Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések

A kérdés

A családom már évek óta tudja hogy nem szeretnék gyereket de még mindig reménykednek abban hogy mégis lesz nekem, Apa tegnap elsírta magát, mit tegyek? 26F

Nagyon szeretem a családom és ők is engem! Nagyon jó családom van, szeretnek engem és támogatnak minden dologban! Még abban is támogattak engem amikor elmondtam nekik hogy biszexuális vagyok, vagy hogy nem szeretnék gyereket vállalni. Mindig mellettem voltak és azt mondták, nagyon szeretnek engem.


Igen ám, csak az utóbbi időben, főleg mostanában, én azt érzem még mindig reménykednek abban hogy nekem mégis lesz gyerekem. Sokszor nem mondják ki, nehogy megbántsanak engem, de látom a szemükben. Azt érzem Anya már jobban elfogadta a dolgot, Apa számára ez még mindig egy nehéz út. Főleg, mert tegnap bátyám áthozta a 2 kicsi gyerekük a feleségével és (fogalmam sincs miért, nagyon haragudtam a bátyámra) azt mondta, "Na majd amikor bővül a család és 3 gyerekkel fogunk együtt ülni itt az asztalnál!"


Anya csak lesütötte a szemét és lehajtotta a fejét. Apa viszont felállt az asztaltól és kiment a konyhába és elkezdett sírni. Odamentem hozzá és próbáltam megvigasztalni, ő pedig annyit mondott, "Jaj édes fiam, hidd el én nagyon szeretlek téged és ne haragudj amiért sírok, csak annyira szerettem volna tőled is egy unokát. De hidd el én tiszteletben tartom a döntésed és hamarosan rendbe szedem magam."


Pedig nagyon jól tudja a családom hogy én nem vagyok alkalmas apának. Nekem ugyanis nem fér bele az életvitelembe, mert 100 százalékban karrierista vagyok, amire energiám majdnem teljes egészét szentelem. Anya és Apa is tudja hogy nem való nekem gyerek, nem is tudnának elképzelni apukaként.


A bátyámra pedig nagyon haragszom. Nem értem miért érzelmi zsarol engem, amikor tudja a döntésem és úgy csinál mintha ez egy "vicces játék" lenne. Főleg azért haragszom rá, mert így megbántotta Apa érzéseit.


Nagyon sajnálom a családom és bűntudatom van hogy fájdalmat okozok nekik. Hogyan tudnám őket támogatni abban, hogy elfogadják a döntésem? Mit tegyek?  jún. 12. 09:34  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Nem értem a szüleidet. Van unokájuk. Tehát nem maradtak unoka nélkül, hiszen tesódnak vannak gyerekei.

Ne legyen bűntudatod. Egyébként szerintem ne jelentsd ezt ki így, mert neked még 20-25 év múlva is lehet gyereket, mivel férfi vagy, ne csúszol ki olyan gyorsan az időből. Most képzeld el, hogy milyen leszel, mi lesz 20-25 év múlva. Nem tudod, nem tudhatod, az még egyszer annyi, mint az egész mostani életed. Szóval szerintem ne idegesítsd a szüleidet azzal, hogy az orruk alá dörgölöd, hogy neked tuti, soha, semmi körülmények között. De ne is hagyd magad bántani, zsarolni. Nem kell őket sajnálni sem, hiszen már most van lehetőségük unokázni.A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/15Időpont jún. 12. 09:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
26 éves fiatal férfi vagy,elárulom a férfi termékenység szinte élethosszig tart, akár az is előfordulhat, hogy 40 évesen egész mást fogsz gondolni.De én a saját 26 éves öcsémet se biztatnám még arra, hogy gyereket vállaljon valakivel.Élje ki magát, tegye meg amit meg akar és találja meg azt a párt előbb aki mellett 100%-ig képes kitartani.Aztán majd valamikor 30 felett mikor benő a feje lágya, teremtett egy kis egzisztenciát és a többit lehet neki gondolkodni a gyereken.Nem is értem miért kellene egy 26 éves éppen csak férfinak gyerek még??:D

A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/15Időpont jún. 12. 09:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

9:39 és 9:40


Ők is folyton ezzel jönnek, hogy "Még van időd bőven, ne jelentsél ki ilyet előre!" és hogy "De ez majd még megváltozhat!"


