korban egyszerűen visszangozza, amit hall.... csak idővel ezt el szokták felejteni az emberek és úgy emlékeznek vissza, mintha az ő gyerekkorukban / a gyerekeik gyerekkorában mindenkit a skatulyából húztak ki már pólyás baba korában
2016. jan. 5. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!