Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet ettől baja, bajunk?

Lehet ettől baja, bajunk?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam egy új receptet, ahol főzőtejszínnel kevert tojásba kellett mártani a kenyeret (2 réteg) majd sütőben 15 percig kellett sütni 180 fokon .Én tovább is sütöttem (25 perc) de nem tudtam eldönteni, hogy megsült-e vagy sem.Pár falatot adtam 2.5 évesemnek, én is ettem belöle, de annyira elbizonytalanodtam, hogy többet nem mertem.Lehet tőle baja/bajunk?Bocsi ha buta a kérdés!!😝Vagy lehet, hogy csak a tejszín miatt tűnt úgy hogy nincs megsülve?

2018. nov. 17. 10:01
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

A tojas 5 perc alatt megfő/ megsül, gondolom csinaltal mar rantottat es nem 25 percig.

Amugy meg a nyers tojastol sem lenne bajotok ( hacsak nem vagy terhes). Te kiskorodban nem nyaltad ki a süteményes tálat?

2018. nov. 17. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Persze, hogy csináltam rántottát, de mindig szárazra sütöm a kicsi miatt.A nyalakodás kimaradt a gyerekkoromból 😜 Logikusan én is azt gondoltam, hogy nem lehet semmi gond, de a kicsi miatt elbizonytalanodtam.Még nem kapott eddig nyers tojásos ételt.
2018. nov. 17. 10:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az ízén érezted volna, ha nyers. De egy falattól nem lesz bajod.

Apukám kisgyerek kora óta ette a nyers tojást (felverve, sóval, kenyérrel) és a lágytojástól se lenne bajotok.

2018. nov. 17. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ép héjú tyúktojás belseje nem fertőzött szalmonellával. Ha fertöréskor a héjéról bele is kerülnek a baktériumok (ha peches vagy és pont szalmonella van rajta), akkor se lesz idejük elszaporodni, hiszen azonnal sütni kezded az ételt. Így aztán a kétéves is nyugodtan eheti.

A szalmonella csak elé magas csíraszám mellett okoz fertőzést.

A "nyers tojás tilos" szabály a túróspalacsinta töltelékébe kevert nyers tojásra vonatkozik, amit utána még másfél óra hosszat a sütőben melegen is tartanak, de előtte nem sütik át rendesen. Meg a nyers tojással kevert majonézre, ami tényleg veszélyes, ha hosszasan áll. Különösen ha szobahőmérsékleten tárolják.

2018. nov. 17. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!