Pont ezért gondolom úgy, hogy egy hamis illúzióba ringatják magukat. Értékelem tőletek is a bátorító gesztusotokat, de értsétek meg, nem vágyom gyerekre. És ilyenkor jön mindig az a válasz, hogy "De majd idővel...!"


Amit még szeretnék megemlíteni, hogy ugye lévén, biszexuális vagyok, nekem egy fiúval van boldog kapcsolatom 2 éve. És ezzel sem volt semmi gondja Apának és Anyának, ők nagyon kedvesek voltak. Mindig örömmel látják a párom egy kellemes ebédre és udvariasan el tudnak vele beszélgetni. Sőt nagyon boldogok mert rendes srácnak tartják és örülnek hogy jól érzem magam mellette.


De a bátyám nem volt ilyen kedves. Ő csúfolt az elején és szinte már-már haragudott rám. Ma már ez nincs meg, de nem kedveli a páromat továbbra sem. Olyan gonosz tud lenni a bátyám. Azt érzem, a tegnapi családi ebédnél és direkt azért mondta ezt a "Na majd amikor bővül a család és 3 gyerekkel fogunk együtt ülni itt az asztalnál!" dolgot, hogy fájdalmaz okozzon nekem és a szüleimnek. Nagyon boldog vagyok, hogy a bátyám már évek óta elköltözött itthonról.# 3/15Időpont jún. 12. 10:02 Privát üzenet

Nem értem a kérdést. PONT, hogy elfogadták a döntésedet!

Most komolyan az a bajod, hogy nem mosolyognak is hozzá? Azért tudd már, hogy mit várhatsz el és mit nem!

Elfogadták, nem piszkálnak, nem sürgetnek. Arra viszont NEM lehet ráhatásod, hogy mit gondolnak, mit éreznek.

Testvéred egész más téma. Neki végképp nem kell megfelelned. Azt ne mondd, hogy mindig egyetértettetek.A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/15Időpont jún. 12. 10:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A bátyád megjegyzése még arra is utalhatott, hogy NÁLUK érkezik egy harmadik gyerek. Ez nem jutott eszedbe?

Szüleid elfogadták a döntésedet, de azért az engedtessék meg nekik, hogy néha elszontyolodjanak miatta. És valóban bármit is mondasz: tényleg előfordulhat, hogy 20 vagy akár 30 év múlva másként gondolod. Hacsak nem vagy időutazó és már láttad a jövőt, akkor nem jelentheted ki ennyire biztosan, hogy tutira nem fogsz változni. Valamilyen szinten mindenki folyamatosan változik, hogy hogyan és milyen irányba, azt majd az idő eldönti.

Ha meg bátyád újra a fenti szöveggel jön, akkor gratulálj nekik a harmadik babához.A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/15Időpont jún. 12. 10:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

10:15


Rendben, nyertél. Akkor mondjuk úgy, hogy még változhat a véleményem a gyerekvállalásról és hogy lehet majd egyszer lesz, majd egy idővel ki fog derülni. Lehet hogy hamarosan másképpen fogom látni ezt a dolgot.


Most hogy mondod, lehet hogy igazad van! Lehet hogy tényleg a bátyámnak fog érkezni hamarosan az újabb gyerek! Lehet hogy nem azért mondta a dolgot az asztalnál hogy engem és Apát, Anyát megbántsa, hanem hogy ilyen módon bejelentse, érkezik náluk a harmadik gyerek!


