Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Babaváró hitelt igazolt már...

Babaváró hitelt igazolt már valaki terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Egyszerűen sehol nem találom a folyamatát ennek. A Várandósgondozási kiskönyvet tudom ,hogy be kell mutatni, de gondolom van valami nyomtatvány is, vagy valami. A bank oldalán nem találom ( takarék) de lehet csak én vagyok béna. Mindenképpen most szeretnénk még igazolni a babát, születése előtt. Már felvettük a hitelt, úgyhogy már nem annak a folyamata érdekel, csak az igazolás.

2020. ápr. 30. 14:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A nőgyógyász állít ki egy igazolást, hogy a terhesség betöltötte a 91. napot. Arra lesz szükség.
2020. ápr. 30. 14:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a várandós kiskönyv kellett csak a szülés várható időpontjával, talán 7. oldal. A bankban még ki kellett tölteni egy papírt, azt ott adták.
2020. ápr. 30. 14:26
 3/9 anonim ***** válasza:
22%
Van egy igénybejelentő amit ki kell tölteni a bankba és kell a születési anyakönyvi meg minden amit kaptatok.
2020. ápr. 30. 14:38
 4/9 A kérdező kommentje:
A 91. Napos igazolás megvan, illetve a várandósgondozási kiskönyv is ki van töltve. A többi papírt akkor nem tudom kitölteni előre ha jól értem. Remélem elég lesz ha csak a férjem megy, elvileg most a babaváró igénylését is intézhetik a férjek egyedül, remélem akkor ezt a részét is. Köszönöm szépen a segítséget!
2020. ápr. 30. 14:51
 5/9 A kérdező kommentje:
#3-as válaszolónak: a baba még nem született meg, de már betöltötte a 12. Hetet. Mindenképpen most szeretnénk igazolni, hogy ezzel se legyen később teendő, csak a baba iratait kelljen bemutatni.
2020. ápr. 30. 14:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Elég a doki igazolása, nincs rá formanyomtatvány. Legalabbis OTPnél.
2020. ápr. 30. 16:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ersténél elég volt a kiskönyv, a lényeg az volt, hogy benne legyen a szülés várhatò időpontja és rajta az orvosi bélyegző. A 91 napos az adòkedvezményhez kell.
2020. ápr. 30. 17:25
 8/9 anonim ***** válasza:
36%

Miért kell lepontozni? 😂😂😂

Ha nincs formanyomtatvány az adott banknál akkor nincs, a Khnál van és pont mivel " a 12. hetes magzat nélkül folyósították" magyarul gyerek nélkül lett folyósít a ezt kell igazolni, hogy van ergo a 12. Hetet akk betöltötte... Ahol nincs nincs,de a kisköny 100 hogy kell..

Pontozzatok akkor le sok IQ csökkent. 🤦🤦

2020. ápr. 30. 17:30
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek! ❤️
2020. ápr. 30. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Családi adókedvezményről kiállította az igazolást a nőgyógyász, ezt bármikor leadhatom? Van ennek valami érvényességi ideje?

Még nem jelentettem be a munkahelyen a terhességet, ezért még nem adnám le a papírt, de már kiállította. Leadhatom akár hetek múlva is? Tudja valaki?

Ha a határozott idejű munkaviszonyom december 31-én véget ér, amit nem hosszabbítanak meg és már korábban kiderül, hogy állapotos vagyok, akkor...

Sziasztok. A kérdés egyelőre elméleti. Manapság sajnos egyre több és gyakoribb a határozott idejű munkaszerződés a határozatlannal szemben. Nagyon szeretnék gyermeket! A határozatlan idejű jogviszony lehetőségét épp ezért "hajtom" már egy jó ideje... De valahogy mindig...

Kirugtak, de lehet, hogy terhes vagyok?

Nehany honapja prbalkozunk a babaval, kb. egy het mulva tudok eredmenyeket, azonban a heten kirugtam. Tajekoztattam a lehetseges terhessegrol a fonokom is a kirugaskor. Ugy tudom, hogy terhes noket nem bocsathatnak el. Az en esetemben jogosan jartak el ha pozitiv...

Veszélyeztetett terhesség után CSED összege hogy alakul?

Terhesség 8. hetétől táppénzen vagyok,a terhesség végéig ez így marad, változtat ez a CSED összegén vagy a bejelentett bérem után rendesen fogom kapni?

CSED szamitas veszelyeztetett terhesseg soran? Tappenz jovedelmnek szamit -e?

Tisztelt Forum tagok, Parom 2020.Okt.10 ra van kiirva szulesre. Marciustol '9' es kodon (veszelyeztetett terhes) tappenzen van. Ellentmondo informaciokat talaltam arrol hogy a tappenzt figyelembe veszik CSED kalkulacional azaz a tappenz jövedelemnek szamit-e? Ahogy...

Táppénz alatt munkáltatói rendes felmondás majd később terhesség, ilyen esetben nem indul el egyáltalán a felmondási idő?

Sziasztok! A következőben szeretném, a hozzáértők segítségét kérni: Táppénz alatt a munkáltatóm felmondott nekem rendes felmondással. A felmondási idő ugye akkor kezdődik, ha visszamegyek dolgozni. Mi történik abban az esetben, ha én még táppénz alatt teherbe esek?...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!