Lehet hogy ha Apa nem megy ki a konyhába sírni, elképzelhetően egy kellemes bejelentés lett volna a dologból! És ha mélyen belegondolok lehet hogy tényleg így van, mert szombaton megint át fognak jönni hozzánk egy újabb ebédre! És akkor szeretnék majd kibékülni a bátyámmal is. Igazi nagy családi ebéd lesz mert bátyám azt mondta jöjjön el mindenki aki tud, még az én páromat is meghívta! Lehet hogy tényleg ezt szeretné bejelenteni, a harmadik gyerekük érkezését? HOGY LEHETTEM ENNYIRE VAK? Tényleg kezdem azt érezni hogy neked igazad van!!!# 6/15Időpont jún. 12. 10:28 Privát üzenet

Igen, szerintem is a harmadik babát fogják bejelenteni :)

De őszintén szólva én sem értem édesapádat, miért kell azon sírni, hogy tőled is "szeretett volna unokát"? Hogy lehet ennyire rágörcsölni arra, hogy VALAKI MÁS vállaljon gyereket? Azt is értem, hogy nem akar semmit rádkényszeríteni, meg ilyenek, na de akkor meg ne bőgjön ezen, mert ezzel nagyon nem azt kommunikálja feléd, hogy elfogadta a döntésedet. Az meg, hogy már van neki amúgy is unokája, külön érthetetlenné teszi ezt.A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/15Időpont jún. 12. 10:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

10:39


Apa nagyon unokázó típus. A bátyám kettő kisgyerekével is imádom programokon részt venni és foglalkozni velük. Nagyon boldog amikor elmehet velük múzeumba, játszóházba, kirándulni, vigyázhat rájuk stb...


Anyának is fontos, de szerintem Apa sokkal intenzívebben átéli ezt a dolgot. Amikor bejelentette a bátyám a dolgot a legelső és második gyerekük érkezésénél, Apa annyira boldog volt, 100-szor nagyobb örömöt láttam az arcán mint Anyáén.


De mondom, higgyétek el, tényleg az a legfontosabb neki hogy én és a bátyám boldog legyek. Apa akkor is nagyon boldog volt amikor áthoztam első alkalommal a fiú páromat, tök kedves volt vele és maximálisan támogató. Akkor kérdeztem hogy "De ugye nem baj a dolog hogy ezúttal nem lány párom van?", mire azt mondta "Jaj hogy kérdezhetsz ilyet fiam? Nekem az a legfontosabb hogy te boldog legyél! Ha így érzed jól magad akkor ez teljesen rendben van!"


Éppen ezért szakadt meg érte tegnap a szívem amikor sírni láttam a konyhában, át is öleltem őt. De szerintem is az a legfontosabb, hogy elfogadó, az pedig simán benne van a pakliban, hogy egy nap változhat a véleményem a gyerekvállalásról. (Mondjuk addig sajnos nem lehet szó sem a dologról amíg fiú párom van, hiszen Magyarországon a meleg párok nem fogadhatnak örökre gyereket. De külföldön viszont igen! És én amúgy is mindig külföldön képzeltem el a jövőmet! Tehát még akár az is lehet, hogy külföldön gyereket fogadnék örökbe a párommal. Persze ennyire azért ne rohanjunk előre, hiszen még csak 2 éve járok a párommal.)# 8/15Időpont jún. 12. 10:51 Privát üzenet
Azt írtad hogy biszexuális vagy, szóval az is lehet hogy majd egyszer egy lányba szeretsz bele és babát vállaltok. Ki tudja mit hoz a jövő. :)

A válasz 71%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/15Időpont jún. 12. 11:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

11:11


Természetesen lehetséges, hogy egy nap egy lányba leszek szerelmes! :) Nem tudhatom mit hoz a jövő.# 10/15Időpont jún. 12. 11:22 Privát üzenet
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Gyerekutálat egész életedben,30 felett mégis szülni akartál?
Fél éves kislányommal sokat megyünk jobbra-balra, mégis unatkozom. Ti mivel kötitek le magatokat?
Sok anyuka miért nézi le azoknak a véleményét, akinek nincs gyereke, mégis igazat mondanak?
Ha egy ferfi nem akar gyereket, de mégis cseszik óvszert húzni, miert hisztizik ha utána közli vele a nő, hogy terhes es márpedig megtartja a gyereket?
Mégis mi visz rá egy okos, értelmes lányt a gyerekvállalásra ilyen körülmények között?
Akiknek 1 gyerekre is épphogy van energiájuk, és vállaltak mégis másodikat, milyenek a hétköznapok kettővel?

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!